Scudo Sports

cyclocross seçme yardımı :)

Dişliler tam istediğim gibi değil onları değiştireceğim.Üzerinde arka 12-25 ön 34- 48 var.Kilodan dolayı 34*25 rampalarda zorluyor.Düz yoldada 48 *12 de 55km den sonra boşa dönüyor.Arkayı 12-27 ,önüde 52-42-30 la değiştirmeyi düşünüyorum.Sende kendine göre bir oran seçebilirsin.

Scudo
Evet abicim bende ön diş sayısını 52-53 çıkartmak istiyorum hele bisikleti alayım :) Normal cylocroslarda arka dişli oranı kaç ?

bu specialezed tricross a alternatif ne vardır arkadaşlar güçlü donanımlı o fiyat aralıgında falan.

Kadro da specialized öne çıkıyor ekipman da corratec ultegra specialized 105-ultegra karışık ama jantlar konusunda rovallerin üstüne yoktur. Rovaller 1625 gr mavic 1950gr ve rovallerin akıcılığı çok daha iyi (Aktif pedalda tarmac expertte var karşılaştırdım)Ben olsam specialized alırım kadroda ki zertzler sürüş konforunu arttırıyor ayrıca arka maşada karbon

• Beğen
Tepkiler: nime
@derşan sezer

Valla açıkçası alternatifleri olsa bile tr de bulunmuyor :( Ben çok baktım araştırdım ama specilezed bulsak yatıp kalkıp dua edelim :) Scott modellerinden var cx team galiba ama bir adet oda kadro M galiba ?
Kısacası bakıp beğenmek şans işi yada modeli iyice inceleyip spariş vermek lazım. Marinde var toscana modeli ful Sram olanı fiyat 1700 € cıvarı ama tr de yok sparişle gelir ancak. Ama içlerinde en iyi olan bence tricross zira çok farklı bir kadro var ve insanın içi rahatliyor kadroya bakınca ? Darbe emici özellikler mevcur buda bizim yollara en uygun modelerden birini yapiyor. Ama bakmak lazım genede.

Bir sorum olacak.
Bu modellerin lastiklerini normal yol bisikletlerine takabilir miyiz? Mesela bianchi slr200'e? Jant değiştirmek gerekir mi,fren sistemi uygun mudur?

@Mephamd

Valla fren sistemleri aynı değil race modelleri ile ? Mantık yürütünce olmaz gibi geliyor zira cyclocross modellerinde frenlerin üst boşluğu var ama normal race modellerinde hiç boşluk yok !

@nime

Konunun üzerinden 2 yıl geçmiş ama son durumunuz nedir nime? Ne aldınız merak ettim. Bende şu an yol-tur arasında kaldım ama cyclocross sanki tam uygun gibi? Ama TR şartlarında durum nedir bilmiyorum...

@olgun şenel

Selam; Valla bayağı olmuş ama sorun değil ;) Kardeşlerimize 10 sen sonra olsa da cevap veririz elhamdülillah.. Şimdi bana gelince ben scott- s40 aldım ve gayet memnünum; Şöyle ki hergün beylik düzü - ikitelli arası yolum var ve şuanda 26.000 km yaptım Allahın izni ile ve çok memnunum. Sadece iyi bir lastik al gerisini kafana takma. Ben çok takıntı yapmıştım yok çukurlar falan derken ? Demek çok takılacak birşey yok zira çukra da girdim ki 40-50 km ile birşey olmadı üstelik başlarken 97 kg falandım ( Body yaptığım için ) Yani şişko değilim :) Ama birşey olmadı. Sacece cam kırıkları biraz sorun olmuştu haftada 2-3 kez lastık değiştirmekten usta olmuştum. Neyse sadece gelecek olursak bir zefal kavuçuk şerit bant al Bülent abiden Emin-önünden lastik tamiri diye birşey hatrlamayacaksın :) Ama seçim senin kardeşim.

Bende birçok şey duyuyorum. Bazı şeyler için aklını, bazı şeyler için kalbini dinlemelisin derler ya, bu bir tutku ve zevk olduğu için ben herşeye rağmen kalbimi dinlemeye karar verdim. Sonuçlarına katlanmakta gül-diken meselesi gibi...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben bu noktada cycrocross ve yol bisikleti anlamında marka-model araştırmasına gireceğim artık son demlerde. Size birşey daha sormak istiyorum. Cyclocross ile yol bisikletinde sanki tek fark lastikler gibi. Yol bisikletine cyclocrossdaki gibi lastik takamaz mıyım? Yada 30-32 lastikler. En sıkıntılı olay lastik kısmı sanırım...

Birde siz bisikletinizi nerden temin ettiniz?

İyi günler...

@olgun şenel

Rica ederim; Evet bende aynen kalbimi dinledim ve mutluyum.. Yol bisikletine en fazla 28 mm lastik koyabilirsin !!! Mesafe ona göre tertip edilmiş..
Ama bir conti lastik GP4000 al kafan rahat olsun hem yol bisikletine bin hemde sağlam bir lastiğin olur.

scoot eledim kafadan Specialized kadro ergonomi güzel druyor CORRATEC C CROSS RACE mavic janlar ultegra sistem var bence CORRATEC ...

28mm lastik olayı çok sakat oldu şimdi ya. Bende son karar olarak Specialized Roubaix ve Secteur modelleri arasında kararsız kaldım ama lastik olarak en azından 32'ye çıkabilseymişiz müthiş olacakmış.

Siz bisikletinizi nereden aldınız bu arada?

Specialized alın bence :)

Geri