dağ bisikleti seçmeme yardımcı olun lütfen

Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
12
Tepki
1
Şehir
ankara
Arkadaşlar benim 300 ile 400 tl arasında bütçem var.Bu bütçeyle bir dağ bisikleti almak istiyorum ama hangi marka ve model seçeceğime karar veremedim çünkü bisiklet satanlara sorduğum zaman birinin iyi dediğine diğeri kesinlikle tavsiye etmem diyor.Kimi disk fren amortisörlü al diyor kimisi disk çabuk sorun çıkarır amortisörde iyi olmuyor diyor.Bisikleti şehir içi ve engebeli arazide kullanmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
Alacağın model amortisorlu ve v frenli olsun derim. O fiyat aralığına güzel bir disk frenli bisiklet bulmanız zor olur. Size tavsiyem ikinci el bölümündeki sedona 701 i alın.
 
Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
12
Tepki
1
Şehir
ankara
saolasın uğur kardeş geçen gün bi tane bianchi buldum 380tl ye disk fren ve amortisörlü ama satıcının sözlerine güvenemediğim için alamadım.Bianchi tavsiye eder misin?
 

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
@ozkan uygun

Bianchi tavsiye etmem. Aynı fiyatlara daha güzel markalar mevcut.kron, sedona, whistle, carraro, gibi markalar sizi daha fazla memnun edecektir. Bianchi daha çok piyasa bisikletleri üretiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozkan uygun

Taner Erinmez

Aktif Üye
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
178
Tepki
124
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Sedona
@ozkan uygun

Çift amortisör ve kaitesiz mekanik disk evet kötü olur. Önden amortisörlü ve V fren(bildiğimiz papuçlu fren) sizin bütçenize uygun bisikletlerde olması gereken özellikler. 425 liraya KRON Xc250 var onu alabilirsiniz. Paranız peşinse az kullanılmış bir xc500ü de 400e alabilirsiniz. Eldiven size kalmış ama Kask mutlaka almalısınız, minimum 50tl ayırmalısınız hemde.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozkan uygun
Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
12
Tepki
1
Şehir
ankara
@Taner Erinmez

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim neden çift amortisörü tavsiye etmiyorsunuz?ikinci el üründen her zaman korkmuşumdur hele birde tam anlamadığım bir konuysa hiç girmek istemiyorum.Bi konu daha sormak istiyorum bazıları salcano ile bianchi arasında tek fark fiyatı dediler bu doğru mudur?
 
  • Beğen
Tepkiler: Taner Erinmez

Taner Erinmez

Aktif Üye
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
178
Tepki
124
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Sedona
@ozkan uygun

1. Çift amotrisörlü bisikleti kullandığınızda ikinci yani kadrodaki amortisör serbest haldedir ve her durumda yaylanacak. Bu pedala her bastığınızda uyguladığınız kuvvetin yarısı kadarını absorbe edecektir. Özellikle düz yolda ve yokuş çıktığınızda inanılmaz yorulurken yol katedemediğinizi görebilirsiniz.

Ki tek amortisörde bile kilit sistemi olanlar tercih edilir, yokuşta ve ya düz yolda,hızlanırken vs. kilitlersiniz ve yaylanma durur, bastığınız her pedalde güç direkt olarak lastiklere gider.

2.İkinci el sizin bileceğiniz iş.

3. Bianchi ve Salcano konusu okadar basit değil, tek başına fiyat demek saçma olacaktır. Ben ürünlerini kullanmadım, yapacağım yorumlar hep müşteri yorumlarına ve ürün donanım ve fiyatlarına göredir.
İki marka arasında yüksek bütçede genelde tercih edilen Salcanodur. Çünkü sık fiyat aralığında çeşit var. Bianchi'nin de Salcanonunda kataloğunu aldığınızda fiyatı 400den aşağı bisikletleri, çift amortisörleri yırtın direk olarak. Kalanıda benzer fiyattaki Sedona, Kron, Carraro, Corratec'lerle kıyaslamak lazım, kadro komponenti nedir, üretim şekli nasıldır(Triple Butted mı, Düz mü vs.) donanımı nasıldır kıyasladıktan sonra servisi iyi olanı tercih etmeli.

Örneğin, Bianchi Sauk modeli bana çok hoş gelmişti, Salcano Astro 240sv ve 241sv de hesaplı gelmişti, ng 255 srd var salcano, donanımı bile yeter örneğin. Buradan siz çıkarın artık :D
 
  • Beğen
Tepkiler: ozkan uygun