Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Corelli Snoop 3.4 V 29 Jant almayı planlıyorum ortalama bütçem 1500TL, üstüne çıkabileceğimi pek sanmıyorum. Bazen uzun bazen engebeli bazen kısa yol yapacağım. Sizce alınır mı, müşteri memnuniyeti nasıl?

@Peganeo corelli kullanıcıları klübünde snoop serisi kullananlar var bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Peganeo
Merhabalar, ikinci el bisiklet almayı düşünüyorum. Peugeot m19 mu yoksa Bianchi touring 413 mü? İkisi de 1000 lira. Pek bir bilgim yok. Bunların dışında ne onrebilirsiniz ya da bu ikisinden hangisini almalıyım ? Teşekkürler şimdiden :)

Merhabalar, ikinci el bisiklet almayı düşünüyorum. Peugeot m19 mu yoksa Bianchi touring 413 mü? İkisi de 1000 lira. Pek bir bilgim yok. Bunların dışında ne onrebilirsiniz ya da bu ikisinden hangisini almalıyım ? Teşekkürler şimdiden :)
M19 çelik kadro , bianchi aleminyum kadro. İkisinde de benzer group setler var. Daha hafif olduğu için bianchi derim. Yok haberimiz olmadan peogeut daha hafif bir çelik kadro üretmeyi başardıysa onu bilmem.
Daha üst group set kullanan sedona marka bisikletleri ihmal etme. Barla serisi 710 ve 720 ler var.
Salcano astro serileri ve ng 350 serileri var. 1000 lira ile 1500 arası internette bir dünya var. İyi bir pazarlıkla bulabilirsin. Baktığın bisikletleri burada paylaş yardımcı olalım.
(link)

Merhaba iyi forumlar yazılanların çoğunu okudum ve günlerdir yaptığım araştırmalarım sonucu biraz bilgi sahibi oldum eşim ve kendim için 2 model bisiklet ilgi alanıma girdi ki eşim için tek bir seçenek buldum başka hiç bir alternatif bisiklet yok şuan hiçbir yerde eşim için düşündüğüm model giant talon 15 inç kadro 2x8 acera altus karışımı aynakol ve ruble vs vs mt200 hd fren.

Kendim için ise carraro daytona 930 3x10 deore aynakol ruble vs vs mt200 hd fren aklıma takılan soru benim bisikletim 30 vites iken eşime bulmuş Olduğum 16 vites yokuşlarda zorlanır mı dişli çaplarını detaylı olarak öğrenebileceğim bir internet sayfası varmıdır acaba

@By_free
Merhaba, Daytona 930 ve 730 modellerinin maşası berbat. Almayı düşünüyorsanız maşa değiştirmeyi hesaba katmanız daha iyi olur. 3005gr ağırlığı olan ve çalışmayan, zoom marka bir maşa ile geliyor. Onun dışında güzel bir bisiklet.
Daytona serisinde 11-36 ruble ve 22-30-40 aynakol var. Giant hakkında pek bir bilgim yok. Yeni talon serilerinin kadro açıları, dik oturma pozisyonu ve konfor odaklı.

• Beğen
Tepkiler: By_free
@By_free
Merhaba, Daytona 930 ve 730 modellerinin maşası berbat. Almayı düşünüyorsanız maşa değiştirmeyi hesaba katmanız daha iyi olur. 3005gr ağırlığı olan ve çalışmayan, zoom marka bir maşa ile geliyor. Onun dışında güzel bir bisiklet.
Daytona serisinde 11-36 ruble ve 22-30-40 aynakol var. Giant hakkında pek bir bilgim yok. Yeni talon serilerinin kadro açıları, dik oturma pozisyonu ve konfor odaklı.

Yeni üye olduğum için bağlantı paylaşamıyorum maalesef paylaşabilseydim bulmuş olduğum modeli gösterecektim ama olmadı maalesef

Yeni bir model değil sanırım
Yeni üye olduğum için bağlantı paylaşamıyorum maalesef paylaşabilseydim bulmuş olduğum modeli gösterecektim ama olmadı maalesef

Yeni bir model değil sanırım

Bikestore nokta com giant talon 2 acera 15 inç kadro internette tek bu var 15 inç kadrolu zaten
Peki kadir bey daytona dışında sizin öneriniz ne olur hd fren deore 3x10 aynakol ruble vs vs olan bir bisiklet olarak aslında seçenekler az da olsa mevcut fakat bu sefer fiyatlar 7k seviyelerine çıkıyor hatta bisiklet araştırmaya başladığımda limitim 1 bisiklet için 2.5k idi ama malesef 2.5k fiyatlara bisiklet diyebileceğimiz bisiklet maalesef kalmamış

