Scudo Sports

Dağ Bisikleti Genel Bakımı Herkes Baksın !!!!

Çağatay Y.

Forum Demirbaşı
Tepki
98
Bisiklet
Salcano
İnternette gezinirken atilla bisiklet takımının genel bakımını buldum.Ben ilk bisikletimin bakımlarını yaptırmadım bayisinde,bisikletim şu an bayinin deposunda oraya satmıştım belgeleri felan bende duruyor halen.İkinci el aldığım astro (yine bayiden aldım) bende garanti belgesi felan yok garanti belgesiyle birlikte verdikleri evrakların içinde bakım kuponları var herhalde.
1-Bu bakım bayi tarafından ücretsizmi yapılıyor?
2-Bu bakım ne kadar süre aralığında yapılıyor?
3-Bayiden 2.el olarak aldığım bisikletimi belgesiz bakımı ne kadar olabilir?
4-Atilla bisiklette yapılıyor salcano bayilerindede aynı şekildemi yapılıyor?

Scudo
Merhaba. Forumda bisiklet bakımı ile ilgili açılmış onlarca konu ve paylaşım var.
1. Birinci bakımı bayii tarafından ücretsiz yapılır. Satın aldığınız bisikletin genellikle garanti belgesinde bakım kuponları sayfası olur ya da ayrı bir kağıt olarak bulunur.
2. Bakımların süresi yoktur. Km bazında bakım yapılır ya da çok az kullanılan bisikletler 2 ayda bir "kontrol' edilmelidir. Bunun dışında programlı kullanılan bisikletlerin her 100-150 km de bir bakımı ve kontrolleri yapılmalıdır.
3. Bu bayiinin insafına kalmıştır. 10 tl ile 50 tl arasında değişir.
4. Bisiklet bir donanim yani bileşen sistemidir. Aşağı yukarı bütün bisikletler birbirine benzer. Her servis her markaya bakabilir. "Elinde yeterli malzeme ve tecrübe varsa"

Ben yeni alicam ne zaman götüreyim?

Geri