@ronniekaze genco bende yeniyim buraya danışmaya geldim henüz cevap alamadım ama 5 gün gece gündüz uykusuz deli divane araştırdım. sonuç olarak proflar gelene dek sana nacizane tavsiyede bulunursam okadar paraya
1 MARKA bianchi tavsiye etmem (o paraya iyisi olur elbet o ayrı ama o paraya iyi markalarda dahada iyisi olmalı) en iyi marka değil çoluk çocuk bunun mağazalardaki iyi görünen bisikletlerine tav olduğundan piyasada patlama yapmış tanınmış.
marka olarak sedona merida scoot giant tren tron btwin öneririm. markalarda parça kalitesi uzun süreli kullanım bozulma oranı aynı parçaların işlevsellikleri kullanım rahatlığı herşeydeönemli etken tuttuğun gidonun kısa yada geniş olması bile rahatlık ve bisikleti kontrol açısından farkediyor. sana tavsiyem biraz araştır bilgi sahibi ol mesela amorsitörler çok önemli neye göre, amorsitörün ağırlık yapıcak hem sürüşü zorlayacak hemde yokuşlarda canına okuyabilir ki kilitli amorsitörler var bu paraya doğru bir seçim yaparsan kilitli amorsitörlü bir bisiklet al. hem yokuşlarda hem yollardayeri gelir kitlersin o amorsitör arazi dışında büyük güçkaybı ve yoruculuk verebiliyormuş kitlenmezse.
gir bak videolara kilitli kilitsiz amorsitör neye benziyor. baktığın bisikletin markasının aynısının farklı seçenekleri olur onlara göz atarsın hangisi kilitli amorsitörse yasitede yazar sitede yazmıyorsada videolardan neye benzediğini gördüğün şekilde tanırsın kilitli olanı.
2.TÜR eğer halihazırda bisiklet sürmüyorsan hem şehir hem dağ diyorsan şahsen dağ bisikleti değil şehir yada trekking bisikleti öneririm aynı şey sayılır zaten. dağ bisikleti tamamen arazide iyi ama millet onunla arazide yarışır hoplar zıplar atlar falan, aksiyon peşinde değilsen şehir bisikleti hem uzun yolda şehirler arasında hem şehir içinde hem dağda bayırda arazide gayet etkili.alacağın dağ bisikleti kadar yormaz amaarazidede dağ bisikletinin eksikliğinihissetmezsin arazidehabireakrobasi yapmayacaksan bence. sonra dağ bisikletiyle yokuşlarda bir hal olabilir şehir içinde istediğin performansı alamayabilirsin.bu arada arka amorsitörü olan bir bisiklet zaten sakın olma açıklamaya lüzum yok alma kanka

illa alacaksanda orasını iyi araştır bilenlere sor illllllaki o arka amorsitörü iyi kalite birşey bul ozaman olur, yetersiz kalitedeki bir arka amorsitör bisikleti kalıcı olarak bodruma kaldırmana sebep olur..
3. PİYASA ve bence en önemli şeylerden biri, kanka 15 dkni ver kendini ölç biç ve netten bir bak senin bacak boyundahangi kadroda bisiklet almalısın. rahat sürüş ve illlallah etmemen için, sürdükçe ağrılar içinde kalmaman için bu zaten lazım. bunu yaptıktan sonra sen o paraya bence 2. el al ki bunun piyasası 2.el be abi. l-tgo ya bakma sahibindenden bak. abi 2500 e 0 alacağına ne temiz bisikletler var 2. el 4000-5000-6000 liralık bisikleti 2. el bulursun belki daha üstü bile denk gelir belli olmaz. kalitesi çok artar.kendine uygun kadro boyunuda öğrendiysen alcağın 2.el bisiklette sıkıntı yaşamaz sana uygun olanı seçersin. inan bnao parayla alacağın 2. el şehir bisikleti ile, aynı paraya alacağın 0dağ bisikletine göre arazidede daha rahat edersin şehirdede. pek ala da sıfır görünümünde cillop gibi bisikletler var

rast gele.
bu arada ben başka bir şehirden kron xt 100 alıcam şimdi 2.el küçüklüğümden sonra ilk bisikletim ilk düzgün bisikletim. bunun fiyatı 1300-1500 dolaylarında ben 500e alıyorum ama genelde 750 alma şansı var 2elde böylesini pazarlıkla

kaldı ki bu paraya 0 alacağım bisiklete bin basar.
bunları yaparsan hem uzun vadede rahat edeceğin bisikletin olur hemde öğrendiklerin sayesinde bisiklet insan yapımı yolda bozulur bir parçasına birşey olur sorunun çözümünü bulman daha kolay olur parçaları falan tanırsın araştırdıkça. seçiminde ona göre kalitesi artar. model marka seçtikten sonra dikkat edeceklerinde kadro boyu olsun amorsitörler olsun (kilitli aaallll) dişli sayısı olsun arkadaki dişliler nekadar yüksek olursa yokuşu rahat çıkarsın zaten dağ alırsan yokuşları kesin rahatlatman lazım( 11-36 diş al olmadı 32- 34 e çıkanlarda kurtarır bunu sonradan 100tl ye alıp ekleyebilirsin)
@ronniekaze kanka bu arada şimdi baktım yazdığın bisiklete zaten arka dişli 32 ve zaten amorsitörü kilitli bunlardan yana rahat. daha detayını bilmiyorum yukarıda yazdım yazacağımı. tek bildiğim bu paraya 2. el alırsan iyi bi araştırmayla 2 katı kaliteli ürün bulabilirsin sana kalmış.
@ronniekaze 1 haziran zam gelecek elini çabuk tut 0 alıcaksan.