Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@Godzilla yapacağını düşünüyorum. kenda 2,10 ile hafif pedallayarak beşiktaşa yıldız yokuşundan inerken 57 küsür görmüştüm. zemin hafif ıslaktı fazlasına asılmaya cesaret edemedim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161014/0d536c6340ff612c59af8ac9cbdbcdbf.jpg
Edit: ay sen atıyosooon demesinler sonra

Scudo
@GalipKelesoglu

Bugün deneyecegim hocam, aynakol disli oranlarim ufak oldugu için pedallar kisa bir sürede bosa dönüyor.

@Godzilla

Aman dikkat, kazasız belasız evinize dönersiniz inşallah :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@GalipKelesoglu

Ilk denememi yaklasik 2 saat önce, son denememide yaklasik 15 dakika önce yaptim :)

1. denememde 42 küsür yaptim, yol az egimliydi.
2. denememde ise 51 yaptim, yol bayaa egimliydi ve pedallarim neredeyse bosa dönüyordu.

Biraz daha egim fazla olsa ve rüzgarsiz bir hava olsa pedallayarak 54-57 arasi yapilabilir gibi geliyor. Yanimda maalesef telefon olmadigi için resim vb çekemedim ama en kisa zamanda resim çekip buraya atarim.

51 benim için iyi bir rakam, yeterde artar bile :)

Bugün 53.8 yaptim, geçenlerdede 54.1 yapmistim.

Suan rekorum 54.1 ama yapana kadar canim çikti :)

Onuda ciddi bir yokusta yaptim, yakinda 55"i zorlayacagim.

Ayrica bugün %15 egim yazisini gördüm hemen aha rekoru kirdik 70"e yakin yaparim artik dedim.

Taki yola girene kadar, 50-55 metre %15 egim yol sonrasi yol ikiye ayriliyormus.

O kadar umut ettiydim :D

Ben Gran Fondo kısa parkura 26" MTB bisikletimle katildim. Parkuru bitirme sürem 01:45:00.63 :D

• Beğen
Tepkiler: avare
Merak ettiğim ilk başlarda hız kaç kilometre nasıl kaç km yol ile tempo hızı arttırdıniz?

35 - 40 arasi oluyor en yuksek hizima pendik koprusunde ulastim hic frensiz 67 km hiza ulastim

Alın yol dik yokuşta rahat 75 görürsünüz benim rekor 89

@Asilzade
Bilemedim ki hocam bu arkadaşları yakalayıp öğrenmek lazım...

Yokuş aşağı pedalı hunharca hızlı çevirerek 72 yapmıştım ama gitmiyor aynakolum çok büyük olsa daha az zorlanıp daha hızlı giderim ama 2 katı falan büyük olucak :D

Bu tarz en yüksek kaç yapıyorsunuz yerine 50 Km yolu ortalama kaç ile gidiyorsunuz daha mantıklı anlık hız birşeyin belirleyicisi olamaz yol bisikleti 11-28 50-34 ile tır arkasında 90 ı görüyorum ama hayatımda hiçbir belirliği yok ortalama hız çok daha önemlidir. Yüksek hızda merağı oranlar mtb şehir yol ne olursa olsun bisikletin üstüne yatarak %7 ve üzeri eğimler de şaşırtıcı hızları ulaşabilirler. Bu çok önemli değildir. iyi forumlar

mtb ortalama 27.5 2. 10 lastik ile 30 35 arası. yol lastigi 1.50 ebat lastiklerde 50 60 arası oluyor.

ben otoyolda genellikle 40-48 km arasında hız zorlarsam yapıyorum rüzgara dayanamadığım için daha fazla yapamazdım ve pedalları çevirmek o an tüy kadar hafif olduğundan kontrol da edemiyordum sabit olarak ise başka mesele sabitim 35-40 arası

Yokuş aşşağı 79.9 da kaldı.Dik bir yokuştu.Km saatine bakınca tırsmıştım.Düzde ise max 45-50 görebiliyorum rüzgar yardımcı olursa :)

Yüklü bir şekilde 10 derecelik bir inişte 55 km'yi gördüm ama daha sonra duramayacağımı da göz önüne alarak yavaşladım. Ağırlığın da vermiş olduğu bir hız var inişte ve kendinizi kaptırdığınızda çok kötü şeyler olabilir :D

Geri