Scudo Sports

Dağ bisikleti mi hibrit mi?

oguz169

Forum Demirbaşı
Tepki
464
İsim
OGUZHAN
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar, ben 24 yaşındayım boyum 1.78 kilom 125.
migrosta camp marka bir bisiklet gördüm ve özellikleride fena değil gibime geldi fakat bu konulardan tam olarak anlamadığımdan dolayı boy-kilo oranıma bu bisiklet uyarmı ve kalite olarak nasıldır önerilerinizi almak istedim. fiyatı 950tl
camp.png

Scudo
merhabalar uzun zamandır kararsizliklarim ve tecrubesizligimle birlikte bir bisiklet secimi yapmakta zorlaniyordum .kilomdan dolayi dag bisikleti almak hem bisikletin saglamligi ve uzun omurlu olmasi hemde daha şık :)) durmasi sebebi ile secimim dag bisikleti tarafindaydi fakat arastirmalarima gore ogrendiklerimden anladiklarim sehir icinde ve ara sira turlara katilmak icin hibrit bisikletler varmis mtb ve yol.bisikleti karisimi birseymis. simdi benim aklima yatan bisiklet tipi hibrit oldu fakat dedigim gibi acaba kiloma uygun olabilecekmidir kilom 125 boyum 178 bütçem 1000-1500tl

merhabalar. uzun araştirmalarim sonucu iki bisiklet arasinda kalmis durumdayım. donanim olarak birbirine cok yakin fakat sorun şu . biri mtb digeri sehir (hibrit) bisiklet.
carraro big 929
carraro sportive 227
ben genelde sehir icinde kullaniyorum buna bagli olarak daha rahat surebilecegime inandigim 227 modelini almak istiyorum fakat kilom 128 oldugundan dolayi bir mtb nin daha dayanikli olabilecegi yönünde ki dusuncelerimden dolayi kararsizim
boyum 176
kilom 128
spor yapmaya ve diyete basladim 2 haftadir bir bisiklet sürüyorum 2 haftada 130km civari yol yaptim araziye fazla girmiyorum ama kaldirim vs cikip iniyorum sizce hangisi bana uygun olur

Bence mtb al hem senin iriliğine uygun olur altında cılız kalmaz.Hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Carraro 227 almalısın. Zaten ağırsın bir de mtb yi sürecem diye dizleri eline alırsın. Kesinlikle hibrit bisiklet tercihin olmalı.

• Beğen
Mtb sizin için konforlu olur ileride performansınızı arttırıp, kilo kaybı yaşayınca sırasıyla hbrit ve yol bisikletine geçersiniz. Bence son nokta bu işte yol bisikleti tabiki mtbyide seviyorum ama yol bir başka :)

• Beğen
@televole2
Arada en fazla 2 kg fark var.Bu abimizin ise 50 kg fazlasi var bence çok saçma bi yorum

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
öncelikle bunlar kağıttan aletler değil sırf 120 kilo olduğunuzdan dolayı carraro 227 altınızda sıkıntı çıkaracak değil mtb bence daha sıkıntılı olur ağırlıktan gelen sürtünme kuvveti artacak falan da filan da şehirde şehir, dağda dağ bisiklet sürülür bunun aması falan da yoktur @oguz169

• Beğen
kesinlikle hybrid

• Beğen
ikisinin ustundeki gobeklerde farkli en cokda onlarin sikinti cikarmasindan korkuyorum on arka gobek ve kadro olarak hangisi sizce daha sağlamdır

Göbeklerin modellerini yazarsan daha iyi olur

carraronun şehir bisikletlerinden amortisörsüz olanlarını öneririm bence amortisör hem ekstra para hemde ekstra ağırlık tabi kullanacağınız yerdeki yollarda önemli çok berbat yollara sahip değilsen amortisörsüz carraro şehir öneririm

Edit: Carraro Sportive 224 kullanıcısıyım.

@MehmetBnl
Anlamadigim amortisorsuzler daha pahali

gobek modellerini bende bulamadım malesef 3 gündür ariyorum internette kimse yazmamis sanirim gidip bir bisikletçide iyice bir incelemem gerekiyor
sportive 227
(link)
big 929
(link)

@MehmetBnl
sagolun yorumunuz icin .
ben amortisor ve disk freni ozellikle kriterlerim arasina koydum amortisor bisiklete en azindan esneme payi katar ve problem cikarmayi aza indirir diye . disk frenide v freni kullandigim icin ve benim kilomda birini durdurmaya yetmedigi icin sectim :)

@oguz169 benimde boyum 1.72 kilom 94 sizin kadar olmasada hayli bir fazlam var ancak hiç beni durdurmu durdurmazmı diye düşünmemiştim frenleri biraz sert yaptım az dokunsam bile gayet iyi durduruyor :)

@MehmetBnl
evet sıkıca sıkıntı olmuyor ama 3 gunde bir ayar yapma ihtiyaci duyuyorum haliyle papuclar eriyor ve biraz daha biraz daha derken 1 ay once yeniledigim papuclar suan bitmek uzere :)

aslinda bende 227 yi daha cok istiyorum rahat surebilecegimden dolayi fakat tek korkum dag bisikleti kadar saglamve konforlu olur mu

Mtb+hibrit

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri