Scudo Sports

Dağ Bisikleti alacağım yardım lütfen

@Şükrü YILDIZEL

Amartisör ve lastiklerin birşeyi yok. Sadece ilerde değiştirilmesi gerekebileceğini düşünüyorum. Kullanım tarzın çok önemli tabi.

Aynı bisikleti ben 14 mayıs günü alıyorum. Kaporayı yatırdım Gidip Ankara'dan alcam. Bir iki yıl sonra da amartisörü değişirim. Ha gerekli görmezsem de kalır tabi :)

Ama lastikleri değişmek olabilir. O ne zaman olur? O da yol kavrayışını tecrübe ettikten sonra. Asfaltta nasıl yol tutuyor, arazide nasıl, ıslak zeminde nasıl. Onları tecrübe ettikten sorna değişebilir.

Güzel bisiklettir Merida Matts TFS 200-D. Tavsiye ediyorum kesinlikle. Benden şimdilik bu kadar. iyi geceler.

Scudo
hocam bende büyük ihtimal 15-16 mayıs gibi alıcam ankaradan. Sen hangi mağazaya yatırdın kaparoyu. Benle birlikte bir arkadaşım daha alacak bisiklet ama daha düşük bütçeli olanlardan.

@Şükrü YILDIZEL

Sevgili Şükrü,

Ben Erdoganlar Bisiklete yatırdım kaporayı.13 Mayıs gecesi İstanbul'dan yola çıkacam 14 Mayıs Sabahı Ankara'dayım. Sabah sabah bisikleti alcam ve hemen İstanbul'a geçecem. Zaten Pazar akşamı da D.bakır'a uçacam. Planım bu şekil. Haberleşmek isterim tabi sizinle de. bana mail adresimden ulaşabilirsiniz. msn olarak da kullanıyorum bunu : psychologicalmaniac@msn.com akşamları 22.00 gibi online oluyorum.

gün için biraz esnekliğin olsaydı belki beraber alırdık indirim falan olurdu diycektim ama senide bekletmek istemem şimdi bi aksaklık çıkar almamız gecikir falan senin planını bozmayayım. Fiyat olarak ne verdi sitedeki fiyatmı yoksa indirim alabildin mi özelden yazar mısın? Birde bisikleti aldıktan sonra ilk izlenimlerini hatta mümkünse fotolarını :) burda paylaşırsan çok sevinirim. Şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Merida Matts TFS 200-D ne kadar? bulamadım fiyatını..

@Erol Kethüda

Canım fiyatı 1270 TL. erdoganların sitesinden de bakabilirsin ama peşin fiyat bu. taksitli biraz daha artar. ne olur bilmiyom.

Şükrü bey boyum 1.92 yazmısınız hemen hemen aynı boyda sayılırız benımde boyum 1.90 öncelikle bir rockrider 6.3 kullanıcısı olarak şunları söylemek isterim.
Benimde kullanış amacım bir bisikletten beklentim sizinkiyle aynı olsa gerek (bisikleti her yere toprak çakıl sürerim.)
Bende diğer markalara göre söyle diyeyim 100-110 kg arası gidip gelen bir bünyem var eski sporcuyum. Bisiklet gerçekten diğer markalara göre düşük kalır yanı bence hiç yok özellikle fiyatına göre ben markaya para yatıran bir insan değlim.Rockrider 6.3 sağlamlığına diyecek yok diğer bisikletler gibi altımda çoçuk bisikleti gibide kalmıyor ve her gören öncelikle enduro motor zannediyor xl boy dediğimiz yaklasık 21' olcak dahada fazla olabilir boyu tam emin değilim en kısa zamanda fotoğraf koymayada çalısırım. Bu bisiklet dünyasında herkez belli başlı markaları satmak için bir diğerine çamur attığını gördüm bisiklet alma aşamasında ama size sunu diyeyim avrupa da adı sanı duyulmıs bir firma türkiyede tanıtımını tam yapmamıs şimdilik portekiz malı bir bisiklet diğerlerini kötülemiyorum ama onlardan aşağı kalır bir yanı yok servis olarakta yardımcı oluyorlar.

Bisiklete gelince kadro ben arkadasım ve çantamı yaklasık 200kg (110+70+20) 60 km hızda baya bir taşıdı bir dayanıklılık söz konusu.
Görünüş itibariyle zaten söylememe gerek yok beyaz olsa yunus diye gezerim =)
Disk Frenler dedikleri gibi sıkıntı olabilir ama iyi bir ayarla bence hidrolikten bir farkı yok tek taraftan baskı uygulaması freni sıkarken zorlanmalar bazen olabilir. Fikrimce hidrolikle değiştirilebilir masraf olarak (kişiden kişiye değişebilen bir konu)
Bence arka tarafta bir amortisör bulunması hem güvenlik hemde rahatlık açısından önemli bence düz kadrolarla bir kasise vursanız hemen hissedersiniz öyle diyeyim.
Zaten spor için yapıyoruz biraz yorulmamızda gerekir =)
Ayrıca bütçe bisiklet almakla bitmiyor aynası boynuzu pompası yeleği vs.. 300-400 arası olabilir.
Bence Kalite Performans Güvenlik Fiyat Olarak en iyi tercih ROCKRİDER ( KAYASÜRÜCÜSÜ) 6.3 bence =)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana =)

Geri