Son düzenleme:
@By_free
Daytona 930 bence mantıklı bir model, m6000 grup setle gelmesi avantaj. Dediğiniz gibi diğer alternatiflerin fiyatı yüksek ve birçoğu eski seri. Maşayı değiştirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Hoşunuza gitmezse iş görecek Sr Suntour maşalardan 350-600tl maliyetlerle değişim yapılabilir. :) Mesela maşasını değiştirdiğimiz @Ardag77 nin daytona 730 modeli:
Screenshot_20210418_193644.jpg

@By_free
Daytona 930 bence mantıklı bir model, m6000 grup setle gelmesi avantaj. Dediğiniz gibi diğer alternatiflerin fiyatı yüksek ve birçoğu eski seri. Maşayı değiştirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Hoşunuza gitmezse iş görecek Sr Suntour maşalardan 350-600tl maliyetlerle değişim yapılabilir. :) Mesela maşasını değiştirdiğimiz @Ardag77 nin daytona 730 modeli:
261596 dosyayı görüntüle
Evet sanırım haklısınız birde bikestore de bulunan giant talon 2 acera 15 inç olan bisiklete bakıp uorum yapabilirmisiniz malum link paylaşamıyorum kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim

@By_free
Giant talon 2 bence güzel bir bisiklet. Dik oturuş pozisyonu sayesinde yeni başlayan için konforlu bir bisiklet olur. Talonda kullanılan acera-altus vites sistemini (3x8 olanını) ve xct30 maşayı 2 sene tepe tepe (5000km) kullandım. Hiçbir problem yaşamadım, arada sırada hala kullanıyorum. Talon 2 modelinde Giant`ın sitesinde yazdığına göre 22-36 aynakol ve 12-32 ruble var. Yokuşlarda problem olacağın zannetmiyorum. Sanırsam ülkemizde ki talon 2 ile Giant`ın sitesinde olan talon 2 farklı. Ülkemizde bulunan modelin detaylı bilgisi yazılmamış. Daha detaylı bilgiye Bikestore mağazasını arayarak veya gitme şansınız varsa, giderek ulaşabilirsiniz. Bisikletlerin özellikleri eşleşmeyebilir. :)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: By_free
Mosso 29 Raceline H modeli hakkında bilgisi olan var mı? Almayı düşünüyorum fakat bir yorum bulamadım forumda.

Son düzenleme:
Merhaba Herkese,

Eşim için bisiklet araştırması yapıyorum, ilk bisikleti olacak, genelde asfalt yolda kullanacak, "ÜMİT EXPLORER BAYAN BİSİKLETİ V FREN 26 JANT 21 VİTES" bisiklet nasıldır, forumda bu bisiklet ile alakalı fazla bir bilgi bulamadım. Teşekkürler

Corelli Snoop 3.4 V 29 Jant almayı planlıyorum ortalama bütçem 1500TL, üstüne çıkabileceğimi pek sanmıyorum. Bazen uzun bazen engebeli bazen kısa yol yapacağım. Sizce alınır mı, müşteri memnuniyeti nasıl?
Bende snoop 4.0 var. Eksikleri Vites kolları berbat aynı vites kolu bu arada snoop 3.4'te de var.
Biraz sert kullanırsan sürekli vites değiştirsen 2. yılın sonuna doğru kırabilirsin.
Bende öyle oldu. Ben 200TL ye Shimano vites kolu takımı aldım. Şimdi tıkır tıkır atıyor. Toruney aynı modelleri var sert kullanmadığın sürece problem çıkaracağını sanmam.
En büyük fark biri disk biri v fren. snoop 4.0'da mekanik disk var ve frenini seviyorum fazla fren kullandığımdan 1,5 yaşındayken bisikletin baltalarını yedim. Şu an Shimano organik B01S balatalara geçeceğim.
Ama jant boyları biri 29 biri 26.
Snoop 4.0 26 jantta rahatım açıkçası arazide vs..biraz dahaküçük lastik olması bisikletin biraz daha haraket kabiliyetini arttıyor.
Eğer arazi vs.. süreceksen snoop 4.0 daha iyi olabilir..

