Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba, şehir bisikletimi sattım ve çocukluğuma dönmeye hazırım. :)

Sanırım en önemli husus bütçe (2000 TL) ve arkasından tercihlerine göre sıfır yada 2. ele yönelmek.

Ben bu yol ayrımındayım. siz değerli kullanıcıların yorumlarını okuyunca KİLİTLİ Maşa olmalı diye not aldım.

Mesela TOURNEY ile idare edebilir miyim ? Çok üzer mi beni ? Yoksa ALTUS'u zorlayayım mı, yada ikinci ele yönelip ACERA lı bir modele mi yönelmeliyim ? Demek istediğim benim gibi orta düzey altı bir kullanıcı için farkı PEK anlamayacağım özelliklere mi yönelmiş olurum diye korkuyorum. Mesela gidondan kilitlemeli Suntour maşaya bayıldım :) ama bunların hepsi maliyet tabi .

Eski bisikletim 24 vites idi ve yokuşlarda çok zorlanıyordum, bu nedenle 27 yada 30 vites tercih edeceğim. biraz daha rahatlatır düşüncesindeyim.

ZOOM maşa ile çok şikayet okudum. Buna dikkat edeceğim.

Sizin de aklınıza gelen ve dikkat etmem gereken KRİTİK nokta var ise paylaşmanızı rica ederim.

Mesela altta 2 adet Carraro var. Force 970 i güzel bir kampanya bulup alabilirim. Daha iyisine bakınca Daytona 927 gördüm ama aralarındaki fark sadece lastik ve gidondan kilit gibi görünüyor ama Daytona 930 a bakınca (fiyat farkı 1200 tl ye çıkıyor) vites,krank,dişli grubu ALTUS tan DEORE terfi ediyor. İşte tam olarak yukarıda sormak istediğim buydu, ben şu anki kullanıcı bilgi ve beklentim ile 1200 TL daha pahalı olan için kendimiz zorlamalı mıyım ? Yoksa paşa paşa 970 i alıp kullanmalı mıyım? Bu arada alternatif öneriniz olursa lütfen paylaşın.
** Kusura bakmayın üyeliğim henüz link paylaşmaya uygun olmadığı için paylaşamadım.

ÇOK TEŞEKKÜRLER
:harika:

CARRARO - 29" FORCE 970 27-Vites Hidrolik Disk Fren - 2300 tl

CARRARO - 29" DAYTONA 927 27-Vites Hidrolik Disk Fren - 2900 tl

CARRARO - 29" DAYTONA 930 30-Vites Hidrolik Disk Fren - 3500 tl

Dosyalar

• Daytona 927.JPG
    Daytona 927.JPG
    43,6 KB · Okunma: 14
  • Daytona 930.JPG
    Daytona 930.JPG
    46,2 KB · Okunma: 16
  • Force 970.JPG
    Force 970.JPG
    42,9 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:
Scudo
arkadaşlar merhaba, şehir bisikletimi sattım ve çocukluğuma dönmeye hazırım :)

sanırım en önemli husus bütçe (2000 TL) ve arkasından tercihlerine göre sıfır yada 2. el e yönelmek

ben bu yol ayrımındayım. siz değerli kullanıcıların yorumlarını okuyunca KİLİTLİ Maşa olmalı diye not aldım

mesela TOURNEY ile idare edebilir miyim ? çok üzer mi beni ? yoksa ALTUS'u zorlayayım mı, yada ikinci ele yönelip ACERA lı bir modele mi yönelmeliyim ? demek istediğim benim gibi orta düzey altı bir kullanıcı için farkı PEK anlamayacağım özelliklere mi yönelmiş olurum diye korkuyorum. mesela gidondan kilitlemeli Suntour maşaya bayıldım :) ama bunların hepsi maliyet tabi .

eski bisikletim 24 vites idi ve yokuşlarda çok zorlanıyordum, bu nedenle 27 yada 30 vites tercih edeceğim. biraz daha rahatlatır düşüncesindeyim.

ZOOM maşa ile çok şikayet okudum. yarıca buna dikkat edeceğim.

sizin de aklınıza gelen ve dikkat etmem gereken KRİTİK nokta var ise paylaşmanızı rica ederim.

mesela altta 2 adet Carraro var. Force 970 i güzel bir kampanya bulup alabilirim. daha iyisine bakınca Daytona 927 gördüm ama arlarındaki fark sadece lastik ve gidondan kilit gibi görünüyor
ama Daytona 930 a bakınca (fiyat farkı 1200 tl ye çıkıyor) vites,krank,dişli grubu ALTUS tan DEORE terfi ediyor. işte tam olarak yukarıda sormak istediğim buydu, ben şu anki kullanıcı bilgi ve beklentim ile 1200 TL daha pahalı olan için kendimiz zorlamalı mıyım ? yoksa paşa paşa 970 i alıp kullanmalı mıyım? bu arada alternatif öneriniz olursa lütfen paylaşın.
** kusura bakmayın üyeliğim henüz link paylaşmaya uygun olmadığı için paylaşamadım.

