Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

eskiden CST MTB lastik kulanıyordum ortalama hızım 25 ila 35 arasında değişiyordu şimdi İRC SERAC XC modelini kullanıyorum ortalamayı 40 dan aşağı düşürmüyorum

Scudo
90km vs. yapan arkadaşların km saatlerindeki tekerlek çaplarını kontrol etmelerini öneririm:) küçük ayarlarla ortalama 60km yazması bile mümkündür :D

@ferhat köse

(link) Bu sitede lastik capi, vites orani ve kadans degeri girince elde edilebilecek hizlari veriyor. 120 kadansta; 3x9 59.8 km/h, 3x6 38.6 km/h veriyor. Tabii burada yol durumu hesaba katilmamis.

(link) Bu sitede de ruzgar ve lastik donme direnci hesaba katilmis. Ruzgar direnci hizin karesiyle orantili olarak artarken, yuvarlanma direnci hep sabit. Boyle olunca lastik yuvarlanma direnci yuksek hizlarda (35-40 mesela), ruzgar direncine gore cok dusuk oluyor. Oturus pozisyonu onem kazaniyor. 7 ile giderken ruzgar ve yuvarlanma direnci esit oldugu bir durumda, hiz 40 oldugunda 35 katina cikiyor.

Benim lastikler CONTINENTAL RACE KING 2,2. Yaptığım maksimum hız yokuş aşağı 55 km.

Lastiklerim Maxxis Maxprotec 1.75, 1-2 saatlik turlarda ortalama hızım 13-14 km/saat. Fazla kilolarımdan kurtulur ve biraz da kondisyon kazanırsam 20 km/s olur herhalde ortalama hızım. Yalnız 40 km/s in altına düşmeyen arkadaşlar varmış forumda, nasıl yaptıklarını gerçekten merak ediyorum. Biyonik insan mı bunlar?..

@alper benli
Alper ben zaten hangi dişli oranında kaç kadans ile yaklaşık kaç km hız yapıldığını biliyorum :) tam tutturamasam bile yakın değerleri direk söylerim. matematiksel hesabı da çok zor değil.O bilgileri 40 ortalamanın altına düşmeyen arkadaşlar biraz hesap kitap yapıp yazarlarmı diye eklemiştim ama sadece lastiğini değiştirerek 40 ın altına düşmeyen bir arkadaşımız bile o mesajdan sonra cevap yazdı :) yani ne dersek diyelim dilin kemiği yok :) ben 235 km lik turu 32 ortalamayla bitirdiğim zaman dünyanın en mutlu insanıydım nasıl pedal bastığımı yakın çevremdekiler bilir. böyle 40 üstü ortalamaları hemde mtb ile okuyunca yazan arkadaşım için üzülüyorum psikolojisi hiç iyi değil diye :)

@özer çankaya

Bahsettiğin lastik bu ise ki öyle görünüyor ((link)

http://www.cheapbikeparts360.com/images/b/1866.jpg

Bu dişlerle 40'ın altına düşmüyorsan, saygıyla eğilirim :)

@Mustafa Acar

Arkadaşlar genelde ortalama değilde , kısa süreli çıktıkları hızları yazıyorlar :) Yok yanılıyorsam toplanıp bir takım kursunlar, yada mevcut takımlara koşsunlar :)

@Cengiz ADANUR

Bacaklar biyonik değil de, parmaklar öyle :) yazarken uçuyor :)

Daha önce (Kış aylarında) 2.0 schwalbe maraton extreme 2.0 kullanıyordum.Bu lastiklerle 18 km lik bir etabı 21 km/s ortalama ile tamamladım.44 yaşında 90 kg biri olarak benim için iyi bir derece.Kendimi çok hırpalarsam biraz daha yukarı çekebilirim.Ama derdim bu değil :) şimdi Vittoria 1.5 lastik kullanıyorum.Mevsim itibarı ile yeni taktım.Bu lastik ile sürüş yapmama rağmen henüz net bir ölçüm yapmadım ama mutlaka performansa pozitif bir etki sağlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
ortalama 40'la giden mtb'ci arkadaşlar... antrenman şevkimi kırıyosunuz, psikolojimi bozuyosunuz :S

eymir yokuşunu 7 km/saat 'le çıkabilen bi insan olarak 40 ortalamaları duyunca bisiklete binmeyesim geliyo :S

@CandanC

Eymir yokuşunun ortalama eğimi kaç derece ve mesafesi ne kadar ? Cevabınıza göre benimde psikolojim bozulabilir :)

"benim 7 km/saat hız yokuştan diil, benden kaynaklı..." dersem psikolojinizin bozulmasını engelleyebilirim sanırım =)

(2 km. civarında bi yokuş... 2,5 olur 3 olmaz... eğimi sanırım %20'lerde ama ben ne desem yalan...
kesin bilen bi arkadaş el atarsa konuya iyi olur :) )

@ferhat köse

ferhat abi o zaman ben lastiğimi İRC SERAC XC yapayım bisikletimide 8 kilo sınırına getirirsem saat 50 km/h görürüm....
Beyin bedava...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@AYDIN DİRİCANLI

@CandanC

şu eğime artık bi açıklık getirelim dedim ve şöyle bi site buldum:

(link)

yokuşun başını ve sonunu işaretleyince, eğimi %11 olarak gösterdi.

smooth route seçeneğini kullanınca, eğimi %40'a kadar ulaşan aralıklar gösterdi.
eğimin%15-%40 olan aralık sayısı 9'du.

bu smooth route kısmını, belirgin virajlara işaret koyarak kendim yapınca, sonuç şu:

eğim %0-%5 arasında, 0.3 km
%5 (dahil)-%10 (dahil değil), 0.8 km
%10-%15, 0.3 km
%15-20, 0.4 km
%20 ve üstünde, 0.2 km

yol alıyormuşuz. yokuş toplam 2 km'ymiş yani...

benim sonuçlar bunlar yani =)

işte mtb'ci arkadaşlar ortalama 40 km leri gördüklerini yazınca... benim bu yokuşu en az ortalama 18'le falan çıkmam lazım gibi geliyo...
ben henüz 7'yle çıkabiliyorum... hızımı 2 kat artabilceğinden de hiç emin diilim :S
dolayısıyla moralim bozuluyo :)

ne demek istediğim şimdi daha açık oldu sanırım :)

bu açıklamadan sonra, fırsat bu fırsat, ben de şunu sorıyım bari:

yukarıdaki gibi bi yokuşu ortalama kaç km/saat hızla çıkabiliyorsunuz arkadaşlar?

ben bir ara 46 km/s gördüm sonra göbeğe gelince yavaşladım 50 olucaktı göbeğe gelmeseydim :D

@Alper Yıldırım

Bende bu lastiği kullanıyorum ve hem yol tutuş bakımından hem de hız bakımından MTB'nin üzerinde gelen lastiklerden sonra resmen devrim yaşattı diyebilirim.

47 gördü ibre benim : )
kondisyonsuz halde sadece bir motora yetişicem diye bastım bastım bastım

Düz yolda en yüksek hızım 45 km/s oldu benim. normal gezi hızı ortalamamı daha önce 13 km/s olarak söylemiştim, onu şimdi 18 km/s olarak güncelliyorum :) Tekerlere biraz hava basınca ve kondisyonu geliştirince 18 km/s oldu netekim :)

2009 Sedona 711 kullanıyorum. Lastiklerim CST 1.50
Stabil olarak 30-35 arası gidiyorum. Düz yolda en yüksek hızım ise Antalya Havaalanı yolunda adrenalin patlamasıyla 58 km/s :)

Geri