Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Deniz İLİKÇİ

29 inç lastik boyudur . Beden için kadro boyu önemlidir. Benimde boyum 1.85 kadrom 19 inç . Yani 19-20 inç kadro uygundur.
Ve ayrıca bisiklet giyimi ve güvenliğide (kask,eldiven,gözlük vb.) çok önemlidir. Onlarada bütçe ayırmanızı tavsiye ederim.

Scudo
@Deniz İLİKÇİ

Bence astro 29 yerine insomnia 29 modeline bakmalisiniz. Kadro boyu olarakta 19-20 inç almalisiniz. Boyunuzun uzayacağini düşünürsek bu ikisinden 20 inç daha uygun olacaktır.

U9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neden 400tl farkla insomnia yi onerdiniz? Eger masaysa problem ben zate bisikleti oyle fazla zorlamayacagim

@Deniz İLİKÇİ

Bisikleti yormamaktan kastınız yalnızca şehirde sürmekse. 28 inç şehir-tur modelleri daha iyi tercih olabilir.

@Deniz İLİKÇİ

Astro 24 vites ve ortaya karışık parçalar dizilmiş şeklinde geldi bana. İnsomnia ise 27 vites altus set kullanmış (Aralarında ne fark var dersen pek fark yok yani astroyu alsanda pişman olmazsın)

Aralarında bir başka farkta maşa. astro Suntourun giriş seviyesi XCT'yi kullanmış, İnsomnia RockShox giriş seviyesindeki maşayı kullanmış (aradaki farkı pek hissetmezsin)

Bu arada arkadaşlarında dediği gibi neden pek zorlamayacaksan Şehir bisikletine yönelmiyorsun?

Yağmurlu, karlı havalarda, çamurlu yollar da ve orman da da kullanacağım bisikleti ama hafta da 1veya 2 gun yorumunuzda anladığım kadarıyla pek bir fark yok benim açımdan

Abilerim eğer astro yu aldığımda bana problem cikarmayacaksa hafta yesil bisikletten alacağım

@Deniz İLİKÇİ

Nasıl bir ortamda süreceğin senin hayalinde :)

1100 TL'ye Astro 29'u alırsan (tahmini 900'e kadar inerler) kalacak para ile aksesuarları alırsın.

herkes bindiği bisikleti tavsiye ediyor.bende salcano kullanıcısı olarak salcano tavsiye edeceğim salcano nun her keseye göre bisikleti var astro serisi işini görür ama insomnia biraz daha iyidir.bende uzun araştırma sonucu salcano Assos 50slx almaya karar verdim fiyatı üçbin civarı her markayı araştırdım fiyat olarak ayni veya yakın ama donanım olarak düşükler en iyi fiyat ve donanım ı salcano veriyor

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Tabiki insomnia daha iyi ama benim sorm Astro da problem yaşar mıyım, işimi görür mü?

Genel konuşuyorum. 32 yaşındayım, bu yaşıma kadar " made in taiwan " yazan ve kalitesiz mal görmedim, kullanmadım.

Loading %61..

Sizleri de çok yordum biliyorum ama cahilliğime verin sizce biraz daha para biriktirip insomnia 29 mu alsam yok sa Astro bana yeterli olur mu?

@Deniz İLİKÇİ

Bence aradaki farkı hakkediyor imsomnia biraz daha beklemen daha iyi olur .

Peki Emre abi maşa olarak mi hak ediyor yoksa vites sistemi olarak mı eğer maşa olarak hak ediyorsa beklerim ve insomnia alırım dersen ki diğer donanimlar olarak hak ediyor o zaman astroyu alirim cunku astro da desisiklikler yaparak mesela on vitesi altus yapabilirim gecen baska bir abim de 2 masanin da giris seviyesi olduğunu fark etmeyeceğini söyledi. Cok kararsızım anlayacaginiz gibi daha bu isin kaski sulugu falan var ve insomnia ya verecegim parayi aksesuara yatirabilirim

@Deniz İLİKÇİ

Vites sistemi olarakta önde 24-27 vites , maşa olarakta önde gibi. Maşalar seninde söylediğin gibi ikiside giriş seviyesi ama sana arabalardan örnek veriyim. Birisi Mercedes giriş seviyesi , birisi Volkswagen giriş seviyesi diyebiliriz. Rock shox daha çok tanınan ve lüks bir markadır bence.

Vitesin 27 vites olmasinin dag da ne gibi faydasi olabilir ki o kadar hizlanmiyorsun bile

@Deniz İLİKÇİ

Vites sayısının hızla alakası yoktur. Daha kullanışlıdır , daha çok vites rahatlıktır.Hız dişli oranlarıyla alakalıdır.

Peki cok tesekkur ederim. Bu kadar insanin insomnia yi onermesi demek ki onun gercekten iyi oldugunu gosteriyor ben de biraz daha para biriktirip insomnia almaya karar verdim fiyati 1400 tl biliyor musunuz nakitte kac tl ye duserler acaba ?

Sıkı pazarlıkla 1200e kadar inebilir.

Emre abi ve diger ustalar ben insomnia 29 a karsilik bir model daha buldum bianchi adx 2700 bu modeli hem masa hem donanim olarak nasil 29 un ustun de mi acaba ? (link)

@Deniz İLİKÇİ

Deniz senin bulduğun bianchide güzel salcano 29 la çok fark yok. Salcanonun maşası daha iyi. Bianchinin arka vitesi iyi duruyor. Bisikletleri canlı görmeden seçim yapma diyorum bence sana. Bisikletleri gördünmü zaten kendin kararını verirsin . :)

Geri