Herkese merhaba,

Forumda yeniyim, uzun süredir de sürekli değerli yorumlarınızı okuyup fikir edinmeye çalışıyorum. MTB bisiklet alarak aranıza katılmak istiyorum. Üniversiteden beri bisikletten uzak kaldım. Memlekette, zamanın gazate kuponu ile verilen bisan bisikletleri ile dağ, bayır, kent ormanlarda saatlerce çılgınlar gibi gezmişliğim var. Çocukluğum bisiklet tepesinde geçti desem yeridir. Patika yollarda sağa sola zıplayarak çam kokusunu içime çeke çeke bisikletin, yeşilin keyfine varmayı özledim ve bisiklet araştırmaya başladım. Alacağım bisikleti aynı zamanda işe gidip gelirkende kullanmayı düşünüyorum. 3000-5000 bandındaki bisikletlere bakıyorum. Hem üstündeki komponentler başlangıç seviyesinin üstü, hem kadrosu yakışıklı olsun istiyorum. Bir kaç seçenek arasında kaldım, tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Bunlar harici farklı önerilerede açığım. Şimdiden teşekkürler :)

1-"houseofbike.com/urun/mosso-black-edition-27-5-jant-mtb" (MOSSO 27.5 BLACK EDITION H)
2-"houseofbike.com/urun/giant-talon-2-27-5-acera-turkey-ltd" (GIANT TALON 2 27.5 ACERA TURKEY LTD)
3-"bikestore.com.tr/giant-talon-2-acera-dag-bisikleti-gumus-m-275-jant-st12512" (GIANT TALON 2 27.5 - yukardakinden ve sitesindeki modellerden farklı duruyor)
4-"hepsiburada.com/carraro-2021-carraro-daytona-930-dag-bisikleti-pm-HBC000001WMYB" (Carraro 2021 Carraro Daytona 930 Dağ Bisikleti)

Link paylaşamadığım için yukarıdaki şekilde paylaştım. Admin arkadaşlardan şimdiden özür dilerim :)

Bu arada 1.68 boyundayım. Sanırım S (16") kadro boyu MTB de benim için uygun.

Son düzenleme:
Öncelikle selam.
Şimdi ne istediğini ve nelere gerek olduğunu anlamak lazım.
İşe gitmek için ve kent ormanına gitmek istediğini var sayarsak 27 jant hem dağda daha kontrollü sürüş yapmış olursun.
He eğer artık benim yaşım geçti o çamur patika vs.. yerlerden geçmem dersen 29 jant biraz daha konforlu olacaktır.
Şehir içi kullanacağın için kilitlenebilir bir maşa tercihin çok önemli daha az yoracaktır. Fren kısmında ise hidrolik disk fren daha az bakım ve daha kolay fren kullanımı ile daha az yoracaktır.
Shimano Acera veya Alivio bir set daha az ayarlama daha az sorun yaratacak olur bu sistemlerden birisi bulunursa.
Dişlide ise 9 vites bulunması tırmanış açısında iyi olabilir daha rahat bir kullanım sağlar.
Kadro boyu tamamen senin boyuna kalmış o yüzden o iş sende.
Dağda tepede dolaşacaksan biraz aksiyon arıyorsan karbon destekli alüminyum kadro bakılabilir.

Ama git bir yol bisikleti al ilçe ilçe dolaş hocam.
Ev iş arası mis gibi sonra bas git ilçelere miss gibi ben gittim dağ bisikleti aldım şimdi ona her 6 ayda bir 1k'lık yükseltme yapıyorum yetmiyor diye. Yok jant daha hafif olsun yok fren iyi değil daha iyi kaliper olsun dağda daha hakimiyetli olsun diye alimünyum hafif
gidon olsun falan feşmekan.
Dağda gezmek güzel ancak biraz daha fazla bakım istiyor çamur olacak sıfırdan sil zinicir baştan yağla cart curt ama zevkli dağda bayırda gezmek.
Umarım önerilerim sana bir nebze olsun yararı dokunmuştur iyi pedallar iyi forumlar.

Öncelikle değerli yorumların için teşekkür ederim. 27 jant düşünüyorum. Bahsettiğin özelliklerde model önerisinde bulunabilirsen fikir olması açısından bana çok faydası olur. Ayrıca mosso, giant ve carraro için linkini verdiğim modeller için bilgi sahibi isen artı ve eksi yönleri konusunda bilgilendirebilirsen çok sevinirim. Carraro için genel olarak üzerinde gelen maşası konusunda olumsuz yorumlar yapılmış, diğer modeller içinde benzer yorumlarınız var ise paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar herkese

Geri