Cyclocross tavsiyesi

Kayıt
7 Nisan 2013
Mesaj
41
Tepki
6
Şehir
aksaray
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar 2000 TL civarında bir bütçem var Salcano City Sport ile kendimi rahat hissetmediğim için MTB almayı düşünüyordum fakar cyclocross beni cezbetti. İlgilenen arkadaşlar bilirler bu bütçe ile tavsiye edeceğiniz cyclocross bisiklet var mı? Gönlüm hep yol bisikletinden yana ama dağa tepeye de gidiyoruz hem malum bulunduğumuz ilin yolları da Yol Yarış bisikleti için uygun değil. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
 
Scudo
Kayıt
24 Aralık 2013
Mesaj
54
Tepki
13
Şehir
İstanbul/Büyükçekmece
Bisiklet
Salcano
Bende aynı bütçedeyim ve salcano cyc02 ile salcano ıgman slx arasında kaldım önerileri bekliyorum bir karara varırsam haber veririm. Ama sanırım o bütçede bir cyclocross biraz tırtt :(
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Tur da düşünüyor isen v-frenli, vites yeri koyuna gitmeye bilir ama cyclocross görüntüsünde bir tur bisikleti.

(link)

Salcano cyc 02 apex cyclocross o fiyatlara başka da yok diye biliyorum.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Kayıt
7 Nisan 2013
Mesaj
41
Tepki
6
Şehir
aksaray
Bisiklet
Salcano
çok zor olacak anlaşılan, bu bütçe ile ancak salcano alınacak gibi ama ben almam artık salcanodan. belki bizim bilmediğimiz tavsiyeler gelir merakla bekliyorum.
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Yurtdışından getirtirim diyor isen Merida Cyclo Cross 3 getirtebilirsin.

(link)

(link)

Not : Alışveriş sitesi hakkında bilgim yok. Fiyatlarına bakarak cyclocross neler var diye bakabilirsin. Türkiyede çok az cyclocross.
 

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
sizin gibi dağ bisikleti isteyipte cyclocrossa yönelen biri daha var:
(link)
oraya bir bakın
 
  • Beğen
Tepkiler: SongülB.

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Türkiye de cyclocros bulabilmek evet biraz zor. En kolay bulabileceğiniz yine Salcano olacaktır. Salcano cyc02 benim hoşuma gitti açıkçası ama karar size kalmış. Daha güzel modellerde bulunabilir neden olmasın. Aksaray Ankara ya yakın oradaki büyük firmalarla bir irtibata falan geçebilirsiniz. Belki beğeneceğiniz bir bisiklet bulabilirsiniz. Yada getirtebilirler.
 

Tesup Taru

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
416
Tepki
425
Şehir
Kayseri
Bisiklet
Salcano
7 aydır salcano cyc02 model i kullanıyorum. Gayet memnunum, fiyat / performans açısından daha iyisini bulmak zor. Benim de salcano markası ile ilgili önyargılarım vardı ama şu ana kadar, ne bisiklet ve parçalarıyla ilgili ne de servis hizmeti ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Bisiklet beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Forumda bu model üzerine yazan çok arkadaş oldu, onları okuyup kararınızı verebilirsiniz. Ben tavsiye ederim...
 

H.Genç

Daimi Üye
Kayıt
17 Kasım 2013
Mesaj
386
Tepki
155
Yaş
42
Şehir
KKTC
Bisiklet
Trek
Geçenlerde forumda bir arkadaş 90 kiloya düşeyim (yanlış hatırlamıyorsam 113 kilo civarıydı) cyclocross bisiklet alacağım diyordu. Acaba bu bisiklet türleri (özellikle de salcano) 120,130 kiloyu çekmez mi?


Loading.. %61
 
Kayıt
7 Nisan 2013
Mesaj
41
Tepki
6
Şehir
aksaray
Bisiklet
Salcano
@Engin Sarı
bu bisikletlerin yokuş performansı nasıl? Salcano sport cityden daha mı rahat olur yoksa daha mı kötü olur ki?
 

