Scudo Sports

Cyclocross mu hibrit mi?

@ERTUNGA

Doğrudur o zaman abi forumdan hatırladıklarım, düz maşalı bisikletlere hibrit deniyor olmasıydı. Araziye yatkın olması lastiklerden belli oluyor zaten isim de biraz kafamız karıştı.. :)

Scudo
Gireceğiniz en kötü arazi yollarının fotoğraflarını koyabilirseniz. Bence daha doğru bir tavsiye verilebilir. Ben dağda süreceğim diyor tavsiye istiyor. Ama sürdüğü yol normal arabaların bile rahatlıkla gittiği bir dağ yolu.

@Berke KazankayaBoşver Berke sen sonuçta yardımcı olmaya çalışıyorsun benim eksiği mi sen senin eksiğini ben tamamlayacağız tabi ki bunu saygı ve sevgi çerçevesinde bir birimizi kırmadan yapacağız....

@Turan Babacan

http://img.tapatalk.com/d/14/03/15/ty3ata9e.jpg
Böyle veya biraz daha kötü. Kısacası kaldırımdan inip çıkmaktan daha kötü bir stabilize yola girmem.

Loading %61..

Cyclocross güzel gider burada ama güzel lastik taktığın taktirde hybirdde rahat kullanırsın. Servis nedeniyle kilitlenir maşalı bir hybirde yönelmek daha iyi olur gibi. Servis olayına göre markalara bak ilk önce. Ama Salcanonun cyc 02 apex dışındaki cyclocrossların fiyatları 4000 TL nin üstünde. Merida bu sene getirmedi. O yüzden şartlara maddi ve servis şartlarına göre hybrid merida senin için daha uygun oluyor.

Bunun dışında yollar sırf böyle asfalt yol çok az ise dağ bisikletlerine de bakabilirsin gibi. 2.1 gibi bir değerde oluyor lastikleri biraz aşağı çekersen daha iyi bir performansta sürebilirsen. Ama asfalt ağırlıklı kullanacak isen performans olarak hybird, cyclocross daha iyi olur.

Biraz daha bekle diğer arkadaşlar farklı fikirler verebilir. Farklı bir yönden yaklaşabilir ve onun farklı bir yaklaşımı ile farklı çözümler çıkabilir. ^^

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Çok teşekkür ederim Turan bey. Dağ bisikletim var. Lastikler 26'lık, üzerinde yol lastiği olmasına rağmen yolda beni çok yoruyor. Birde kadrosu ufak. O yüzden sanırım en mantıklısı Merida gibi görünüyor. Meridanın crossway 100 ve üst modellerinin kadrosu ve geometrisi hoşuma gitti. Acaba o kardo beni çeker mi? hafif zıplamayı ve 115 kiloyu hesaplarsak? Merida 100 altındakilerin kadro daha kaba ve dağ bisikleti kadrosu gibi.

Loading %61..

@Hakan Genç

O konuda hiç bir bilgim yok. O yüzden gram yorum yapamam.

Merida, 120'ye kadar ceker diyor: (link)

@Murat Bulut

kaçıncı sayfada var bu bilgiler. malum 139 sayfa:)
edit: buldum, teşekkürler.

10. sayfada. Crossway serisi trekking olarak geciyor.

peki biliyorsanız meridanın sitesindeki bisikletler 2014 model mi?

Arkadaşlar bir kaç sorum daha olacak. Cyclocross mu yoksa hibrit modeller mi daha zorlu araziye girer?
Bazı mtb ler hibrit modellerden daha hafif. Bunlara yol lastiği takılsa yolda hibritten daha iyi mi performans verir?

Loading.. %61

Cyclocross mu, hibrit mi, mtb mi?
Kafanız baya karışmış.
Bakınız arazinin yapısına ve zorluğuna göre sıralama şu şekildedir. en zorlu araziden başlıyorum:
Dağ bisikleti---Süspansiyonlu şehir-tur bisikleti---Düz maşalı şehir-tur bisikleti---Cyclocross---Endurance yol bisikleti--Yol bisikleti
Bu sıralamada Cyclocross'u bir sıra ileri götürebilirsiniz. Sadece o kadar!...
Kullanacağınız yolu, araziyi en iyi siz biliyorsunuz. Dolayısıyla asıl karar sizin...
Cyclocross türü Avrupa'da yol bisikleti yarışlarının azaldığı kış aylarında çıkmış bir akım. Hem hız hem de bozuk yolda kullanabilme amacını taşıyor. Kökeninde Dağ bisikleti değil, Yol bisikleti vardır. Asıl yarışmacılar yolculardan çıkar. Belçika bu konuda şu anda başı çekiyor görünüyor. Bu bisikletlerin diğer bisiklet türlerine göre avantajı çamurda daha iyi tepki vermesidir.
Bakınız cyclocross arazisi
http://i.imgur.com/Ta9jzy7.jpg

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
Mehmet bey sıralamanız çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim. Bu sıralamadan sonra alacağım bisiklet hibrittir. Peki yukarıda performansla ilgili sorduğum soru hakkında fikriniz nedir?

Loading.. %61

@Hakan Genç
Düz asfaltta ve toprak arazide kullanacakmışsınız. Toprak arazinin fotoğrafını paylaşmışsınız.
Kullanacağınız yere göre Cyclocross ve Hibrit bisikletler amacınızı karşılıyor.
Şu konuya da bakın:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=131162
Merida Crossvay 100 ve Salcano CYO 02 APEX modelleri işinizi görür.
Her ikisi de fiyat/fayda oranı iyi bisikletler
Ben olsam rahatlık için şehir-tur, hız için cyclocross seçerim.
Kafanızı hiç bulandırmayın. Her ikisinden gözünüze hoş geleni alın geçin.
Ne alırsanız alın güle güle kullanın
(Ha bir hatırlatmada bulunayım. Eğer Merida Crossway alırsanız kesinlikle 2014 model alın.
Bu yıl kadrosunu güncellemiş. Ve minimum Crossway 100 olanını alın. Çünkü bu modelden itibaren kadrosu değişiyor;) bu bilgiyi de kapmış oldunuz:D hayırlı olsun diyelim)

@MEHMETALİ

Pardon anlatamadım sanırım. Alacağım bisiklet hibrit olacak ama merak ettiğim bir husus var. Bazı mtbler hibrit modellerden bile daha hafif. Bu bisiklete yol lastiği takılsa hibritten daha iyi bir performans mı verir? Çoğunlukla yolda süreceğim.

Loading %61..

Cevabım tabiki Hayır!...
Mtb'ye yol lastiği takmak amacının dışına çıkarmaktır. Bence denemeyin.
Dağ bisikleti alıp 1.5 lastik takmak yerine geometrisi ve lastikleri performans odaklı hibrit almanız daha mantıklı. Hem lastikleri daha da inceltilebiliyor;)
Hafiflikle verdiğiniz para arasında doğru orantı vardır.
Hani atalarımız şöyle demiş: Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
Verdiğiniz para arttıkça bisikletiniz hafifliyor malum. Örneğin Merida Crossway XT Edition 11.5 kg.

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
Teşekkür ededim. Çok bilgilendirici oldu. Aklımdaki bisiklet Merida Crossway 40v. Nasıl bir bisiklettir?

Geri