Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

...
Selamlar , aynakol ve ruble uyum durumları kafamı çok karıştırıyor. ÖRNEĞİN , 38T aynakol , 11-51T rubleye uyar mı hiç bilgim yok , yanlış ürün alıp uymayınca iade süreciyle uğraşmak istemiyorum acaba rehberlik edebilecek bi tablo veya bilgilendirmeniz var mıdır teşekkürler..

Aynakolun uyumluluğunu belirleyen ana konular vites sisteminin kaçlı olduğu, orta göbeğin yapısı. Örneğin 12'li sisteme 9'lu sisteme uygun aynakol olmaz. Kare mil göbeğe de hollowtech uyumlu aynakol olmaz. Forumun işleyişine uygun olarak sisteminiz hakkında genel bilgi verin, hangi aynakolu almak istediğinizi model adı ve daha iyisi linkiyle birlikte paylaşın, uyumluluk konusunda en güzel bilgiyi buradan alırsınız.

Sadece Shimano ürünleri için şu araç faydalı olabilir: (link)

• Beğen
Tepkiler: KrtgSltr
Scudo
Herkese iyi forumlar. Bu sıralar dağ bisikleti arıyorum. Fakat hangi marka/model alacağım hakkında en ufak bir fikrim de yok bilgim de o yüzden önerilerinizi bekliyorum. Bütçe 11500-13000 bu arada sıfır istiyorum.

1717602595909.png 15000 TL'ye alınır mı? Salcano Astro Deore setliymiş 2x9 bu fiyata değer mi?

Merhaba iyi günler,
Bisiklet camiasında yeniyim. Bir çok yorum okudum ve kafam karıştı. İstediğim şeyler 29" olması ve hidrolik freni olması. Şehir içinde ve ormanlık alanlarda kullanmak için bisiklet öneresine ihtiyacım var. Sadece bisiklet için bütçem 10 000.

Merhaba sizce lepierre 7.9 mu yoksa giant talon1 slx mi benim aklimda lepierre var rockshix havali maşa olmasi bir nebze daha cazip geliyor

Yakın bir arkadaşım Mtb sevdasına kapıldı, her ne kadar yaşın var, kondusyonun zayif, Trekking tarz bakalim desemde Mtb alacak bu konuda bilesen olarak birkac sorum var. Spartiat üstadım özellikle sizlere;

Ben üretimini yakından gordugum icin Carraro önerdim 20 bin civarı butcesine. Kadrosunu benimde cok begendigim Daytonana serisi 930 veya 920 Cues modeli( 920 de amortisor daha iyi) Mossonunda yeni modeli cikmis hosuma gitti Blackedition 29 Cues

Arkadasim biraz ufak yapida oldugu icin 27.5 Janta daha sicak bakti ( Daytona 7 ve 9 serisinden denedik bisikletcide) Diyorum İlla Mtb alacaksan 29 jant al bari akiciligi daha iyi olur, yarin ince lastik takmak istersen daha cok secenek var gibi.

İlk kararsizlik 29-27.5 Jant
İkincisi Carraro secilirse 930/730 mu 920/720 mi 920 ile 720 suspansiyonu farkli 920 deki daha iyi sanirim?
Diger Marka olarak da Mosso Blackedition 29-27 Cues onlarda da sanirim bir Hazne farkindan söz ediyor?

Ghost veya rockrider alması önerimdir bisikletin masasınin dayanıkliliği airli havali masa maşa olması jantların ve kadronun aliminyum yada hafif ve dayanıklı bir malzemeden yapılması hidrofilorik fren seti ve pedalar önemlidir tabiki burda onemsencek seylerden biri kulanım tarzıdır ona gore tercih yapmaniz onemli olacaktır

Lapierre havalı maşa olmayabilir alacağınız yere sorun ona göre alın @kankatree

Peki conor 9500 modeli nasildir komple deore setli
İki bisiklet de yakın birbirine lapierre in marka değeri var
Bu fiyatlara yakın havalı maşa istiyorsan bianchi m0011 var

İki bisiklet de yakın birbirine lapierre in marka değeri var
Bu fiyatlara yakın havalı maşa istiyorsan bianchi m0011 var
Bu modelde havalı maşa var mı

Yakın bir arkadaşım Mtb sevdasına kapıldı, her ne kadar yaşın var, kondusyonun zayif, Trekking tarz bakalim desemde Mtb alacak bu konuda bilesen olarak birkac sorum var. Spartiat üstadım özellikle sizlere;

Ben üretimini yakından gordugum icin Carraro önerdim 20 bin civarı butcesine. Kadrosunu benimde cok begendigim Daytonana serisi 930 veya 920 Cues modeli( 920 de amortisor daha iyi) Mossonunda yeni modeli cikmis hosuma gitti Blackedition 29 Cues

Arkadasim biraz ufak yapida oldugu icin 27.5 Janta daha sicak bakti ( Daytona 7 ve 9 serisinden denedik bisikletcide) Diyorum İlla Mtb alacaksan 29 jant al bari akiciligi daha iyi olur, yarin ince lastik takmak istersen daha cok secenek var gibi.

