Cyclocross bisikletle Hollanda-Türkiye turu

Kayıt
27 Kasım 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
İstanbul
Merhaba

Temmuzda Hollanda'ya gideceğim ve bisiklet ile Türkiye'ye tur yapmayı düşünüyorum. Şu anda Rockrider 8.1 kullanıyorum ve satacağım büyük ihtimalle.

Hollandadan 2. el bir cyclo cross bisiklet almayı planlıyorum zira 1. eller çok pahalı. Fakat doğru düzgün bir bilgi edinemedim. Pahalı olduğunu yazmışlar genellikle.

Belki fikir verebilirsiniz. Bisikleti mi satsam mı satmasam mı? Türkiyeden mi alsam, yoksa oradan mı alsam daha iyi gibi sorularım var.

Teşekkürler.
 
Scudo

KuzuBoyz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2015
Mesaj
288
Tepki
392
Şehir
İstanbul
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
Hollanda bisiklet cennetidir. Oradan al bence. Hem çeşit çok.
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Bisikleti muhtemelen gideceğiniz yerde daha uygun fiyata bulabileceğiniz için oradan almak mantıklı. Cyclocross uzun yola çok uygun bir geometri türü değildir, dropbarlı tur bisikleti bakılmalı.

Ancak burada asıl soru Hollanda - Türkiye turu nasıl yapılır olmalı. Çok ciddi bir mesafe söz konusu olduğu için yolculuk iyi planlanmalı, gerekli ekipman ve kondüsyon hazırlanmalı. Bu tur öncesinde birkaç uzun mesafeli şehirler arası tur yapılıp eksikler gözden geçirilmeli.

Öyle hadi diyince yapılacak bir yol değil Hollanda - Türkiye. Yaparsanız da notlarınızı buradan paylaşmayı ihmal etmeyin. Kolay gelsin.
 
Kayıt
27 Kasım 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
İstanbul
Teşekkürler. Şu anda aklıma gelmiş birşey değil aslında. 1 yıldır planlıyorum geniş hatları ile, para da biriktiriyorum. Biletimi de aldım. Havaların düzelmesi ile birlikte mini tur yapıp kondisyonumu arttıracağım. Aynı zamanda kendimi de test edeceğim. Fakat bisikleti oradan alma fikri geçen haftadan beri aklıma takılmaya başladı.

Normalde bisikletimi de götürecektim ama sonrasında anlamsız geldi.

Dediğiniz gibi, dropbarlı bisiklette mantıklı. En iyisi burada almak istediğim bisikletlerin fiyatlarını çıkartıp, orada fiyatları karşılaştırmak gibi duruyor. Sadece, internette Hollanda'daki bisiklet fiyatlarının hiç de ucuz olmadığını görmüştüm fakat Türkiye'deki fiyatlarda çoğunlukla Dolar - EUR'dan dönüştürüldüğü için buradan daha pahalı olmayacaktır diye düşünüyorum.

2. el düzgün birşey de bulabilirim belki.

Eğer bir sorun çıkmaz ve gidebilirsem buraya yazarım.

Fakat hala fikirlere açığım tabii.
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Amsterdam - İstanbul arası 2800km.
En az 45 gün sürecektir bu tur, dinlenme günleriyle vs.
45 gün bisiklet üzerinde pedal çevireceğiniz bir olay için, safkan tur bisikleti almak çok daha mantıklı.
Bu mesafede ve sürede; kısacası bu ölçekte amaç tur yapmak olmalı. Türkiye'ye bisiklet getirmek değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: jaks39
Kayıt
27 Kasım 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
İstanbul
Hollanda'ya, bisiklet alıp Türkiye'ye getirmek için gitmiyorum. Hollanda'dan Türkiye'ye bisiklet ile tur yapmak istiyorum. 3 aylık bir tur planlıyorum ve bunun için işten ayrılacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven

Ahmet Faruk Eğit

Daimi Üye
Kayıt
21 Temmuz 2013
Mesaj
368
Tepki
578
Şehir
Adana
Bisiklet
Scott
Eğer hiç dropbar bisiklet kullanmadiysaniz, iddia ediyorum turu max 1 hafta sonra bırakırsınız şu anki planiniza göre. Neden derseniz, kendim yıllarca hep flat, riser vs normal gidonlar kullandım. 7 marttan bu yana cyclocross bisiklet sahibiyim ve ilk defa dropbar kullanıyorum ve maalesef optimum ayarlar yapilip vücut alışana kadar yaklaşık 10 gün bel ağrısı çektim. Tabi bu herkeste aynı olacak degil ama kuvvetle
muhtemel siz de yaşayacaksınız.

Ayrıca şahsi görüşüm, ne marka olursa olsun hiç bir bisiklet ile, bayiden alır almaz tura çıkılmaz. O bisikletin tüm ayarları oturacak, varsa eksiklikleri veya tura yatkin olmayan ekipmanlari tura uygun olarak tamamlanacak. Ve en önemlisi o bisikletle antreman yapılacak tur öncesi, vücut iyice alisacak.

Nacizane tavsiyem, Türkiye'den en azından 24 vitesli, düz maşalı bir Tur bisikleti alıp planinizi ona göre yapmanız.

Şimdiden kolay gelsin, selamlar
 

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesaj
787
Tepki
1.261
Şehir
ΙΜΡΟΣ
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
harikasın bende yıllık iznime çıkınca o işi gerçekleştireceğim ve bidaha Türkiye sınırları içerisine girermiyim bilemiyorum