Scudo Sports

Dağ bisikleti için yol lastiği tavsiyesi

Enis Avcı

Aktif Üye
Tepki
14
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar bisikletimde şuan dağ lastiği takılı ve daha çok asfaltta kullanmak için yol lastiği arıyorum.Bitçem ise en fazla 1 çift lastik için 80 tl.Önerilerinizi bekliyorum.Birde şu lastikler iyi midir?

Cst çok daha ucuz oldğu için daha çekici geliyor sizce performansı nasıldır?

(link)

(link)

Scudo
Aynen bende almak ıstıyorum ama karar veremedım

Vittoria bildiğim kadarıyla yol lastikleriyle ünlü bir marka.Daha ucuz olsun dersen cst değilde rubena flash sport öneririm.

Ben rubena flash düşünüyorum kron xc 150 için. 22 tl gibi öğrenci dostu bir fiyatı var :)

Patlak koruması olduğu söylenen reflektörlü (v66 model) bir model. Genel dayanıklılığı iyi olduğu söylenen bir lastik ama giriş seviyesi denebilir. Bazı arkadaşlar da ıslak zeminde kaydığını özellikle belirtmişti. Dikkatli olunması gerekiyor yağmurun ilk yağdığı 10 dakika içinde. Bütçenizi lastik için arttırmanızı tavsiye ederim. Ucuz lastik sizi yarı yolda bırakır ve daha da kötüsü kazalara sebep olur. Ayrıca geniş dağ lastiklerinden direkt 1.50" lastiklere geçmenizi önermiyorum. En azından 1.75" bir lastik ile değiştirin. Hem mazgallarda sıkıntı yaşamazsınız, hem de zemin tutuşu biraz daha sağlam olur ve güven hissi verir. Maxxis'in veya Schwalbe'nin modellerine bakabilirsiniz...

Geri