Tesup Taru

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
416
Tepki
425
Şehir
Kayseri
Bisiklet
Salcano
yokuş performansını, sport city ile karşılaştırmak garip olur çünkü city sport en az 12,5 kg olması lazım, cyc02 ise pedal ve suluk kafesi, ışık ve km saati gibi aksesuarlarla 10 kg civarında ölçtüm, 35 mm cyclocross lastik ve mekanik disk frene rağmen gayet iyi bir ağırlık. city sport da maşa amörtisörlü, cyc02 nin maşası karbon, city sport konfor amaçlı bir geometriye sahip, cyc02 daha performans amaçlı...city sport un çekiş sistemi hangi model ve seri bilmiyorum ama cyc02 de sram apex var. Yokuş ya da düz yol kıyas kabul etmez modeller. Tabi bununla birlikte iki kattan fazla fiyat farkı olmalı...
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.203
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
@Kamil Soylu

Yokuş performansında en belirleyici faktör sizin bacak gücünüz ve aerobik kapasitenizdir... cyc02, city sport modellerinden 3-4 kilo daha hafif olduğu için aynı kişi aynı eforu harcayarak çoğu yokuşu daha hızlı çıkar. Ancak cyc02'de ikili aynakol olduğu için en küçük vitesi city sportların en küçük vitesinden oldukça daha yukarıdadır, city sport ile yavaş da olsa çıkabildiğiniz dik bir yokuşu cyc02 ile çıkmak için bisikletten inip yürümeniz gerekebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

okty1233

Üye
Kayıt
14 Kasım 2016
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
25
Şehir
Malatya
İsim
oktay
Bisiklet
Salcano
Herkese merhaba downhill kadrosu alıp dizmek istiyorum zamanla ilk kadroyu alıcam önericeğiniz 0 2.el
kadroları sölermisiniz bütçe 1000 1500 tl ( sadece kadro )
 

Zenith82

Üye
Kayıt
12 Kasım 2016
Mesaj
3
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Oktay
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki yazıyı cyclocross başlığı altına yazmıştım, konu açmadan, sanırım gören olmadı. birkaç ekleme ile buraya konu olarak açtım.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır cyclocross bisiklet almayı düşünüyorum. ilk/ortaokuldan sonra bisiklet kullanmadım, pek kısmet olmadı. ama hep içimdeydi. sanırım artık durduramıyorum, tavan yaptı :) son 6 aydır oldukça fazla forum tavsiye vs okudum, en sonunda cyclocross'un aradığım bisiklet olduğuna karar verdim. istanbulda da kullanmayı umuyorum, bisiklet turları ile beraber, ayrıca yazın 3-4 ay yazlıkta, saros körfezinde de kullanmayı düşünüyorum(keşan-gelibolu arasında yazlık). Kademeli olarak körfezin bir ucundan diğer ucuna, sonra zamanla izmire kadar yolu var, ayrıca arada ipsala-dedeağaç olabilir, malum hayaller çok.
okuduklarımdan dikkatimi çekenleri paylşamak isterim,
-Mekanik ya da hidrolik disk benim için illa da gerekli değil diye düşünüyorum. ama olursa da, olmazsa da olur. iyi üreticiler ya da herkes artık disk frenli satıyor gibime geldi.
-iyi bir kadro için, iyi fiyat ödeyebilirim; ama karbona gerek yok.
-çanta vs takabilirsem daha verimli olur mu (30 km ye kadar seyahatlerde)
-Çamurluk takmak için yerleri olmalı mı ?
-ekipman için ne kadar bütçe ayırmalıyım? Kask, pedli tayt, eldiven, gözlük ilk başta,matara,ışık.

Yaş 34, boy 1.82m, kilo 93 şu an. genelde kilom 82-85 arasında, bisikleti almadan dahi eski kiloma inebilirim, bu aralar çok kilo aldım.

gözüme ilişen bisikletleri ekliyorum, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Yurtdışından da alma durumum olabilir ama net değil henüz, amerika ya da almanya olabilir. Gerçi bu günkü kurlarla ne kadar ekonomik olur, uçakta o kadar sıkıntı/belki ekstra bagaj ödemeye değer mi ?
Ayrıca nakit alacağım, aklımdaki rakam 4000 tl'ye kadar. F/P oranı çok iyi olan ya da iyi bir bisiklet için 5000 tl'ye çıkabilirm. aşağıdaki bisikletler genelde 5000 üzeri, nakitte 5000 altına kadar inebilir diye düşünüyorum.

