Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyesi

@Murat Cömez
sizi , çalışmalarınızı , piskeletlerinizi , restorasyonlarınızı , koordinatlarınızı , severim işte :D

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Scudo
@MadHart şehrindeki aktif pedal mağazasını bulmalısın zaten tek türkiye distrübütorü onlar, internet siparişleri de var diye biliyorum, erdoğanlarda da var rockhopper fakat "aktif pedal"da renk, model her zaman daha çeşitlidir, sitesinde gördüğün model mağazasında yoksa bile getirtirler, specialized ömür boyu garantilidir. Maksimum karta 9 tasit imkanı var, diğer kartlarda genel olarak 6 taksit yapıyorlar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Ya gec bu ironileri, ben hpsi bukadarmi derken yorumuma yönelik demistim.

Sen bilmiyorsun cumhur, sedona amerikan mali idi ögernmis oldun. Bilgisiz bilgisiz yorum yapma birdaha. Konumuz ise dag bisikleti tavsiyesi ki buraya tercübeli kisiler yazsin.:)
Temenimiz foruma hep böyle konular acilmasi. Ilk defa tavsiye konusu görüyorum.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

@Murat Cömez
sizi anlıyorum Murat bey kardeşim :D :D

1-2 ay önce scott aspect 940 aldım. O bütçeye alternatif olarak ghost tacana2, merida big nine 100, sedona 940, ktm ultra fun alabilirsin. Ben boyuma uygun ölçü bulsaydım sedona alabilirdim, donanım olarak hepsinden üstün. Diğerleri marka olarak zaten belli ve aynı fiyat aralıgında hemen hemen aynı donanıma sahipler. Bundan sonrası git bisikleti yerinde gör imkan varsa dene, beğendiğini al. Mesela ben ghostun gövde seklini, meridanın turuncusunu vs. Vs begenmedim. Görünüs olarak scott hosuma gitti aldım memnunumda. En önemlisi sana uygun kadro ölçüsünü alman

• Beğen
Yanlış anlaşılma olmasın kadrolarına ömür boyu garantiyi herkes veriyor. Ama bisikleti kırıp götürünce 40 takla atıyorlar değistirmemek için. Ancak Trek, Giant, Scott, Gary Fisher, GT , Specialized Gibi köklü firmalar size ( Tavsiye edilen) kullanım sınırları içinde kırılan kadro için direk yardımcı olurlar.

• Beğen
ömür boyu garanti işi biraz karışık konu abi anlamış değilim .Firmanın sahibi vefat etse oğluda bu konudan vazgeçse ne yapacak satın alanlar merak ediyorum doğrusu :)

• Beğen
He bu arada, sadece specialized olarak rockhopper la sınırlı değilsin, bütçene paralel olarak hardrock, hardrock sport, pitch, pitch sport modelleride mevcuttur. Hidrolik frenler de, mtb kullanımı açısından sana çok yardımcı olurlar, normal hardrock mekanik disktir, hardrock sportu hatırlamıyorum, normal pitch te mekaniktir, pitch sport hidrolik disktir, normal rockhopper ve rockhopper comp ta hidrolik disktir fakat fren kolları ve komponentleri açısından rockhopper comp, normal rockhopperdan daha iyidir.

@mariokaldato abi şirket adı altında veriliyor garantiyi babası ben verdim demiyor :D . Hani şirket kapansa belki dediğin olur :D

@JamesFord specialized yoktu aklımda bak aklıma soktun :D Ya 2000 e çok güzel bisikletleri var mesela

(link)

(link)

gibi

• Beğen
@MadHart aynen öyle kardeşim, bak mesela hardrock sport disc te hidrolik frenliymiş, bu arada aktif pedalın sitesinden dolayı verdiğin linkler düzgün çalışmaz, tıkladığında anasayfasına atıyor ama ben 2 aydır o siteyi feth ettiğim için biliyorum dediğin ürünü nasıl bulacağımı :D pitch lere de bak derim, rockhopper ı da gözden kaçırma, kadro kalitesi açısından sıralama hardrock, pitch, rockhopper diye gidiyor, bu üçü arasında en ciddisi rockhopper, tabi carve ve stumpjumper ht ye değinmeye gerek yok :D hardtail olarak bunlar, çift amortisörde de, epic, stumpjumper, enduro, downhill de demo8 gibi efsaneler de mevcut, fiyatları da efsane zaten :D

@JamesFord Hardrock Sport Disc 29 bunun 1.900 lük olanı var. bu güzel gibi de ben bunun modelini çözemedm 2015 mi 2014 mü 2013 mü

Dogrumu anladim Specialized kadrosuna ömür boyu garanti mi veriyormus?????

