Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Utku Oktay pahalı olanları var tabii, 200 lira verip 2.el seni tatmin edecek bir maşa edinebilirsin. Sana attığım da dediğim gibi idare eder.

@EmreTzn090909 iyidir de fiyatı nedir?

• Beğen
Tepkiler: Utku Oktay
Scudo
@EmreTzn090909 model yılı Kullanım süresi önemli. Ayrıca recon Tk raidondan iyidir onu da hesaba katın
Ekleme: ben 2017 modele bakmıştım.
Sıfırını 3000e buldum. Her ne kadar sonradan parçası değişmiş olsa da fiyatının daha ucuz olmasını beklerdim ben.sonuçta 2 yıllık (2.elden pek anlamam)

Açıklamada 1 yıldır kullanılmıyor yazıyor,birde ayrıca 2017 model ile aynı parçalar değişiklik yok

@EmreTzn090909 hayır orta seviye olması gerek bildiğim kadarıyla

Anladım Teşekkürler @Mustafa Zeybek .Arkadaşlar SUNTOUR RAİDON MAŞA KULLANAN KİŞİLER VEYA BİLENLER VARSA YORUMLARINI BEKLİYORUM.

@ecuadorm
Haklısınız Whistle Aralarında en iyisi gibi ;)

@JQ3800
Önemli değil ne demek tabi bisiklet alırken Yaş ve boy da önemli böyle bir konuda yardımcı olduğuma çok sevindim krondan hoşlanacağınıza eminim ayrıca 2.el piyasası gayet sağlamdır güle güle kullanın :)

@JQ3800
Ben sadece tavsiyemi sundum eksileri veya artılarına göre artık keşke şunu alsaydık demeyin sonradan siz mutlu olmazsınız verdikleriniz arasında kron uygundu ben bilgilerini verdim güle güle kullanın ;)

Merhaba arkadaslar , sizlere acil olarak bir soru sormak istiyorum, boyum 1,89 kilom 90 .... Giant anthem advanced L kadro (20``) bir bisiklet almak istiyorum ama jantlari 26`` ... sizce sorun yasarmiyim ? hafta sonlari bozuk arazilerde ve ormanda keyif icin kullanacagim yani profosyonel bir amacim yok. shimano Xtr m985 full set takili. Jantlar dahil xtr... ama 26 inc olmasi beni dusundurdu... sizce ???

• Beğen
Tepkiler: Cheetin
@HsynByrz
26 inç olması benide düşündürdü bu sete bu jant ve özellikleriniz uymaz size tavsiyem bulursanız 29 jant olur. Küçük gelebilir sanırım model bu: (link)

@HsynByrz
27,5 alabilirsiniz biraz küçük gelebilir bu linkte 27,5 modeli var (link)

• Beğen
Tepkiler: HsynByrz
@Cheetin Peki 26 inch takili kadroya 27.5 jant takamazmiyiz ? Yeni baslayacagim o yuzden kadro ve komponentler hakkinda bilgisizim. Bisiklet cok hosuma gitti. Almisken iyi birsey olsun istiyorum. Ama sonradan da okadar para verip pismann olmak istemiyorum.

• Beğen
@HsynByrz
Jantlar kadrolar ile uyumludur mesela 1,1 kadroya 1,1 jant olur gidipte 1,2 jant takamazsınız öyle düşünün bildiğim kadarıyla takılmaz dediğim gibi jant ve kadro uyumludur

• Beğen
@HsynByrz kadroların desteklediği boylar oluyor. Yani 27,5 kadroya 26 takarsın ama 29 takamazsınız.

26nın küçük gelme durumu olmaz. Full süspansiyon bisikletlerde hareket kabiliyetini kısıtladığından 29 pek tercih edilmez. (yanlışsam düzeltin)

@Cheetin yolladiginiz linke baktim ama slx set kullanilmis... Bahsettigim bisiklet su linkte yer aliyor... (link)

Ben uygun bir fiyata buldum. Yani hic olmazmi diyorsunuz bu boyla ? )))

• Beğen
@Mustafa Zeybek
Haklısınız hareket kabiliyetini kısıtlar ancak arkadaşın verdiği boy ve kilo oranları jant için biraz büyük sanki (Bildiğim kadarıyla)

• Beğen
@Cheetin benim bildiğim jant seçiminin vücut ölçüleriyle ilgisi yok. 193 boy 96 kiloyum 27,5 jant kullanıyorum memnunum. Fakat ben tek süspansiyon kullanıcısıyım şu an çift süspansiyondan bahsediyoruz :D

• Beğen
@HsynByrz
Benim görüşüm ve bildiğim bilgiler 26 jant size küçük gelir ancak 27.5 size olur (Yanlışsam Düzeltin)

@Mustafa Zeybek
forum da okuduklarımda arkadaşlar hep ilgili olarak bahsetmiş bu arada siz zaten 27,5 kullanıyorsunuz benim bhasettiğim 26 nın çocuk bisikleti gibi durduğu (size göre) ve size küçük gelebilir manasında lütfen yanlış anlamayın

@Mustafa Zeybek
bu siteye bir bakın isterseniz :(link)

Arkadaşlar ben burda forumdan ve sitelerden aldığım bilgilerle konuşuyorum yanlışım olursa söyleyiniz

@Cheetin yanlış anlamam kesinlikle.
@HsynByrz Ben full süspansiyon bisiklet görsem bakacağım son yer jant olur ki bu işten anlayanlar zaten adama bak 26 jant almış küçücük demezler eğer düşünceniz buysa.

@Mustafa Zeybek
Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz bu konuları pek çift amrtsr bisikletlere bakmam hatta hiç ben dağ bisikletine göre konuştum.

@Mustafa Zeybek ve @HsynByrz bu yazıya bir bakın derim:

26 Jant Avantajlı Olduğu Durumlar:
  • Kısa boylu bisikletçiler için.
  • Arazi yollarında çok fazla yön değiştirdiğiniz yollarda. Hakimiyet kolaylığından.
  • Hızlanmanın önemli olduğu durumlarda. 26 jant bisikletin hızlanması diğerlerine oranla daha çabuktur.
  • Downhill ve Freeride bisikletlerde
  • Daha hafif olmaları
29 Jant Avantajlı Olduğu Durumlar:
  • Çok fazla engebeli yollarda
  • Uzun boylu bisikletçiler için
  • Düz yollarda daha az efor ile daha uzun yol gidebilirsiniz.
  • Lastiklerin yanakları daha geniş olduğundan ekstra konfor sağlar.
27.5 Avantajlı Olduğu Durumlar
27.5 jant bisiklet için şunu söylebiliriz. 26 ve 29 jant bisikletlerin dezavantajlarını minimuma indirerek kendilerine özgü bir performans ve konfor sağlayan 27.5 jant bisikletler günümüzde artık daha çok tercih edilmeye başladı.

• Beğen
Geri