Scudo Sports

Dağ bisikleti İçin yol lastiği

Ercany

Üye
Tepki
3
Bisiklet
Ghost
Arkadaşlar Merhaba,

26inc Bisikletim için yol lastiği arıyorum uzun zamandır araştırıyorum çok kararsızım dersem yalan olmaz.
Kullanımım bu şekilde olacak %70 Asfalt %30 arazi. İstanbulda olduğumdan daha çok asfalttayız yani ama dağ bisikletini seviyorum o yüzden yol bisikletine geçme gibi bir düşüncem yok.
Mevzuya gelecek olursak lastikler biraz pahalı :/

Bu lastik çok güzel fakat 200tl :(
CONTINENTAL TOURING PLUS 26x1,75 DIŞ LASTİK

Maxxis overdrive exel var oda 160tlye felan geliyor.

Decathlonda 26'' x 1.5'' Dağ Bisikleti Dış Lastiği SIRE VITTORIA varmış o da 80 tlye geliyor.

Schwalbe maratonlar var 150tlye o geliyor ama çok ağırmış oda..

Fikirleriniz önemli yardımlarınızı rica ediyorum.

Scudo
BANA DA SEDONA 781 26" yol lastiği tavsiyesi lazım...

Merhaba,

öncelikle, forumda arama yaparsanız konuyla alakalı onlarca sonuca ulaşabilirsiniz. 26*1.75 Marathon kullanıyorum. Yumuşak hamurlu olduğu için yol tutuşu, fren mesafesi çok başarılı. Lastikler bahsettiğiniz gibi biraz ağır. Fakat bu ağırlık Schwalbe değerlendirmesine göre, 6 üzerinden 5. derece korumalı bir lastik olduğundan kaynaklanıyor. Şöyle çılgın test'leri de var :)

@Ercany

Bir sure asagidaki lastiklerden kullandim, asfalt yolda giderken disleri yere temas etmiyor bu sebeple hizlanmasi cok iyi. Araziye girince de hafif/orta kullanimda arazi lastiklerini pek aratmiyor. Ayrica gorunus olarak da mtb lastigine benzemesi bence guzel bir detay, diger turlu dag bisikletlerinde ince sehir lastikleri cok cirkin duruyor.

Lastigi kullananlarin cok olumlu yorumlari var, 4-5 sene patlatmadan surekli kullananlar olmus. Dayanikli ve performansi da cok iyi. Agirlik konusunda da bu lastiklerle birlikte ultralight ic lastik kullanmak bir cozum olabilir.

Continental TravelContact 26
http://www.cykelkraft.se/media/catalog/product/d/3/d37-464.jpg

Geri