@Murat Cömez aynen abi ömür boyu garanti veriyor. sadece o da değil giant scott gibi markadalar da veriyor . Kırılırsa kadron kırıldı diyip götürüyorsun adamlar sana yenisini veriyor :D

@MadHart o büyük ihtimal 2015 modeldir, arayıp sorabilirsin de sitenizdeki şu ürün kaç model diye, düşük modellerin yılı yazılır yıl yazmadığında yeni modeldir düye tahmin ediyorum şahsen

@MadHart
bu konuda yanilmis olma sakin...

30 sene evel bisan ihlas cobra bisiklet almistim sordum kirilirsa nolcak diye. Getir abi biz kefiliz dediler gecenlerde goturdum tanimadilar beni zaten gittigim yerde b.i.m magazasiydi kavga ettik mudurle @Murat Cömez

• Beğen
@Murat Cömez

Ürünü markanın yaptığı test aşamalarındaki sınırlara uygun kullandıysanız ve buna rağmen kadro kırıldıysa değişim sağlıyorlar.

@MadHart

Merhaba, tamamen merakımdan ve öğrenmek için soruyorum; Sedona'nın kadrolarının sıkıntılı olduğunu nasıl anladınız? Bir mağazada görüp deneyerek mi yoksa internette fotoğraflardan anlaşılıyor mu? Eğer anlaşılıyorsa nelere dikkat ettiğinizi merak ediyorum. Ben bir Sedona 840 sahibiyim ki marka savunmak için değil ciddi anlamda kadrosunun nasıl sıkıntılı olduğunu öğrenme merakımdan, örneğin burada tavsiye edilen Specialized bisiklet ile fotoğraflarını karşılaştırıyorum, fotoğraf üzerinden anlamlı bir farklılık görmüyorum. Güzel bir kadro nasıl anlaşılır?

• Beğen
@JRV Hoşuma Gitmedi kadrosu kötüdür olarak algılama bunu :) kadrosu tasarımı hiç bana hitap etmiyor ve bahsettiğimiz bisikletle özelliklerini karşılaştırırsan aradaki büyük farkı anlarsın :) Gittim Gördüm sedonaları kadrosu bana çelimsiz geldi biraz. Fotoğrafla bişey anlaşılmıyor zaten ona yanılma kadronun alaşımları , hafifliğine ve tasarımına dikkat ediyorum ben :) Ayrıca Specialized bu alanda kendini kanıtlamış bir bisiklet markası olduğu için Biraz daha önde :)

@JRV abi öncelikle merhaba, kullanıcısı olduğun markanın kadrosuna sıkıntılı denildiğinde içinde oluşan şüphe gayet normal elimden geldiğincr aydınlatmaya çalışacağım, aleminyumun kaç kez dipçiklendiği önemlidir kaç kez dipçiklendiyse o kadar iyidir, a1, a2 aleminyumlar vardır yanılmıyorsam a1 daha kalitelidir(specialized hardrock, pitch ve rockhopper a1 dir) ayrıca işlenme farklarıda şirketten şirkete değişir yani specialized ve sedonanın üretim srasındaki farkları da önemlidir, aktif pedalın bir mağazasına gidip sedona ve rockhopperı yanyana koyup ortalarından bastırın (aktif pedal sedona da satıyor), sedonanın daha esnek olduğunu farkedersiniz, ayrıca rockhopper "comp" modeli a1 değil özel olarak işlenip dipçiklenmiş m4 alaşımdır, özel olarak tecrübe edip anlamanız daha yararlı olacaktır, dediğim gibi bir aktif pedal mağazasında bir yanınıza sedonayı bir yanınıza hardrock, pitch ve rockhopper comp u alın, ortalarından yere doğru bir bastırın hepsini tek tek, farkı hissedeceğinizi tahmin etmekteyim. Sadece sedona ve specialized arasındaki farkı değil bir yanınıza normal rockhopper ı diğer yanınza rockhopper comp modelini alıp aynı uygulamayı yaptığınızda da a1 ve m4 alaşım arasındaki farkı da gözlemleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: JRV
Geri