Scudo Sports

Cyclocross iki bisiklet arasında kaldım

Tepki
104
iyi akşamlar arkadaşlar..
Çoktandır cyc araştırıyorum aynı zamanda turda da kullanabileceğim 2 bisiklet buldum bütçem 2000 civarı. 2 bisiklet arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.
ilki FOCUS MARES AX 3.0 2450TL
http://bisikletcumhuriyeti.com/resimler/PFB1KZ2MARES%20AX3.0%20SPEC.jpg
ikincisi Salcano CYC 02 APEX 2.150,00 TL
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/28049/Bbsalcanocyc02apex.jpg
Vites : SRAM APEX 20 Vites
Kadro : Hafif Alışım Alüminyum Kadro
Fren : AVID BB5 Disk Fren
Maşa : Karbon Maşa
Gidon : Rtchey Comp Gidon
Gidon Boğazı : Rıtchey Comp Gidon Boğazı
Sele : Rıtchey Comp Sele
Sele Borusu : Rıtchey Comp Sele Borusu
Tekerlek : SALCANO SRAM X7 Disk Teker Seti
Lastik : Contınental CYCLOCROSS RACE 700x35 Lastik
Kadro : 50cm-53cm-56cm-59cm

acaba hangisini almalıyım ?

Scudo
Ben mart ayında Salcano CYC 02 yi fuarda incelemiştim.Oldukça iyi.Donanımları orta karar ama disk fren olması iyi bir özellik.Ayrıca 10,5 kg ile ağırlık konusuda oldukça iyi...Benim tercihim bu yönde olacak.Ama henüz ürün piyasada yok.Nisan sonu gibi bekleniyor.

Benim de tercihim CYC02 olurdu. Yanlış bilmiyorsam bagaj için bağlantılarının da olması lazım. Uzun turlara çıkılabilir.

@Tolga Günsezer

bagaj bağlantıları mares de görünüyor. Diğerin de yok sanıyorum.

eğer 2500 TL civarına çıkabiliyorsanız bence canondale caadx tiagra da düşünebilirsiniz, çok güzel bisiklet, yakın zamanda bir arkadaşım aldı ve şuan çok memnun

Benim tercihim Focus olurdu kadro kalitesi olarak salcano dan daha kaliteli.İlerde parcalar da değişiklik yapılabilir.

Sadece görselliği değerlendirince Salcano birkaç adım önde.

Eğer karar verdiyseniz seçiminiz hangi bisiklet yönünde oldu ve alıp deneme fırsatınız olduysa deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Arkadaşlar,
Konu açamadığım icin buraya yazıyorum

İlk önce yol bisikleti düşünüyordum. Ancak ülkemizin yolları malum, dolayısıyla benzer kadro özelliklerine sahip bir cyclocross bisiklet almaya karar verdim gibi.
Ülkemizde, bu tür bisikletler hakkında seçenekler artık arttı. Bu bir yandan sevindirici bir yandan da kafa karıştırıcı bir duruma neden oldu benim için.

Bütçe olarak 2500 ila 3000 tl arası bir miktar ayırdım. Üç bisiklet arasında kaldım.

Seçimimde bana yardımcı olursanız sevinirim. Bisikletlerin artı ve eksi yönlerini yazarsanız benim icin daha bilgilendirici olur.

Bu tür bisikletlerde disk fren verimli bir secim olur mu, yoksa gereksiz bir ağırlık mı olur?

(link)

(link)

(link)
Bu bisiklet butcemi aşıyor ama yurt disından getirtme ihtimalim olabilir.

Yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@M. Yılmaz
Oncelikle disk frenmi degilmi diye sorarsaniz, kendi gorusum benim icin disk fren ekstra ugras ve agirlik. Disk frenlerin en buyuk artisi, tartismasiz her turlu hava sartinda cok iyi tutus saglamalari. Yeni cantilever frenlerde benim icin yeterli seviyede tutus sagliyor. Butun kis, avid shorty ultimate cantileverlari kullandim (her turlu hava sartinda), iyi pabuclarlarla (kool stop salmon) gayet basariliydilar. Elbette disk kadar degil, ama ben daha cok yol bisikleti olarak kullandigim icin agirligin onemi var arti ayariyla falan ugrasmaya pek gerek yok. Tamamen kisisel ve amaca yonelik tercih yapmaniz gerekir bence, cx yarislarina girecegim veya camurda islak binecegim diyorsaniz disk daha mantikli, oteki turlu kuru havada cok gerekli degil bence.

Bisikletlere gelecek olursam diskli olan merida full 105 sanirim, fiyatida uygun gibi (ama diskli oldugu icin ben almazdim :))
Scott hakkinda cok acik bilgi yok sanki bir kisim ultegra, bir kisim 5600, degistiriciler ne onu yazmamislar, fiyatida cok geldi bana.
Son olarak bu ucu arasindan ben olsam corratec derdim, full 105 (aynakolda dahil), tekerleri iyi conti cx, jant seti zzxy duydugum bir marka ama hic kullanmadim. Ortalamada corratec benim gonlumu aldi, elbette disk derseniz merida.

Bu disk meselesinde son bir spekulasyon daha yapiyim, yakinda (5-6 sene belki) UCI yol bisikletlerine disk fren standarti getirecek gibi. Simdilik ornekleri az ama mevcut (link), (link). HATTA (bunu ozellikle buyuk yaziyorum) SRAM hidrolik disk frenli yol seti duyurusu yapti bu yaz icin.(detaylar (link)). Benim gibi klasik kafali bir adam icin bunlar ekstra isler :) , tabi herkesin tercihi kendine.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
ben focus mares 3.0 i çok beğendim... v-fren olması çok büyük avantaj sadece bu frenler 150 dolardan satılıyor ve salcanonun vites oranları ile (34-23) her babayiğit yokuş çıkamaz gibime geldi. üstelik ben bu bisikleti tur bisikleti olarak kullanacağımdan bana uymaz.

salcanodaki fren sistemi hidrolik değilmiş, olmadı yani, focusu incelemek lazım...

Salcano CYC 02 Apex i tur bisikleti olarak kullanmayı düşünen arkadaşlarımız hayal kırıklığına uğrayacak (ben aldıktan sonra yaşadım o kırıklığı) bagaj takmak için uygun değil, delikleri yok...

Arka tekere yukardan inen çatalın (seat stay) üst kısmında karşılıklı iki delik var, onlar bagaj için değil mi?

@ayhanakbuga

Evet resmide var gibi gözüküyor ama Ayhan Bey siz yok diyosunuz?

Kadroda bagaj icin 2 delik var, gobek kisminda sadece bir tarafta var. Disk fren tarafinda bagaj icin vida boslugu yok. Tur icin guzel bir bisiklet olabilirdi.

Geri