Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@omerese 2.el alın derim
@Hasan28 btwin rockrider 540 iyidir mağazada ölçünüze göre verirler
@Metoboy
Alışveriş listenizde birçok hata var. hepsini burada yazamam özel mesaj atabilirsiniz yardım ederim.

Scudo
Arkadaşlar bu hafta tur bisikleti alayım diyorum artık spora da başladım çünkü.Yardımcı olun lütfen sizce hangisi daha iyi?
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

@enginöztürk
Pierre 3.0dan uzak durun mekanik disk fren pişmanlıktır kendimden biliyorum.

Pierre 2.0 ın maşası kilitlenmiyor galiba fotoğraflarda göremedim. Eğer kilitlenmiyorsa onu da eleyin.
Salcano 40 ile corelli 1.0 kalıyor geri. Donanımsal olarak pek fark yok fakat corelli gidon boğazını ayarlanabilir koymuş salcano buna sahip değil. Görünüşlerine bakarsak da - bence- salcano pek hoş görünmüyor. Maşası da ı değil de L gibi. Bende sanki elimle bükebileceğim hissini uyandırdı. Ben bu ikisinden corelli 1.0 seçerdim. Birçok kişiye söyledim size de söyleyeyim; temiz 2.el bulursanız ikinci el alabilirsiniz.

@Mustafa Zeybek
Yardımınız için çok teşekkür ederim.O zaman ikinci el bisikletlerede bakayım.Bulamazsam 1.0 a yöneleyim artık.

Şehir içinde bisikletimle her türlü kaldırımdan ve çukurdan , yamuk parke taşlarından geçtiğim için iki de bir sıkıntıya vermeye başladı. ( Her hafta lastik patlar mı ?) Bu yüzden ilerleyen dönemlerde yeni bir dağ bisikleti almaya karar verdim . Hem şehir içinde basınca gidecek 40-50 km yapacak asgari hemde çukurları ve kaldırımlarda rahat olacak . 29 inç tercih ettim . Şİmdi birkaç sorum var 29 inç ile 26 inç arasında fark nasıl olur ? Hangisi şehire daha uygun . Birkaç modelde baktım sizce hangisi daha iyidir ? 21 vites mi ? 24 vites mi?

(link)

(link)

(link)

Önceki bisikletim 220 tl aldım 26.inç çift amarsitörlü idi . Ön süspansiyon hiç çalışmadı artık seviye atlamak istiyorum . Ha çok işimi gördü ama çok hor kullandım .

@MAERKEK

krondan uzak durun derim hakkında çok şikayet var ben de o yüzden vazgeçmiştim zamanında. 40-50km hızı düz yolda yaparsınız fakat muhafaza etmek zor olur. 29 ile 26 arasında şöyle farklar var :
Boyut artacağı için 29 daha ağır olur. 29 ile taşların üstünden geçtiğinizde 26daha göre daha az sarılırsın. 29 un 1 tur dönmesiyle 26ya göre daha fazla yol gidersin. 26 29a göre daha çeviktir.örneğin 29 kullanılan downhill kullanıcısı göremezsin pek.

@YakupKhan 2.el almanı öneririm.

@enginöztürk İstanbul'da yaşadığınız için bulmanız daha kolay olur. Facebook'ta birçok grup var, sitenin 2.el bölümü var.

• Beğen
Tepkiler: iksis
@Mustafa Zeybek
İkinci elde almak istemiyorum aslında çünkü ilk bisikletim olacak.Profesyonel binmeyeceğim.Maksat spor olsun.Salcano city fun70 V (779₺ Pompa ve kilit Hediyeli) / Salcano city fun60 V (820₺ Pompa ve kilit Hediyeli + 25 ₺ bonus + 50₺ cüzdan bonus). Mesela aramalarımda Mosso Legarda 1621 (830₺) yada Mosso Legarda 1721 (880₺) çıkıyor hep karışıma.Mossolar ile salcano cityler arasında çokmu fark var?
İlginiz içinde gerçekten çok teşekkür ederim.

@enginöztürk
Rica ederim. Siz @Mustafa Zeybek yazdığınızda bana bildirim gelmiyor. onun yerine son yazdığım mesajın altında @alıntı kısmına tıklarsanız cevap kısmına adım direk gelecektir.

Mosso Legarda almayı ben de düşünmüştüm fakat dağ bisikleti alacağım için vazgeçtim. Mosso'nun arka aktarıcısı salcano dan iyi. Ağırlıklarını karşılaştıramıyorum çünkü salcano kaç kg bulamadım. Kullanan birine sorsanız iyi olur.forumda daha yeni almıştı geçenlerde biri. Diğer parçaları ben de pek bilmiyorum açıkçası fakat hepsi giriş seviyesi. Ağırlıklarını karşılaştırıp hangisi hoşunuza giderse alın derim pek bir fark yok parça olarak. Kadro kalitelerini bilmiyorum.forumda iki modelin de kullanıcıları mevcut. Deneyimlerini sorabilirsiniz. Benim tercihim salcano yu sevmediğimden Mosso olurdu. Görüntüsü hoşunuza gideni alın.

@Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek

Salcano sitesinde buldum karşılaştırmada varmış özellikler.O zaman son soru olarak :) Acaba sizce Amortisörlü Maşa mı yoksa Amortisörsüzmü? Bu arada banada mosso daha iyi geldi.
Adsız.png Adsız.png Adsız.png

@enginöztürk Mosso neredeyse 2kg hafif. Düşünmeden Mosso alın ikisinden biri olacaksa. Bende 100 mm xct v2 maşa var. Başlarda kötülerdim fakat bir keresinde taşlı arazide yokuş aşağı gidecekken maşayı kilitli unutmuşum. Hoplamaktan düşüyordum neredeyse. Demem o ki iş görüyor :D
Şöyle bir bilgi vereyim:
Mesela Mosso 1621deki 16 üretim yılını 21 vites sayısını söyler. Yanında MDM v gibi yazılar var onlar da şöyle:
İlk harf ya m ya l. M erkek l kadın
Dm düz maşa sm süspansiyonlu
Sondaki v v fren demek H hidrolik.
Biraz karışık oldu umarım anlatabilmişimdir.
Yalnız Mosso benim bisikletten 6 kilo hafif çıktı :eek:

@Mustafa Zeybek

Yok anladım ben merak etmeyin :) Vallahi o kadar çok bilgilendim ki anlatamam :) O zaman amortisörlü Mosso ya yöneleyim ben.Sizin bisikletin de o zaman maşallah ı var hahah :koptum: Tekrar teşekkür ederim :kedicik:

@enginöztürk süspansiyona ihtiyacınız olup olmadığını bilmiyorum fakat gerek duymam derseniz almayın. Süspansiyon demek ağırlık demek. Başka sorunuz olursa özel mesaj atabilirsiniz her zaman şimdiden iyi pedallamalar.

400-450 TL bütçem var. Arada dağa çıkmak için bir bisiklet arıyorum. 2.el Salcano NG650 baktım ancak bu fiyat aralığında bir kaç bisiklet var ama pek güvenmiyorum, çok da anlamıyorum. Salcano Excel 26 almayı düşünüyorum.

bütçesi 900-1100 tl olan arkadaşlara 2 ay önce aldığım Mosso wildfire hyd 29" bisikleti şiddetle tavsiye ederim. Ben kron xc 100-150-250 serisini almaya çıktım fakat aynı paraya çok daha iyi malzemeli mosso aldım. Btwin markasının aynı özelliklere sahip mtb bisikleti şuan 1499 liradan satılıyor.Kitlenir maşa,hidrolik fren,fren-aynakol,vites komple shimano marka. aynı fiyattaki kron veya btwinler çok daha ucuz malzeme kullanıyor hidrolik freni ve kitlenir maşayı o fiyata bulamazsınız diğer markalarda. İlgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim.Ben aldığım için çok memnunum çokta dikkat çekici bir bisiklet bence.hatta size birde öncesi-sonrası fotoğraf atıyım :)

115874 dosyayı görüntüle
115875 dosyayı görüntüle
115876 dosyayı görüntüle

@Mustafa Zeybek
Daha çok şehir içinde kullanacağım . Alacağım bisiklette şu olmalı şu an ki bisikletim lambalarda kalkerken çok seri .( Bir kaç kere arabalarla kapıştım) Çift süspansiyonlu olunca (ön suspansiyon calismasina bile ) kaldırımdan inmesi rahat oluyor aynı şekilde çıkması da . Çukurlarda arka süspansiyon çok rahat ettiriyor. Vites geçişleri acayip rahat . (Sağ vites kolunu tık tık mekanizmasını kırdım yani arka vites 1 den 7 ye uçuyor) . Normal pedal cevirme ile 30-40 km yapıyorum. Basarsam 50-60 km zorluyor . Bana böyle bir alet lazım sizin öneriniz nedir ?

IMG_20170506_143922.jpg Alacaksanız Fuji MTB alın. Ben 4 yıldır kullanıyorum. Onca zorlamaya rağmen bana mısın demiyor. Bakımlarını da kendim yapıyorum. Tek yaptığım modifiye maşa değişikliği oldu. Tekerlek seti bilinmeyen bir marka ama çok dayanıklı. Grupset acera , frenler Hayes mekanik, furj ve aynakol göbeği Fsa, geri kalan tamamlayıcı parcalar Oval. Benimkinin modeli Nevada 1.7

@tolgahantanguc
Rockrider 540'ın sizin bisikletle alakası yok. Tek tek karşılaştırmayacağım sadece xcr maşa yazıp fiyatına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

@MAERKEK
Şehir içi kullanıp sadece kaldırımdan inmek ve çukurlardan geçmek için kullanacaksanız dağ bisikletine ihtiyacınız yok. Mosso Legarda serisinde maşalı modeller var onlardan tercih edebilirsiniz. Hem dağ bisikletinden 6 kilo kadar hafif hem lastikleri ince olduğu için istediğiniz hıza daha kolay ulaşırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Unutkan Suflör
Geri