Scudo Sports

dağ bisikleti ile düz yolda 60 km/s mümkün mü?

Scudo
rüzgar vb yok kaymak asfalt..

standart mtb ile gidona kapanma durumuna göre 1200-1500 w gerekir 60 km/s ile gitmek için. Çıkmak için ne kadar süre ve güç gerekir bilmiyorum. Bu mesela kamyona asılıp bu hıza çıktıktan sonra kendi başınıza sürdürürken ihtiyaç duyacağınız güç.

yol bisikleti olsa 800-900 w yeterli yatarsanız iyice.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Çağatay Çağlar

Afedersiniz ama k*çımla gülerim yani :D 178 km/h ne demek kardeşim?

@Ege Örs

Forumda daha neler var :)

Bende 2.30 lastik var düz yolda 45 km yokuş aşağı maksimum 67 km hız yaptım düz yolda mtb 60 yapmanın imkanı yok zaten ayna kol dişi oranı yetmez

@Hüseyin Çelebi

Hocam bu watt değerlerini nasıl öğrenebiliriz? Bir site ya da hesaplama yöntemi var mı?

isterseniz 120 km/h lara ulaşıp bunu sizlere fotoraflayabilirim ya da 200 km/h üstünü :) mtb ile yaptıklarını iddaa ediyor bir de arkadaşlar...

trainerın seviyesini 1 e aldım geçen 53-11 e getirdim oranları hiç güç harcamadan 90-100 civarı kadansla 80 e ulaştım janta 2 tane mıknatıs taksam karşılıklı hız 2 ye katlanacak olacak 160 bir de kadans arttı mı siz düşünün :) bu kadar basit olaylar varken mtb ile düz yolda 60 a nasıl inanayım ki görmeden...

arkadaşlarım bu bahsettiğiniz hızları yapmakta bir şey yok ben mtbden önce yol bisikleti kullanıyordum hız tabikide yolcunun kanında var mtb ile düz yolda gidon üzerine yatarak rahat 60 km üzerine gidebiliyorum inanmayanlar yazın nevşehire gelir görür :D kullandığım lastik race king 2.0 tubeless. bazen yanımdakı arkadaşların moralını bozmak için %5 eğimli rampada bile 50 kmnin üzerine cıkabiliyorum tabikide saniyelerle sınırlı yani yarışmak için antreman yapan bir arkadaşınız varsa berabar cıkın yapıp yapamayacağını bir sorun dalga geçer sizinle :D sağlam bir km saatiyle ölçün bakalım ne kadar cıkacak fatih aydın arkadaşım rollerde reca king 2.2 lastikle 80'e kadar cıkıyorum ama kadans 100ü geçiyor ve kontrol zorlaşıyor ekstra lastiklerden F1 arabalarının sesi gibi bir ses cıkıyor cok sinir bozucu birşey bisikletle bacağınızdakı güç kadar hızlı gidersiniz

tubeless lastiklerinizi standart PSI değerlerinde kullanıyor ve bu düşük hava basıncıyla düz yolda 60 km hız yapabiliyorsanız gidin bir takımda yarış koşun eminim bunu nasıl yapabildiğinizi görmek isteyeceklerdir

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Km/s ölçümü telefon gibi gps kullanan bir cihazla yapıldıysa bu değerlerin hatalı çıkması olası mesela sports tracker 120 km/s yaptığımı gösteriyordu fakat buradaki örnekten farklı olarak virajı dönerken yapmışım :) Eğer bu doğru olsaydı şuanda bunları yazamıyor olurdum diye düşünüyorum.

@sarıyerlibisikletçi

60 ı duyunca buna bişe diyemem :)

daha bugün 2.2 race king lastiklerle %10luk eğimli rampayı ki bu rampa aşağı yukarı 3km uzunluğunda maksimum hızım 65 civarıydı... düz yolda bu lastiklerle 60 yapan arkadaşa soruyorum benim lastikler bozuk mu :D yok lastikler sağlamsa benim 100ü görmem gerekmez mi?

reşit çağırgan abim 40psı hava vuruyorum lastiklere hem zaten yol yarışlarında koşuyordum 2 senedir de üniversite sınavına hazırlanıyorum(12.sınıfım) :D onun için gelecek sene yarışlara katılmaya başlayacağım. istediğim yere gidersem

lastiklerin sağlamdır:D ama benim lastikler 2.0 yani daha ince bu yol ile lastik arası sürtünmeyi azaltır lastik havasıda biraz yüksek olursa (ben 40 psı vuruyorum) ve yeterince iyide gidona yatarsan istediğin hıza cıkarsın mustafa :D race king 2.2 de kullandım o lastikler yolda cok iyi ses cıkartıyor sanki yanımda F1 arabasıvar bende yanında gitmeye calışıyormuşum gibi oluyor lastiklerle ne kadar yüklenirsen yüklen seni tutyor

dilerim başarılı olursun kardeşim yalnız mtb düz yolda sadece hamallıktır kendini yıpratma yol bisikletine dönersen gelişiminin sürekli olarak artacağını düşünüyorum yaşına da bağlı olarak

Geri