Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Salcano Efes almaya karar verdim ağırlığı sıkıntı olur mu çok fazla?

@Mustafa Bilir kron markasının şehir bisikletleri var onlar iyi midir bu arada çok soru soruyorum rahatsız oluyorsanız özür dilerim

@Mustafa Bilir kron markasının şehir bisikletleri var onlar iyi midir bu arada çok soru soruyorum rahatsız oluyorsanız özür dilerim
estağfurullah kron markasında ne iyi ne kötü bi firma Salcano ayarında bildiğim kadarıyla

Biraz daha araştırma sonrası hem tip olarak çok hoşuma giden hem de kullanmak istediğim şekile daha yakın gördüğüm bisiklet türlerine "hardtail trail" denildiğini öğrendim. Ancak bu çeşit bisikletler Türkiye pazarında çok fazla yok galiba. Marin San Quentin 1 gibi uygun fiyatlılardan Nukeproof'un üst segment modellerine kadar geniş bir yelpaze mevcut yurt dışında. Türkiye'de bulabildiğim Kross markasının "Trail Dust" modelleri. Bu marka ve ayrıca model hakkında bilgi sahibi olan var mı? Önerir misiniz? Trail Dust 1.0 modeli 8690 TL olarak gözüküyor sitesinde.

Profilinizde İstanbul'da yaşadığınız gözüküyor. İstanbul'da doğru düzgün iniş yapılacak uzun parkurlar pek yok, genelde yangın yolları ya da orman içi inişli çıkışlı patikalar var. Trail türünden çok XC bisikletler daha uygun. (İniş odaklı kendimi geliştireceğim diyorsanız hardtail yerine çift amortisörlü bir bisiklet almanız daha iyi olur. Jantları tubeless uyumlu seçmeniz ve head angle değeri fazla dik olmayan bir bisiklet almanız daha uygun.) Ama bana kalırsa önce ucuz bir hardtail ile başlayın. Düz pedallar ile teknik kısımları geçmeye çalışın. Siz sürdükçe ve tekniğinizi ilerlettikçe hem hangi türe daha yakın olduğunuzu anlarsınız hem de ileride alacağınız MTB'nin seçimi açısından tecrübe kazanmış olursunuz. Alacağınız hardtail, şehir kullanımı için takılan en alt seviye yaylı maşalar yerine dağ kullanımına uygun giriş seviyesi bir maşaya sahip olduğu sürece yeterli olur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba yeniden karar değiştirdim alırken iyi bisiklet alayım diye 😀 neyse corelli Snoop 5.0 mı yoksa Salcano NG serisinden bir bisiklet mi daha çok işimi görür?

(link)
Hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle herkese selamlar;
Ben bir bisiklet almak istiyorum.1500tl bütçem var.Genelde asfaltta gidiyorum ama toprak yollara da giriyorum.Bana hangi bisikleti önerirsiniz?(Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.)
Bütçene en uygun kron xc100 var. Bisikletçilerde 2019 model bulabilirsen daha ucuza da alabilirsin. Kalan parayla da ekipman alırsın.

Bütçene en uygun kron xc100 var. Bisikletçilerde 2019 model bulabilirsen daha ucuza da alabilirsin. Kalan parayla da ekipman alırsın.
Ben Kron xc100de kadro kırılma sorunu var diye biliyorum

Ben Kron xc100de kadro kırılma sorunu var diye biliyorum
2017 ve 2018 modelini 2 senedir kullanıyoruz herhangi bir sorun yaşamadık ve yaşayanı duymadım. Normal şartlarda, hepsinin malzemesi (6061 Al) ve dayanacağı yük bellidir, bariz bir hata olmadıkça kırılmaz. Kendim 70-75 kiloyum 30-40 cm'lik yerlerden çok indim bir sorun yaşamadım.

Merhabalar, bir süre Peugeot yol bisikleti maceramdan sonra uzun süre bisikletsiz kaldım. Su aralar dağ bisikletlerine bakıyorum ve başlıktaki bisiklet hakkında bir yorum göremedim. Yeni çıkmış sanıyorum ki. Sizce bu bisiklet parasını hak ediyor mu yoksa başka ürünlere mi yönelmeliyim?

(link)

Dosyalar

• 0A08D5E6-6FE4-470F-8824-CF0DF79DF1FF.jpeg
    0A08D5E6-6FE4-470F-8824-CF0DF79DF1FF.jpeg
    117,1 KB · Okunma: 39
Başka bir başlıkta da yazdım. Bu bisiklet ağır. 15,54 kg Cross Country bir bisiklet için çok. Kadro ölçüleri de anormal. 19" ve 21". En azından 27.5" kadrolarda 16-17" seçeneği olmalıydı.

@Aybek Cihan tasarımı çok hoşuma gitti gerçekten. O fiyatlara o tasarımda bildiğiniz var mi?

@undefined masallah fiyatı da :) 2500 den yukarı çıkamıyorum , ah Bisan bu bisikleti 15 kilo yapmak nedir ya

Arkadaslar, selam 2000-2300 max fiyat olmak uzere bisiklet onerebilir misiniz?
Aklimda olanlar:
Carraro Force 770
Artox 3

Arkadaşlar merhabalar. Kilom 108 Boyum 1.79
mtb almayı düşünüyorum bütçem 1500-2000tl öneride bulunabilecek var mı ? Çok fazla model var seçemiyorum

Bu arada baktığım modeller xc150, rockrider st520, carraro force 720

Son düzenleme:
Carraro sitesine bakarken gözüme takıldı, Setteguadi diye bir modelleri var. Fiyatına göre bence fena değil.

Maşa RockShox Reba RL. Ağırlığı 1662 gr. Çap 32mm, alüminyum. Yabancı sitelerden 3500 TL'ye alınabiliyor.
Aktarıcı XT (M8100). Kaset, krank takımı, frenler SLX (M7100) olarak seçilmiş. Jantlar da SLX serisinden. Arka jant 1255 gr, ön jant 990 gr. Rapid Rob'lar ile geliyor. İyi bir lastik bence.

Biraz eski tarz bir geometrisi var. Örneğin head angle 71 derece.

(link)

setteguadi.jpg

Geri