Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@wuuduu çok iyi yapmışsın, iyi bir başlangıç serisi, hayırlı olsun
@turco kardeşim bende sedona 710 barla serisi var, özellikle v fren istedim, çok tatlı bir bisiklet, şehirde, düz yolda arazide, dağda bayırda, downhill harici her yerde kullanıyorum, çok memnunum, sedona dağ bisikletlerin kesinlikle tavsiye ederim, çok kalitesiz malzeme kullanmıyorlar fb ürünü, salcano astro lar da fena değil bir bak derim, kronlardan kesinlikle uzak dur, carroralar fena değil, iyi bir piyasa araştırması yap, maşa önemli, gidondan yada maşadan kitlebilir olsun, tercih senin, 24 viteste aşağıda olmasın, farkı yokuşlarda hissedersin:harika:
@Cemal Ç. sorun değil tecrübe ettiğim kadarıyla yazdım ben, türkiyede bilindik markalar hariç bir çoğu aynı ekipmanı kullanıyor zaten, hatta çok ünlü dediğimiz bazı markalar bile Fiat kırmak için dan dun malzeme kullanıyorlar :harika:

Son düzenleme:
Scudo
Şehir bisikleti olarak aynı markaları önerir misiniz?

Sayın @turco ben Türkiye'de yaşamıyorum. O yüzden tavsiye vermem uygun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
@turco Şehir bisikletleri hakkında çok bilgim yok ,forumdaki diğer arkadaşlardan bilgi alabilirsiniz, Mariokaldato ya sorabilirsiniz, bak bu konuda çok yardımcı olur size :harika:

@necmeddin teşekkürler 😊

Sedona borla, 701, 711, 751 ist.avrupa yakasında az kullanılmış ikinci elleri vardı. Mtb arayan arkadaşlar bakabilir. Hem güzel hem de fiyatları çok çok uygundu(650-800 aralığında); bana kadroları büyük geldiği ve mesafe olarak uzak kaldığı için değerlendiremedim. Biraz da içimde kaldı hatta🙈 2.el arayanlar arkadaşlar bakabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@wuuduu kaç liraya oldu astro

• Beğen
Tepkiler: wuuduu
@necmeddin 700tlye aldım. Bugün bakım için bisikletçiye götürdüğümde adam da şaşırdı e bu hiç binmemiş diye.

Bu arada sedonaların birkaçı haddinden fazla ucuzdu, çalıntı da olabilir dikkat etmek lazım🙈 kamu hizmeti adına, çalıntı ilanlarına da bakıyordum arada😅 hazır bisiklet ararken belki birinin kaybına denk gelirim diye. 2.el alınırken oralar da takip edilirse hem fayda sağlanır hem de içimiz rahat olur😊

• Beğen
@wuuduu çok iyi almışsın ,ya bir şey nasip olacak dağların altından çıkıp geliyor :harika:

• Beğen
@necmeddin bende çok memnunum hem fiyattan hem de bisikletten😊 bisikletlerin fiyatları çok çoşmuş durumda malum. Beynim yandı araştırma, karar verme aşamasında; ama değdi :)

Arayan arkadaşlar da tez zamanda, gönlüne göre bulur umarım. Yeni mtbye heveslenenler için çok çileli bir süreçmiş 🙈

• Beğen
@wuuduu geçen yıl tam 2 ay araştırdım, Merzifon küçük bir ilçe olduğu için yapacağım çok bir şey yoktu, iki defa sipariş iptali yaptım Salcano astro aşkına , ya kadroda sorun çıktı yada satıcılar sahtekar, olmadı yani 2000 lira gözden cikarmistim , Sedona tesadüf denk geldi, iyi ki de gelmiş, nasip işi

• Beğen
Aynen öyle. Sedonalara siz dedikten sonra bakmıştım. Tasarımlarına bayıldım. Son kararda ya sedona ya astro demiştim. Astro'nun kadrosunu tam kendime uygun bulunca da kaçırmadım😊 birkaç sene sonra nasipse geçerim sedona'ya artık.

• Beğen
@wuuduu maşallah bir MTB ci daha kazandık, sürüşü biraz hantal oluyor ama çok zevkli , umarım kısa sürede alışırsınız :harika:

• Beğen
  • Hahaha
Arkadaşlar merhaba, bundan 1.5 sene öncesine kadar bir Carraro CRP 710 bisikletim vardı ve bana yeten donanınmı ile severek bindiğim bir bisikletti. İkinci el olarak temiz bir halde almış ve aynı titizlikle kullanıyordum taa ki apartımanın altından bodrum katından kilitli olarak durmasına rağmen çalınana dek. Neyse sadete geleyim, hemen bir bisiklet alamadım bir müddet bulunur umudum vardı ondan bekledim daha sonra malum 2018 Ağustos ayındaki dolar, euro döviz kuru patlamasının ardından fiyatlar uçtu ve bir süre bisikletsiz kaldım. Şimdi bu bahara hazır olmak için yeni bir bisiklet almak isityorum. Donanım olarak Deore set altı olmamak kaydı ile 27-30 vites, Hidrolik frenli beni bir önceki bisikletim gibi memnun adecek 3000 - 4000 ₺ aralığını aşmayacak bir bisiklet bakıyorum. Temiz bir ikinci elde olabilir. Konu hakkında tavsiyeleri olan arkadaşların düşüncelerini almak isterim.

Geçmiş olsun
Söylemiş olduğunuz fiyat aralığında ikinci el üst düzey bir çok model satın alabilirsiniz, tabi sıfırda bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun
Söylemiş olduğunuz fiyat aralığında ikinci el üst düzey bir çok model satın alabilirsiniz, tabi sıfırda bulabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. İstediğim donanım seviyesi sebebi ile bu fiyat aralığına çıkmam geretiğini fark ettim. Çalınan bisikletimi zamanında 850₺ alabilmiştim. Şimdi yine aynı marka ve özelliklerde muadil bir ürüne baktığımda fiyat aralığın 3000 - 3500₺ lere vardığını gördüğüm için bütçeyi bu seviyeye koymak zorunda kaldım. Fakat burdan konuyu bilen ve hakim sizlere danışmak istememin sebebi dn bir bayiye uğredım, sanıyorum 2016 yada 2015 model bir sedona Sram donanımlı bisiklet için 5750 ₺ istedi fakat eve geldim Sedonanın sitesinde baktım güncel model 2018 model 850 nin fiyatı 5420₺ görünüyor.

@Efe_s Bilmiyorum boy tutuyor mu ama o bütçeye en iyi sıfır dağ bisikleti şu;

(link)

İstanbul'da iki AVM'de var görünüyor.

• Beğen
İstanbulda yaşıyorsun galiba şehrin tüm imkanlarını kullanmalısın, sedonolar güzel bisiklet bende kullanıyorum, ama 2015 model bir bisikleti de her ne kadar kullanılmamış olsa da sıfır diye satmak çok garip, kardeşim çok iyi araştır, o bütçeyle iyi bir bisiklet alırsın, acele etme

Bu bisikleti bende gördüm dikkatimi çekmişti ama ne yazıkki kadro ölçüsü bana uygun değil. Uygun olsaydı opsiyonlar içine koyabileceğim bir bisikletti.
İthal kadrolu yani bildiğimiz yabancı markaların ürünlerine baktığımda bu sefer bu fiyat aralığında kalan bisikletlerin donanımları giriş seviyesinde. Daha uygun fiyatlı kadrolu markalara baktığımda istedğim donanım seviyesine ulaşıyorum. Nasıl bir yol çizeceğimi şaşrıdım. Ancak hem kadrısu kaliteli hem donanımı en düşük Deore olsun dediğimde İkinci el bisikletler karşıma çıkıyor. Ondan da görmeden almam sadece istanbul için satıcılara bakıyorum.

Geri