İlk kararsizlik 29-27.5 Jant
İkincisi Carraro secilirse 930/730 mu 920/720 mi 920 ile 720 suspansiyonu farkli 920 deki daha iyi sanirim?
Diger Marka olarak da Mosso Blackedition 29-27 Cues onlarda da sanirim bir Hazne farkindan söz ediyor?

Bence 29". Her açıdan öyle.
Bence 930.
CUES MTB'de güzel, trekkingde yetersiz. Şehir içinde trekking bisikleti gibi kullanılacak MTB'de de yetersiz.
Aslında hepsinin üstüne kendimi koyduğumda alışık olduğum şekilde sürebilmek için fıldır fıldır pedal çevirmeye çalışırken görüyorum kendimi. Buraların düzlük olmasının sayesinde trekkingde 48/11, yolda 52/11'i çok sık kullanıyorum; 930'daki 40/11 kabul edilebilir ama 920'deki 36/11 çok yetersiz. Yine de kendisinin kullanım şartları ve şekline bağlı tabii.

Merhaba 25k-30k ya dağ bisikleti arıyorum şehirde bisiklet parkları ağır kullanacağım. Bana dayanıklı sağlam bir bisiklet lazım. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz bisiklet var mı Ve bıkotoque diye bir site buldum %81 indirimler vesaire var gerçek mi acaba merak ettim.

Son düzenleme:
Merhaba 25k-30k ya dağ bisikleti arıyorum şehirde bisiklet parkları ağır kullanacağım. Bana dayanıklı sağlam bir bisiklet lazım. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz bisiklet var mı Ve bıkotoque diye bir site buldum %81 indirimler vesaire var gerçek mi acaba merak ettim.
ikinci el al o fiyat bandında gayet güzel bisikletler var. kendi bisiklrtime yakın olsam alırdın belki de farklı memleketlerdeyiz bisikletimle

Bana şehirde dağ bisikleti hiçbir zaman mantıklı gelmedi ama aşırı bozuk yollardan şikayetçi olanlar kullanıyor. Şehir bisikletleriyle aynı göbeği ya da süspansiyonu kullanıp tek farkı kalın bir lastik olduktan sonra sağlam zannedip dağ bisikleti almanın bir anlamı yok. Trekking/hibrit denilen, bizde şehir bisikleti de denilen Legarda'lar, Sportive'ler ve benzerleri çok daha uygun.

Bütçesi uygun olana da karışık yol tipi için ideal ürünlere Scott Sub Cross'ları örnek gösterebilirim, örneğin bu:
Sayın hocam; zaman geçmiş ama, mesajınızda belirttiğiniz modellerden hangisi kaldırımdan inmeye elverişlidir. Ya da başka öneri. 1 haftalık 20" ile indim. Akord bozuldu. Bilgisizlik.

Sayın hocam; zaman geçmiş ama, mesajınızda belirttiğiniz modellerden hangisi kaldırımdan inmeye elverişlidir. Ya da başka öneri. 1 haftalık 20" ile indim. Akord bozuldu. Bilgisizlik.

"Kaldırımdan inmek" derken "kaldırımdan bodoslama atlamak" anlamındaysa hiçbiri. Trekking bisikletleri ve onlarla aynı bileşenleri kullanan, lastik kalınlığı dışında herhangi bir sağlamlık farkı olmayan hesaplı MTB'ler bu tarz aksiyonlara uygun değil. Kaldırımdan tedbirli şekilde inmeye ise hepsi uygun, ben 23 mm lastikli yol bisikleti ile bile kaldırımdan iniyorum.

"Kaldırımdan inmek" derken "kaldırımdan bodoslama atlamak" anlamındaysa hiçbiri. Trekking bisikletleri ve onlarla aynı bileşenleri kullanan, lastik kalınlığı dışında herhangi bir sağlamlık farkı olmayan hesaplı MTB'ler bu tarz aksiyonlara uygun değil. Kaldırımdan tedbirli şekilde inmeye ise hepsi uygun, ben 23 mm lastikli yol bisikleti ile bile kaldırımdan iniyorum.

Kaldırım konusuna katılıyorum, Mtb yi ilk aldigimda 100kg uzerindeydim o zaman. Birkac basamak merdiven ve birkac yuksek kaldirim vardi işe giderken, gidiş yolumu oldukca kisaltiyordu, bisikletten inmek istemedigim icin, birkac kere bisikletimle indim hosuma gitti, gaza gelip birkac farkli merdivenden daha inince Mtb olmasina ragmen Jantlar bozulmustu hemen.

Deneme icin Mtb ye 2 kisi binmistik yaklasik 200 kiloya yakın. Düz yolda biraz gezinti yaptik, kadro sorun cikarmadi, Jantlarda 10 basamakli merdivenden indigim kadar bozulmadı.

Geri