Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu WORLD TOUR oldu

Scudo
@hashus1099

cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında ,yarış başlamadan beylerbeyine gittim ,köprüye giden yollar kapatılmış idi,ta beykoza kadar olan sahil yolda sağda park halinde tek araç yok idi,polis o gün çok iyi çalıştı,her kavşakta polis önlem almış idi,valla yollar bomboştu ,ilk kez kafam dingin bisiklet sürdüm,avrupa yakada aksaklık oldumu bilmiyorum.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13062494_1163074530391786_7192436310134573731_n.jpg?oh=cf2c2fd709e4d31a41f69b0f2de1a6fa&oe=58167638

kırmızı formalı nimets ,lampre takımdan birinci oldu ,andre greipel arkada kalmış idi,peloton içinde idi, bu eğimde greipel ayakta çıkarken ,nimets ise oturarak çıktı.

@onur_özkan Zaten UCI bir yıllık organizasyona değil, 7-8 yıllık sürece bakarak karar vermiştir.

@kobalamin Torku zaten kapatma kararı almıştı, yapılacak iş bir ikinci sponsor ile takıma bütçe sağlamak ve pro conti. takım olabilmek. Aslında bisiklet sporu için en güzel seviye pro continental takım. Tabi world takım çıkarabilmek en güzeli ama sporcu,teknik ekip şu an Türkiye buna hazır değil ancak Astana gibi tamamen italyan alt yapılı bir takım oluşturulabilir fakat bunun için de bütçe ve dev bir sponsor gerekiyor.

@hashus1099

Yapıcı eleştirilere dediğim bir şey yok. Ancak sırf laf olsun, torba dolsun zihniyetiyle eleştirenlere, iyi ve doğru yapılan en ufak bir şeyi takdir etmeyenlere zerre saygı duymuyorum, bilesiniz.

Evet, hepimiz bundan şikayetçiyiz ama trafikte böcek gibi görme zihniyetini de konumuzla bağdaştıramadım ayrıca??

Geçen nisanda bu yarışı izleyerek bisiklete başlama kararı almıştım.. şimdi seneye daha güzelini izlicez inşallah :)

Şimdi "Tour of Croatia" düşünsün..

ben inaniyorumki eger hazirliklar biraz erken yapilip gecen seferki gibi kopuk bir rota yerine butun bir rota izlerse yaris cok mukemmel olur her tur da aksilik olur sorun degil benim sahsi fikrim gecenki tur da aksettirilen aksiliklerin cogu organizasyonla alakali degildi (yok yollar islak yok yol tozlu kenarda mangal yakanlar karsidan karsiya gecenler vs. bunlar organizator firmayi ilgilendirmez ayrica bisikletcileride etkilemez fransa turu ve giroda daha kotulerini goruyoruz) (bakiniz giro italyada bazen toz toprak camurlu yollarda gidiliyor bazen kar firtina oluyor bunlar turkiyede olsa uslenici firma suclanirdi )) bence tur rotasi istanbul - izmit (sapanca olabilir), izmit - bolu bolu - ankara (bolu ankara arasi iyi tirmanma olur)), ankara kapadokya , kapadokya konya, konya alanya, alanya antalya ,antalya fethiye ,fethiye marmaris , marmaris aydin, aydin izmir gibi tur gunu biraz daha uzatilip keyifli bir tur yapilabilir iklim olarak bir suru ulkeden daha avantajliyiz bunu cok iyi kullanmamiz gerekir (tabi burada organizator firmaya cok buyuk gorev dusuyor)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Hiko arkadaş demek istemiş ki, hani bu ülke herşeyin en iyisine layık ya bizde bu ülkenin bir vatandaşıyız ya, bizleri böcek gibi gören insanları geçtim tepeden devlet eliyle oluşan bir zihniyet değişikliği olsa... bu ülke de para var, zihniyet gerekli görür ve isterse devlet destekli World Tour takımıda çıkar, sporcusuda yetişir, kamu spotu desteği ve cezai yaptırımlar ile yollardaki bakış açısıda değişir, bize layık olanı bu ... ama polis emniyet şeridinden gideni bile cezalandırmazken, tüm bisiklet yolları araba,insan doluyken zor... üstü örtülenler bunlar hep.

Velhasıl kelam World Tour yarışı düzenliyor olmamız bizim kapasitemizi gösteriyor ama işte o kapasiteyi bisiklet yada başka bir sporda bir türlü genele yayamıyoruz. İster sabit ister sınırlı zihniyet diyin bu iş böyle zor, inşallah hem sosyal alanda hem sportif alanda birşeyler iyiye doğru değişir.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Gecen sene salcano bisiklet takımı kurdu ve halen devam ediyor,benim düşünceme göre tur için ugrasirlar girmek için ayrıca duyduğuma göre zaten salcano takımı başvurusunu yapmış idi conntinental takım olabilmek için yani para felan ödendi diye hep duymustum,belkide turda salcano takimida koşar

bence bizim turu rezil şey istanbul etabının baydırıcı derecede uzun tutulması
istanbul zaten kalabalık insanları zaptetmesi zor. tamam tarih görünsün görünsünde bunu uzun uzun yapmaya gerek yok. daha kısa alan kapatılıp sprint yapılabilir.

bir başka mevzu ise organizatörlerin devamlılığımı (A noktasından B noktasına. B'den C'ye gibi)seçeceği yoksa farklı yerleri mi seçeceği.ikisinin arasında kalınca olay saçmalaşıyor. lojistik kısmı karışıyor bence.

seyir zevki ülkenin stabilliğiyle alakalı olur. son 1 senemiz facia resmen.

fransa italya turları bir sene kötüyse öbür sene güzel oluyor mutlaka. kemikleşmiş bir organizasyon. artık bir kültür olmuş.

işte bu sevindirici haber artık daha iyi çekişmeler olacaktır :ssrtcbya:

Bilgi ve deneyim sahibi olanlardan oluşacak bir platform kurulup; spor bakanı, federasyon başkanı ve mümkünse adını veren makamda hala danışmanlık yapan yetkililer varsa iletişime geçilmeli.
Bu yılki yaşanan tüm gecikmiş hazırlıklara; site,etaplar,katılımcılar,sponsorlar v.b konularda şimdiden çalışmaya başlanmalı.
Toplum olarak olimpiyatlara evsahipliği yapmak istiyorsak,diğer branşlardaki turnuva organizasyon becerimizi World Tour a taşıyıp altından kalkmalıyız.
Keşke çalışanlar gönüllülerden seçilse de bizim forumdaşlar bu iş nasıl yapılır gösterse..

Vay vay vayyy habere bak :ssrtcbya:...İnşallah bu konuda son derece bilgili bir yönetim ve devlet katkısıyla kusurların en aza indirgendiği kıyasıya güzel yarışlara şahit oluruz...:harika::D

• Beğen
İstanbul etabı zaten gösteriş etabı kısa tutulmalı. Etaplar kısaldı artık farklı bir puanlama sistemi yada ITT etabı gibi farklılıklar ile Tour zenginleştirilebilir. Ama ben hala ITT olması zor gözüyle bakıyorum.

@MehmetAliB. Çok iyi haber, umarım daha iyi daha fazla sporcumuz olur. Ha bir de biz de yokuşları beyaz boya ile, "Seni seviyorum ayşe benimle evlenirmisin?" gibi yazılarla donatıp sanal alemde viral olmasını sağlayacağız :)
Peki, bir soru Salcano markası dünya markası olur mu? :)

• Beğen
@Kerem Groims olmaz çünki o şapyiyoların markası,yani kısaca şampiyon olmak istiyor isen salcano almak zorundasın :D yoksa olmaz salcano hakiki taylanmı cinmi türkmü,,,salcano şapiyonların markası yeahhhh

Geri