ÇOK TEŞEKKÜRLER
:harika:

CARRARO - 29" FORCE 970 27-Vites Hidrolik Disk Fren - 2300 tl

CARRARO - 29" DAYTONA 927 27-Vites Hidrolik Disk Fren - 2900 tl

CARRARO - 29" DAYTONA 930 30-Vites Hidrolik Disk Fren - 3500 tl

Daytona 930'da Zoom maşa var bilgin olsun.

Merhaba arkadaşlar yeni üye olduğum için konu açamıyorum. Buraya yazmak istedim. 27.5 x 17" üst standart kaliteli bir alüminyum kadroya ihtiyacım var. Giant, scott yada bilmediğim diğer iyi markalar. Bana kadro önermenizi istiyorum. Kadroyu alıp. Başlangıç olarak orta segment parçalar ile donatacağım daha sonra bütçeme göre xt-xtr parçalarla ilerleyeceğim. Şu an biri yol biri mtb olarak 2 bisikletim var ama yol bisikletim bacak boyuma göre oldukça büyük. Mtb bisikletimde kron xc150 basit bir bisiklet. Artık agresif dağ tırmanış ve inişlerinin vakti geldi :)Bu sebeble kafama göre bir bisiklete ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

merhaba arkadaşlar , bende şu an carraro force 700 var bu modeli yükseltmek istiyorum bütçem elverdiğince şu an sadece yine carraroya baktım force 770 modeline ,siz ne diyorsunuz önerebilceğiniz bir bisiklet varsa yazabilirseniz sevinirim .

ACİL yardım rica

Arkadaşlar merhaba, bütçemi biraz daha arttırdım

Bisan mtx 7700
Sedona 720
Whistle Miwok 1827

arasında kaldım. Carraro Daytona benzer donanım daha pahalı.

Bu 3 model arasında Bisan 7700 donanım daha kaliteli görünüyor. Fiyat 2800 ve yeni üretilen seri kesin daha pahalı olur diye düşünüyorum. Üretim verilen aradan sonra yeni yapılıyormuş.

Bu donanıma bu fiyat uygun gibi, birtek maşadan emin değilim.

Sizce Bisan'ı almalı mıyım ? Sağlam ve kalitelidir diye umuyorım. Kafam karıştı biraz. Değerli yorumlarınız rica.

BISAN 7700 özellikler

KADRO ALLOY 6061
KADRO ÖLÇÜSÜ 27,5"(19")
MAŞA MOZO, GİDONDAN KİLİTLEMELİ
JANT ALLOY, ÇİFT KATLI, PERÇİNLİ
LASTİK MITAS, TOP DESIGN (27.5x2.25)
ZİNCİR KMC
FREN SHIMANO, MT-200 J-KIT, HİDROLİK (CENTERLOCK)
VİTES 27 VİTES
RUBLE SHIMANO, HG-201, 9LU, 11-36T
ÖN AKTARICI SHIMANO, ALIVIO FD-M4000
ARKA AKTARICI SHIMANO, ALIVIO RD-M4000
HAZNE SHIMANO, TOURNEY TX-505 (CENTERLOCK)
AYNA KOL SHIMANO, MT-300 (40,30,22T)

Herkese selamlar, 1500 TL bütçe ile şehir içi kullanabileceği bir bisiklet arıyorum arkadaşıma. Boyu 1.90. Önerileriniz nelerdir , şimdiden teşekkürler.

Selamlar,
bende bayadır bakıyorum ama bulamadım, engin bilgilerinizden faydalanmak istedim.
Ucuz f/p canavarı 1500 tl yi geçmeyen alüminyum kadro kilitlenebilir maşalı dağ bisikleti bakıyorum.
Boyum 1.70 kilom 74.
Türk markası olan Corelli ye baktım ama şikayet varda acayip şeyler yazmışlar güvenemedim açıkçası.
Salcano biraz pahalı geldi. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.

ghost bisikleri nasıldır. kullanan arkadaşlar tavsiye edermi . kato serisinde acaba sayı büyüdükçe kalite artıyormu

KATO 7.9 daha mı iyi 6.7 27.5 mesela.

Ghost u gözünüz kapalı alabilirsiniz . Ben öneririm. Evet sondaki sayılar yükselince kalite artıyor. Benim ilk ghostum kato 5 di mesala. Kato 7ve 9 onun üst modeli idi. Suan lector.5.9 kullanıyorum.

@xcage sedona 710 kullanıcısı olarak 720 tavsiye ederim. 720 kullanmışlığım da var. Orta halli iş görür bir bisiklet. :harika:
@muratcan07 sana da bütçene uygun 710 -720 sedona tavsiye ederim.

Merhaba 8 yıldır bisiklet kullanmama rağmen forumu yeni keşfettim. O yüzden bisiklet önerisini nereye danışacağımı tam bilmiyorum. Ve eski başlıklara bakacaktım ama son 1 yılda bile fiyatlar aşırı arttığı için güncel olarak sormak istiyorum. 7 yıllık Ümit Spider 26" bisikletim yerine yeni bisiklet almak istiyorum. Dağda tepede kullanan birisi değilim. Günlük kullanım olarak beton, asfalt zeminde kullanıyorum. 800₺ bütçe ile bisiklet önerilerinizi bekliyorum. Bayağı bir araştırdım ama şunu belirtmek istiyorum. Benim kullandığım bisikletimin ön ve arka artırıcısı SHIMANO marka(bildiğim kadarıyla en iyisi). Ve vites kolları Revoshift. Yeni baktığım bisikletlerde hep Saigaun veya Sunrun marka vites var. 8 yıllık Shimano kullanıcısı olarak bu bisikletleri almamda sizce sıkıntı olur mu? Veya sonradan Shimano ön art. alıp kendim değiştirebilir miyim? Bu sorular ışığında önerilerinizi bekliyorum...

Abilerim merhabalar, bu bisikleti almak istiyorum dağ icin uygun mudur acaba ozelliklerine göre yolda bırakır mı? Fiyatı 1600tl.

Dosyalar

• Screenshot_20200609-124348_Groupermk.jpg
    Screenshot_20200609-124348_Groupermk.jpg
    130,7 KB · Okunma: 58
Arkadaşlar selamlar , Carraro Big 2718 mi yoksa sedona 820 mi? Görüş belirtirseniz sevinirim.

Ghost u gözünüz kapalı alabilirsiniz . Ben öneririm. Evet sondaki sayılar yükselince kalite artıyor. Benim ilk ghostum kato 5 di mesala. Kato 7ve 9 onun üst modeli idi. Suan lector.5.9 kullanıyorum.
scott scale 970 2020 aldım. kron xc250 den sonra şahinden bmw ye binmek gibi birşey

Selamlar Herkese,

Sizlerden bisiklet tavsiyesinde bulunmanızı rica edeceğim. Boy 1.85 m, Kilo 70 kg. Kullanma amaçlarıma/yapmak istediklerime gelirsek,

- Göreli olarak kolay orman/arazi inişleri ile başlayıp ilerleyen dönemlerde daha zorlu parkurlarda kendimi geliştirmek istiyorum.
- Bunny hop vs. gibi temel bir kaç akrobatik hareketleri yapabilecek duruma gelmek ve belirli yüksekliklerden atlayabilecek durumda olmak istiyorum.
- Tabi ayrıca şehir içinde de sırf kafa dağıtmak için de sürebilirim.

Bütçem 6500 TL. Sıfır olması tercihim. Eğer Türkiye şartlarında kolay ise toplama da olur, okuduğum yorumlardan ve izlediğim videolardan anladığım Türkiye'de biraz zor olduğu. Gümrük vs. gibi durumlardan dolayı.

Biraz daha araştırma sonrası hem tip olarak çok hoşuma giden hem de kullanmak istediğim şekile daha yakın gördüğüm bisiklet türlerine "hardtail trail" denildiğini öğrendim. Ancak bu çeşit bisikletler Türkiye pazarında çok fazla yok galiba. Marin San Quentin 1 gibi uygun fiyatlılardan Nukeproof'un üst segment modellerine kadar geniş bir yelpaze mevcut yurt dışında. Türkiye'de bulabildiğim Kross markasının "Trail Dust" modelleri. Bu marka ve ayrıca model hakkında bilgi sahibi olan var mı? Önerir misiniz? Trail Dust 1.0 modeli 8690 TL olarak gözüküyor sitesinde.

Arkadaşlar herkese merhaba, benim şu an 2000 liralık bir bütçem var ve ilk defa kendime ait bir bisiklet alacağım. Bulunduğum bölge şehir içi fakat benim kullanacağım yollar hem şehir içi hem de toprak ve engebeli yollar. Acaba elimdeki bütçeyle kendime ve amacıma uygun bir şey alabilir miyim? Önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

Öncelikle herkese selamlar;
Ben bir bisiklet almak istiyorum.1500tl bütçem var.Genelde asfaltta gidiyorum ama toprak yollara da giriyorum.Bana hangi bisikleti önerirsiniz?(Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.)

Öncelikle herkese selamlar;
Ben bir bisiklet almak istiyorum.1500tl bütçem var.Genelde asfaltta gidiyorum ama toprak yollara da giriyorum.Bana hangi bisikleti önerirsiniz?(Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.)
1500e dağ bisikletinden çok mossonun şehir bisikletleri olan legarda modelleri var sıfır olarak

dağ bisikleti olsun derseniz o zaman ürün yelpazesi genişler ikinci elde marka bulabilir veya sıfırda giriş seviyesi bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Wedro ve necmeddin
Geri