Scudo Sports

Cunda bisiklet yolunun kaldırılması

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
828
Bisiklet
Focus
İlgili dava vatandaşlar!!! tarafından açılmış.Yol yönetmeliklere uygun değilmiş.Belediye de mecbur kalmış!
Güzergahı bilenler bilir,insanın içini açan,bol deniz manzaralı,3-4 km.'lik nefis bir güzergahtı.
Madem yönetmeliklere uygun değil,sahip çık,uygun hale getir...Çok mu zor!
Geçtiğimiz hafta da Kendi Ayvalık'lı kızlarımızdan oluşan,ikinci ligde mücadele eden kız voleybol takımımız,belediyenin son derece cüzi olan masrafları karşılayamayacağını bildirmesi ile ligden çekildi.Düşünsenize 15-20 yaş dilimindeki gençler ikinci ligde!
Ayvalık'a ait bisikletle ilgili olan daha da ucube haberleri vermeye devam edeceğim.
(link)
Mesela burası da Ayvalık Atatürk Bulvarı.Kentin en yoğun trafik bölümü.1,5-2 km. lik kısım, çok işlek.
Sevgili belediyemiz!!! trafik rahatlasın diye,araçların bekleme yapmasını engellemek için,sağ şeritteki,yaklaşık 1-1.40 cm.lik bölümü dubalarla daraltarak dahiyane bir düşünceyle motor park yeri yaptı.
Motordan yer kalırsa börekçi vs. masa bile koyuyor :)
Bisiklet yolu mu? Güldürmeyin...

yol.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Belediyenin resmi yorumu da buymuş....Screenshot_2019-11-22-08-19-14-202_com.android.chrome.jpg

Dosyalar

• IMG_20191120_105610.jpg
    IMG_20191120_105610.jpg
    1,1 MB · Okunma: 41
Okancığım merhaba...
Haberler,gelişmeler hoş değil..
Otomobil lobisi gene iş başında..
Başkanla bir görüşme yapmam gerekecek...

Okancığım merhaba...
Haberler,gelişmeler hoş değil..
Otomobil lobisi gene iş başında..
Başkanla bir görüşme yapmam gerekecek...
:)
Maalesef haberler böyle...
Bir de şu var.Diyelim ki ben motor park yeri olan kısmın bisiklet yolu yapılması için kampanya yapsam ve esnaftan imza toplamak istesem!
Çok büyük ihtimal ikinci ya da üçüncü dükkandan iyi bir dayakla çıkarım. :)
Böyle başa böyle tarak!

ayvalık gibi bisiklet için harika bir yerde motor furyası ve bu tembellik niye bu kadar tap yapmış anlamış değilim..
ayvalık gibi bisiklet için harika bir yerde motor furyası ve bu tembellik niye bu kadar tap yapmış anlamış değilim..
şahsen orda yaşasam bisikletten inmem

20 seneden fazladır Şeytan Sofrasında yazlığımız var. İnsanı ve belediyesi farketmez gelişimine 1 çivi çakmamıştır. Bu haber beni hiç şaşırtmadı. Cunda'daki bisiklet yolu diye ayırdıkları kısım zaten yürüyüş yapanların ve motorların işgalindeydi. Bir yol bisikletçisi olarak da 3-4 yıldır bisikletimi de götürüyorum yanımda, her sabah 6:00'da çıkıp antrenman yapmaya çalışırım. Benim en büyük derdim köpekler, 1-2 tane değil çeteler halinde 10'larca terk edilmiş ve saldırgan köpek oluyor sabahları. (yolların bozukluğu vs geçtim) Cundaya kadar her gitmeye çalıştığımda pişman olurum. Bu sebeple İzmir otobanına çıkıp Dikili yapıp geri geliyorum.

:)
Maalesef haberler böyle...
Bir de şu var.Diyelim ki ben motor park yeri olan kısmın bisiklet yolu yapılması için kampanya yapsam ve esnaftan imza toplamak istesem!
Çok büyük ihtimal ikinci ya da üçüncü dükkandan iyi bir dayakla çıkarım. :)
Böyle başa böyle tarak!

