Scudo Sports

dağ bisikleti önerileriniz

spinoza

Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar, ben dağ bisikleti almak istiyorum, aynı zamanda fiyatı 500- 600 milyonu pek geçmeyecek. Bunun yanında uzun yollarda da kullanmayı düşünüyorum(asvalt, toprak, çamur vs). Bana önerilenler şimdiye kadar sedona771 ve kronxc1000. Bu ikisi arasından sedona öneriliyor genelde. Yalnız eğer kendimi geliştirirsem dağ bisikleti yarışlarına da katılmak istiyorum, tabi bunun için parça değişimi yapmak gerekiyor ama temel sağlam olmalı. Bu arada bisikletin açılarından bahsediliyor, açılarının iyi veya kötü olması neye göre belirleniyor ve bu bir sürücü için ne kadar etkili? Sedonanın 721 modeli çıkacakmış sanırım, fiyatı veya görünüşü hakkında bir bilgim yok, onun çıkmasını mı beklemeliyim? Bu arada yukarıda bahsettiğim iki dağ bisikleti dışında bir öneriniz var mı, çünkü ikiside çok içime sinmiyor teşekkürler.

Scudo
KRON XC 1000 güzel alet.. Düşünmeden alabilirsin..

@spinoza

evet birazdaha bekle mart ayının sonunda sedonanın yeni modelleri piyasaya çıkacakmış fiyat konusunda iddaalı olacaklarmış...(tabi bunlar hep duyum) mart sonunda göreceğiz...

bisikler konusnda profosyenelim diyemem...hattaa bu konuda yapıcagım yorumda pek objektif olamıycak(çünkü ben de 10 günlük bi kron xc 1000 kullanıcısıyım:) 10 günlük izlenimlerime göre gayette güsel we kullanışlı bi bisiklet gibi duruyo..ben de sedona we kron arasında kaldım,tercihim kron oldu:)senin içinde hayırlısı olsun:)

teşekkürler arkadaşlar, Amoeba Hussar ve Whistle Miwok 614 hakkında da internetten bulduğum bütün bilgileri araştırdım ama hangisinin daha iyi olduğuna dair yeterli cevabı bulamıyorum, bu bisikletler hakkında da bilgi verirseniz sevinirim

bisiklet konusunda biraz deneyimim var diyebilirim. ameoba hussar daha sağlam ve daha ii diyebilirimmm kendi düşüncem bu teşekkürlerr ;)

Kron xc1000 için Sönmez Bey, ömür boyu kadro garantisi var diyor. Çok popüler markalar dışında böyle bir garantiyi hiçbir üretici veremiyor. Bu bile Kron un tercih edilmesine büyük etken olur.

tüm bisiklet modelleri güzeldir ama tek az ve öz bir kelime KRON..sevgilerle

@spinoza

amoeba hussar oldukça sağlam bir kadroya sahip. bisikletle şov yapan arkadaşlarımızın bu modelden kullandığını gördüm. whistle içinde şunu söyleyebilirim. kadro açıları çok iyi. fakat kadroları ağır.

@boreas

yani açılarının iyi olması ne demek ve neyi etkiliyor, ikisini karşılaştırırsak hangisi benim beklentilerimi karşılar,

Kadro açıları bisiklete olan hakimiyeti, dengeyi, hızlanma,frenleme,tırmanma ve inme performansını etkiler.Açıkcası ben de hangi açının ne değerde olması ne gibi etkiler yapar çok bilmiyorum ama, zaten piyasada belirttğin fiyatlarda çok da farklı açılarda XC kadrolar yok.Umarım yanılmıyorumdur.
Ayrıca gidon boğazının açısı, uzunluğu ve elbette kadro boyu daha önemli kriterler olduğunu düşünüyorum.Zaten xc1000 veya sedona kadroların kadrolarındaki milimetrik açı farklarının çok profosyonel olmadıkça bir sorun yaratacağını sanmıyorum.
Kolay gelsin.

@spinoza
sana tavsiyem şu: senin beklentilerini adı geçen kadroların hepsi karşılar. fakat araştır ve aralarından daha hafif olanı al. üzerinde an az alivio donanim olsun yeter.
ayrıca 500-600ytl.ye daha iyisini alamazsın. buda bir gerçek. emin ol bu modelleri aldığın zaman pişman olmassın.
geotech expert (full alivio) (link)

kron xc 1000 (altus,alivo,acera) (link)

sedona 771 (altus) (link)

çok sağolun arkadaşlar önerileriniz için, aldığım zaman burada yazacağım :)

Bu üçlü arasından fiyat/performans kesinlikle KRON XC 1000@boreas

o fiyat aralığında alabileceğin en iyi bisiklet bence kron'dur

evet sıfır olarak dusunursek oyle ama mesela ben bısıklet topluyorum onur arkadasımdan full alıvıo set ve sram gıbekler cıft kat jant falan kadro dısında herseyle 270 me aldım 350 m e de scott kadro alıcam bence cok guzel bır bsıılet olucak(ben ustune deore dusc ekledım bıde ) bence kadro dısındakı parcaları ıkıncı el ben gıbı temız bulabılırsen kadroyu da ayrı alabılırsın cok guzel bır secım olur kı scott kadro nun omur boyu garantısı war

KRON'un da kadroları ömür boyu garantili...@bora_jb

Geri