Dag Bisikleti Parkurları

E

erol50

Misafir
Sevgili Bisiklet Sever Arkadaşlar;

Bende sizler gibi bu spora gönül vermiş biri olarak 12 yıldan beri Bolu Köroğlu Dağlarında bisiklet binmekteyim.Bu süre içerisinde yaptığım çalışmalar ile bu bölgede 600 Km.’yi (Altıyüz Kilometre) bulan parkur haritaları çıkardım.Bunlar yeni başlayandan,profesyonel sporcuya kadar her kesime hitap eden ve tümü toprak zeminli orman yollarından oluşmaktadır.İşte bu parkurları 2003 yılından beri siz bisiklet seven arkadaşlarla paylaşmakta ve onlara rehberlik yapmaktayım.İçinizden bir çoğunuz ile de bu parkurları paylaştık.Bu arkadaşlardan biri de Abdurrahman Açıkalın’dır.Kendisinin bu parkurlarda pedal basarken keyiften attığı çığlıklar hala kulaklarımdadır.Bu parkurlar hakkında ettiği övgü dolu sözcüklere sizlerden de şahit olan arkadaşlar vardır.Bu turlarla ilgili resimlere (link) adresinden ulaşabilirsiniz.
İşte bu bisiklet dostu arkadaşımız, Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Sn.Abdurrahman Açıkalın 26.Haziran.2006 tarihli Hürriyet Gazetesi Seyahat ekinin 26. sayfasında bir ropörtaj veriyor.Bisiklet sporunu yaymak ve sevdirmek adına Türkiye’nin en uygun dağ bisikleti parkurlarını anlatıyor.İsteyenler (link) adresinden seyahat ekine ulaşabilirler.Ve Kapodokya’yı dağ bisikletinin Mekke’si (ne demekse?) ilan ettikten sonra Kazdağların’dan başlıyor Adana’nın (ülkenin en sıcak şehirlerinden biri) barajının,gölünün,çevresini tavsiye ediyor.Ve de yaz aylarında dahi ortalam sıcaklığı 25 dereceyi geçmeyen,ideal nem oranı ile doğa sporlarına en uygun bölgelerimizden Bolu’yu atlayarak.Kendisinin de büyük keyif alarak pedal bastığı,övgüler yağdırdığı Köroğlu parkurlarını pas geçerek.
Ne dersiniz? Bu sıradan bir unutkanlıkmıdır?
Bu güne kadar bekledim,bir yanlışlık olmuştur düzeltilir diye.Ama maalesef…
Hayretlerimi ve üzüntülerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu güzelim doğa sporunu yönetenler ve yönlendirenler bu kafada olduğu müddetçe daha çok yarış düzenlenir bu ülkede 40-50 Kişi ile.Son Gerede maratonun da olduğu gibi.Ve de birbirimize hayretle anlatırız yurt dışında bu yarışların binlerce sporcunun katılımı ile yapıldığını.
Daha çok anlatırız çok.

Saygılarımla,

Erol Karaoğul

Kındıra Köyü / BOLU

0532 611 09 44
 
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
işin içine federasyon falan girince, farklı noktalardan farklı tazyikler,nüfuzlar sözkonusu olunca....insanoğlu...unutkanlıktır muhtemelen...
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul


Ben de bahsedilen Kartalkaya Ormanlarında bir çok kez bi
sikletle gezdim.. Nefis bir orman, dereler, göller pastoral bir tablodaki gibi...Yaz sıcağında bile serin bu cennetten bir çok arkadaşımızın haberi yok sanırım..Ben bir çok kez gidelim dediğimde 3-5 kişi ilgilenmişti..Bence İstanbul'a 2-3 saat uzaklıktaki bu cenneti görmekte fayda var..Erol'un li
nkindeki fotolar fikir veriyor.. Kesinlikle göz atmanızı isterim..

"Bisiklet cenneti" olarak gazetede atlanmış olması herhalde unutkanlığa bağlıdır diye düşünüyorum..
Selamlar
Gürsel
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
cok yakinlarinda bir offroad parkurunda bu kis kamp yapmistik. bence arabadan ziyade mtb icin gercekten de ideal yerler.. sabahin korunde kar altinda kalan cadirdan cikip kafami kaldirip kocaman cam agaclarinin arasindan suzulen kara bakakaldigimi bilirim. cennet gibi gercekten.. dere gecisleri vs. tek kelimeyle muhtesem.. bu sonbaharda bir haftasonu tur yapsak?? (ehm, belgrata bile gelemeyen benden gelen oneriye bak :p)
 

cansın

Aktif Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
106
Tepki
180
Şehir
istanbul
Fotoğrafların çekildiği tura bende katılmıştım. Gerçekten de doğa ve bisiklet parkurları harikaydı. Gidip görmenizi dilerim.
 

duyguny

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Mart 2005
Mesaj
595
Tepki
120
Şehir
Bostancı
o yarışa 53 kişinin katılmış olması büyük utançtı belki kapadokya ertesi olduğundan dolayı insanlar yorgundu ,26 tane master iyi1 sayıydı ama 19 elit gerçekten utanç verici...