Orasının motosiklet park yeri olduğuna emin misiniz?

Araç park edilmesin diye turuncu dubalardan çakılmış, fakat motosikletler bunların arasına sığdığı için gene de park etmiş gibi gözüküyor. Şunun gibi bir tabela yoksa; oraya ya motosikletler de park edemez, ya da diğer araçlar da park edebilir.
depositphotos_148670871-stock-photo-biker-parking-only.jpg

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Ortamlarda biz çok çağdaş, medeni ve moderniz dersin. Kim bilecek.

Orasının motosiklet park yeri olduğuna emin misiniz?

Araç park edilmesin diye turuncu dubalardan çakılmış, fakat motosikletler bunların arasına sığdığı için gene de park etmiş gibi gözüküyor. Şunun gibi bir tabela yoksa; oraya ya motosikletler de park edemez, ya da diğer araçlar da park edebilir.
depositphotos_148670871-stock-photo-biker-parking-only.jpg
o bölgede motorlara aittir diye bir ibare yok ama tamamiyle o iş için kullanılıyor.her gün 40-50 motor sayabilirsiniz.

Merkezde geçen yıllarda başlayan yol yapımı devam edip sıcak asfaltın yenilenmesini beklerken bu gelişme sürpriz oldu.Zaten bisiklet le ulaşım bazı kesimlerde çok zor oluyor..
İzmir ve İstanbul yolunu hışımla geçen otoyol sakinleri Ayvalığı da mesken tutunca, uzun vadede yörenin dokusu tamamen değişecektir..
Bu işlerde hep sezon sonu yapılır, belediye başkanı parti değiştirse de gene aynı kişi...
Kendisine ulaşmaya çalışıyorum, umarım kendi vizyonuyla çelişen durumlara makul çözümler getirir...

Birgün bir yazlık alırsam bu ayvalık olmayacak bu belli oldu.

Balıkesir Belediyesi işte..
Anladınız siz onu..

Yazık ediyorlar güzelim memlekete.. Aslında coğrafi olarak, bisiklet turizmi ile dünyanın sayılı ve önemli turizm merkezlerinden biri olabilecek kapasitesi var.
Ama sahiplerinde iş yok. Biz toplum olarak hak etmiyoruz bu güzel toprakları.

Coğrafya kaderdir,kader coğrafyadır.

Yerel basın konuyu gündeme getirdi.
Şimdi kamuoyunun gücü devreye girmeli...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Yahu Cunda adadır ada. Adada bu kadar motorlu taşıtın ne işi var? Ne demek trafik rahatlasın, dalga geçer gibi. Sadece 23 km2'lik bir alan yahu. Ve %90'ı boş. Yani tamam Ayvalığa kadar arabanla gittin de o adaya da illa arabanla girmek zorunda mısın tatilci kardeşim? Ben belediye başkanı olsam adaya araç filan sokturmam.

Yahu Cunda adadır ada. Adada bu kadar motorlu taşıtın ne işi var? Ne demek trafik rahatlasın, dalga geçer gibi. Sadece 23 km2'lik bir alan yahu. Ve %90'ı boş. Yani tamam Ayvalığa kadar arabanla gittin de o adaya da illa arabanla girmek zorunda mısın tatilci kardeşim? Ben belediye başkanı olsam adaya araç filan sokturmam.

Katılıyorum. Oraya araç girişi yasaklanmalı ve ulaşım toplu taşıma ile sağlanmalı. Mekik dokuyan elektrikli toplu taşıma araçları konulmalı ya da raylı sisteme geçilmeli.

@cazci aynı muhabbet Antalya da da var

Ben hala laylom poşetlerden alınan paralar bisiklet yolu yapımına kullanılacak diye laf edenlerden icraat bekliyorken, nefis bir haber aldım sayenizde.

Geri