Ocak 2017'de alacağım, ocakta Türkiye'ye geleceğim için. Aralık 20'den sonra da olabilir gelişim.

Listede Trek biraz fazla pahalı oldu sanki. Scott cx-10 beğendim. Cube ise F/P mantıklı gözüküyor. Giant Anyroad eklemedim ama aklımda. La pierre bakamadım henüz, internet bağlantım pek verimli değil.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bir de bir arkadaşım, başlangıç için o kadar pahalı bir şey alma; Decathlon'dan daha uyguna bir bisiklet alabilirsin başlangıçta diyor. İnternetten baktım, cyclocross yok. Bu konuda biraz kafamı karıştırdı.
 

Praxis

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2016
Mesaj
198
Tepki
442
Şehir
Adana
Selamlar, konuyu hortlatıcam, çok ciddi biçimde bir cyclocross ya da gravel bike tabir edilen tarzda bir bisiklet almayı düşünüyorum (birbirine çok yakın tarzda olan aletler). Aslında neredeyse Ankara'daki bir satıcıdan 2500 liraya Giant Revolt 3 alacaktım ki, bazı hususlarda anlaşamadığımız için vazgeçtim. Dolayısı ile bu fiyata yakın bir fiyatta, özellikle rampalarda beni yormayacak (üç dişli aynakol şart sanırım) bir cyclocross/gravel bike arayışı içerisindeyim. Giant Anyroad 2'yi tavsiye edecek olabilirsiniz haklı olarak (ki ben de çok beğendim o aleti) fakat bana verilen fiyat 4000 lira. O yüzden onu elemek zorundayım. Carraro'nun bir modeli var, fiyatı da uygun, ancak aynakol/ruble kombinasyonu tam bir yol bisikletine göre seçilmiş, dolayısı ile onu da eledim. Tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: arif dal

arif dal

Üye
Kayıt
27 Haziran 2014
Mesaj
22
Tepki
10
Şehir
eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Trekkie aradığınız bütçeye şu dönemde en uygun bisikletler mosso monza ve carraro cr cx giro modeli.. donanım olarak carraro tiagra set ve 105 arka aktarıcı 2x10 sistem kullanırken mosso monza full sora 3x9 set kullanıyor. 1 yıl oncesınde carraro yu ciddi şekilde incelemiş bütçeyi yukarı çekip focus mares almıştım.. Carraro donanım olarak daha üst seviye olmasıyla beraber fıyat olarakda halıyle bıraz ust kategorıde kalıyor. ıyı bır pazarlık fıyat arastırmasıyla mosso monza yerine carraro tercih edilebilir.. Bu arada butcesı düşük olan 3 arkadaşım mosso monza aldı aktif olarak kullanıyorlar şikayetlerini görmedim en uygun fiyatlı cyclocross şuanda bu model
 
  • Beğen
Tepkiler: ömermurat131

Praxis

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2016
Mesaj
198
Tepki
442
Şehir
Adana
@arif dal Cevap için teşekkürler. Geçen gün tüm günümü bu işe ayırdım ve Monza'y filan da görüp deneme şansım oldu. Fakat hiç sevmedim. Kadro geometrisi benim istediğim tipte değil. Ben de bir hibrit bisiklet alıp modifiye etmeye karar verdim. Microshift vites kollarını Aliexpressden sipariş ettim, bir de gidon boğazı, dropbar vs. Bisikleti de seçtim aslında ama yazmıcam, fikrimin çalınmasını istemiyorum :) , önce ben yapayım, sonra buraya koyarım sonucu.
 
  • Beğen
Tepkiler: arif dal

arif dal

Üye
Kayıt
27 Haziran 2014
Mesaj
22
Tepki
10
Şehir
eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Trekkie

Hayirli olsun dediğiniz olayı uygulamıştım fitness bike i yol bisikletine çevirmiştim inşallah düşündüğünüz gibi uygun bir model çıkar kolay gelsin :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi