Scudo Sports

Cumhurbaşkanımız salcanoyla takılıyor .. :)

Bence bu foruma mesajı "beğen" butonunun yanında , iğrenme, tiksinme, kınama, kusma butonu koyulmalı.

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
Scudo
Bugünkü Milliyet'in WEB sayfasından:

KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRILANLAR

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı 2014 yılı Eylül döneminde yüzde 35.7 olarak gerçekleşti. Bu oran tarımda yüzde 83.9 iken, tarım dışı sektörlerde yüzde 22.5 oldu.

İŞSİZLERİN SAYISINDA HIZLI ARTIŞ

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Eylül döneminde 3 milyon 64 bin kişi oldu.

ÇALIŞMAYA HAZIR OLANLAR

Bunlara iş aramayıp, çalışmaya hazır olan 2 milyon 485 bin kişi eklendiğinde işsizler 5 milyon 549 bin kişiye yükseliyor.

UMUDU KIRILANLAR

Bu işsizlere 593 bin kişilik de "iş bulma ümidi olmayanlar" eklendiğinde işsizlerin sayısı 6 milyon 142 bin kişiye tırmanıyor.

"DİĞERLERİ"

TÜİK verileri içinde ayrıca, "diğer" başlığı altında, "mevsimlik çalışma, ev kadını olma, öğrencilik, irad sahibi olma, emeklilik ve çalışamaz halde olma gibi nedenlerle iş aramayıp ancak işbaşı yapmaya hazır olduğunu belirten kişiler" de bulunuyor.

Değer başlığı altındaki 1 milyon 892 bin kişinin de eklenmesiyle, toplam işsizler 8 milyon kişiyi de aşarak, 8 milyon 34 bin kişiye kadar çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
Bisikletten siyasete nasıl geçilir nasıl konu kapattırılır örneğini bir kez daha görmüş olduk bu konuda haydi hayırlı olsun :) ayrıca ben olayım Salcano yerine Pınarello yada Specialized'e YOL BİSİKLETİ yaptırırdım dağ değil :)

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@Orhan A abi fazla konuşma recep amcaya saygısızlık ediyosun derler sonra :) şaka bi yana ya dünyadan haberiniz yok sadece yol yapıldı demesini biliyonuz.

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
Burasi bisiklet forum burda baska bir sey konusulmaz kafasini da anlamiyorum, o zaman bu forumda neden KONU DIŞI diye bir bölüm var sayin zekiler!?
Hersey gayet basit bana saygi duymayana ben neden saygi duyayim, kendisine oy vermeyeni sevmeyeni ben niye seveyim(benim icin sevilcek bir tarafi da yok zat-i muhteremin), ilahlastirmaniz niye hic bilmiyorum ama bu kadar zor yasam kosullarinda bu kadar iyiymis resmi ciziyor olmaniz akla mantiga sigmiyor! Adamlar dunyanin vergisini aliyor bizden arkadaslar kendilerine gemi,kösk,sirket aliyorlar kendi hesaplarini doldurup duruyorlar birakin Allah askina ya! Severseniz sevin ilahlastirirsaniz ilahlastirin insanlarin elestiri hakkina dusunce ozgurlugune tecavuz etmeye calismayin! Birilerini savunmak sizlere kalmadi birakin da yaptiklariyla bizlere cevap versinler sokaklarda insanlari öldürüp fikri farkli olana terorist damgasini yapistirip kendi taraflarina surekli sirin gorunerek degil! Konuyu kisisellestirmiyorum isteyen istedigini soylesin; burasi da bisiklet forum 'sitesi' bisiklet hakkinda konusmak ayettir diye bir sey soz konusu degildir KONU DIŞI diye bir sey oldugunu hatirlatmak isterim.
Iyi forumlar...

Şu forumu düşürdüğünüz hale bak hepinize bravo. Bu konuşmalara bu işi siyasete dökenlere göz yuman adminlere de keza bir şey diyemiyorum. Ne zamandan beri bisiklet üzerine kurulu bir sitede siyaset yapar olduk. 200ü aşkın mesaj olmasına rağmen buna bu kadar izin verildi.

Siyaset ve Seçim: Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Burası Bisiklet Forum. Evet farklı tartışmalar ve konular da olabiliyor. Buna diyecek bir şeyimiz yok ama Din, Dil, Irk, Ayrımcılık, Tarafçılık, Sağcılık, Solculuk, Particilik gibi konularda hiç bir şekilde taviz veremeyiz. Siz siz olun forumda bu konulara da izin vermeyiniz. Çünkü hepimizin dini dili görüşü ayrıdır. Onbinlerce kişiyiz ve bunun sonuçları binlerce kişinin kırılmasına sebep olabilir. Biz pedalımıza bakalım. Görüşlerinizi sandığa saklayınız.

Şu yapılanlara bakıyorum birde forum kurallarına bakıyorum. Buna anlam veremiyorum. İyice sözlüğe-siyasi foruma döndü burası. Sanki eksi sözlükte takılıyorum.

Biri Cb'yi savunuyor biri Cb'ye saldırıyor. Üstte ki yorumda da işsizlik verilerini falan yazmış biran bakıyorum acaba doğru forumda mıyım diye.

Hayır burada siyaset yaparak kazanacağımız nedir ki anlamıyorum. Kime neyi kanıtlamaya anlatmaya çalışıyoruz. Bunun en büyük sebebi Konu Dışı bölümünün ana sayfada gözükmesi. Siyasi içerikli bir konu ana sayfaya düştükçe beni rahatsız ediyor.

İnternette hangi ortama girsem siyaset, futbol yada dini tartışmalar. Ne kadar boş beleş şeylere bu kadar zaman ayırabiliyoruz anlamıyorum bende.

Bu kadar tepki göstermem normalde böyle konulara lakin bu forumun havası başkaydı herkes birbirine saygılı kavga gürültü ortamı çok azdı. Bilemiyorum demek ki herkesin çabuk patladığı durumlar varmış. Yanlış tanımışız burada ki insanları.

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
6- Tehdit edici, tartışmaya yol açacak, hakaret içeren, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek kesinlikle yasaktır.
7- Yorum amacı taşımayan salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları yasaktır.

Site Kuralları | BisikletForum - Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu

Görüyorum ki forum yöneticileri bu konularda gerekli işlemleri yapmıyorlar. Ancak herkes birbirine epeyce giydirdikden sonra konuyu sadece kilitlemekle yetiniyorlar. Ben burada üyelerin yorumlarını eleştirmekden daha çok BF yönetim ekibinin siyasete bu kadar müsamaha göstermesini eleştiriyorum (anlamıyorum).

Ovvv milliyet den ise kesin doğrudur Türkiye istatistik kurumunun yillik işsizlik verileri kesin yalandır şayet devletin kurumu. Devlete itibar etmediğimiz gibi kurumunada itibar etmeyiz Doğan yayin grubunun her haberi kesin doğrudur. :)

Yapmayın arkadaşlar gerçekten komik duruma düşüyorsunuz ben lise mezunu birisiyim çogunuz benden daha tahsillisinizdir Cumhurbaşkanı'nı sevmiyor olabilirsiniz çamur atmak istiyor olabilirsiniz ama mantıklı bi şeyler söyleyin. Birisi ülke batıyor diyor diğeri ülkesinin yüzde 80 nini bombalamış bebek katili esedin ismi üstünden edebiyat yapıyor bir diğer sayın abimiz de ülke düşmanı israil kölesi doğan yayin grubu haberleri üzerinden paylaşım yapıyor. Dediğim gibi ben lise mezunuyum çogunuz benden daha tahsillisinizdir ama hiç mantıklı elle tutulur bişeyler göremedim. Sağlık olsun.

Neyse arkadaşlar bu forumu seviyorum sizleri seviyorum bisiklete binmeyi seviyorum boşverelim siyaseti bu forum dışında kalsın amacım sadece kişilere makamlarından ötürü biraz saygılı olunmasıydı bakın konu nelere gitti. Bu forumu ve sizleri sevdiğim için bu konuyu daha fazla işgal etmicem hayirli geceler.

@Oğuz han T
lise mezunu olmanız görüşlerinizin değersiz olması anlamına gelmez. ama bir lise mezunuda milliyet kimin diye google yazıp demirören gurubuna ait olduğunu öğrenebilir. ayrıca demokrasinin olduğu ülkelerde el etek öpme pek olmaz. demir leydi lakaplı Margaret Thatcher öldüğünde Londra da sokak partisi verip sabaha kadar eğlenenler de olmuştu. Makama saygı meselesine gelince en büyük makam halktır ve halkın bireylerinin yani insanların haklarıdır.

bisiklet yollarının yapılmasına kanunla karar verecek kurum TBMM dir.. Yani siyasetin kalbi. Bisikletforum da siyaset yapmayalım diyen kişiler ne dediğinizi tekrar değerlendirin.

arkadaşlar,abdullah gül'de bisiklete bindi,niye hiç tepki almadı.çünkü o tayyibe göre daha tarafsızdı.erdoğan'sa tarafsız olsaydı,parti başkanı gibi davranmasaydı,bu kadar eleştiri almazdı.yapılan işler dolayısiyle(zeytin ağaçlarının kesilmesi,termik-nükleer santraller,hesler,havaalanı,2.boğaz projesi[buda bizi ekonomik yıkıntıya uğratacak,(amerikan donanmasının karadenize geçişi için],çevreci bir araç olan bisiklete sayın cumhurbaşkanımız HİÇ YAKIŞMIYOR..

İstanbul'u 20 senedir kendisi bilfiil yönetiyor (hala daha Kadir Topbaş'ın kendi inisiyatifi ile şehir hakkında önemli bir karar alabildiğini sanmıyorum). Hal buyken "bisiklet konusunda iyi bir yerde değiliz" gibi konuşmaları bana alkışlanacak bir durum gibi gelmiyor. 20 senedir İstanbul'u getirdiği nokta ortada, tam bir açık hava tımarhanesi.
İnşallah konuşmasında dediği gibi geliştirilir bisiklet imkanları, ama açıkçası bana hiç inandırıcı gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: murat16
"Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir" Recep Tayyip Erdoğan

Demek ki ülkede şu an bir kriz varmış.. cumhurbaşkanı öyle söylemiş. Ne zaman söylemiş, 18.04.2015'te söylemiş.

Bu durumda, ekonomide sorun yok, herşey yolunda demek için, cumhurbaşkanının "krizi atlattık" açıklamasını beklemek belki daha uygun olur.

@Murat Cebeci

yok be, takıcam tabii, bi dünya para verdim, güzel bir kask o. ne yani aynı havayı soluyoruz diye akciğerlerimizi mi aldıralım şimdi :D

• Beğen
Tepkiler: Murat Cebeci
@can akıncılar ne adamsın ya :) atarlanıonuz hemen Salcanoyu övüoz heralde.. Gidip Kron, Sedona yapsa dokunurdu. Çünkü Tr de üreten Salcano.. Kaptırmamış markasını güzel bişey yani...

Arkadaşlar, Ankara'ya doğru kadro ölçüsü ve sele yüksekliği ile kargolanan bisiklet kabul görmedi. Küçük kadro ve düşük sele yüksekliği talep edildi.

Cumhurbaşkanı kim olsa,geçmişi ne olsa; bu bisiklet yapılacaktı...

Siyasi görüşlerimiz zıt olsa da, kendisinin bu hareketi; bisiklet sporundan bihaber olan kitlelere merak oluşturan bir fırsat oldu. Bisiklete neden bindi ki acaba diye kendisine oy veren kitleler, bir de bisikleti benimserse yaşadık. Artık yollarda, dağda, tepede güven içinde bisiklet sürebilmek belki o zaman lüks olmayacak. Ben bu yönden bakıyorum. Siyaset konuşmam, burası bisiklet forumu...

İçinizden biri...

@Aybars Öge Sürücü sana katılıyorum. Bu olaya bisiklet ve bu sporun yaygınlaşması açısından bakıyorum ve olumlu karşılıyorum.

SalcaNO için iyi bir reklam Bisiklet adına da müthiş bir propaganda bence. Kurumsal düzeyde devletin en prestijli makamının bisiklet kullanması bu ülkede bisiklet adına yapılmış nadir olumlu işlerden biridir.

Benim anlamadığım şey, bu başlık altında Tayyip'i eleştirenleri "Defol, defol buradan" falan diye kovan eleman.

Sen kimsin, kimi kovuyorsun? Sanane? Çevrecilik karnesi eksilerde olan, şehirleşme anlayışı betonlaşmadan ibaret olan biri sırf şov amaçlı bisiklete bindi diye övmek zorunda mıyız? Bisiklet sürerken peşinde 200 tane takım elbiseli korumayı koşturan ve böylesi absürd bir görüntüyle bizi dünyaya rezil eden birini övmek zorunda mıyız?

Dilerim bir daha bisiklete binmez, bisikletin adını ve imajını kirletmez.

Küçük bir not: Kimsenin Tayyip'e saygı duyma zorunluluğu da yoktur. Ben saygı duymuyorum, protesto ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Ve bu sebeple kimse beni veya benim gibi düşünenleri "Defol" diyerek buradan kovamaz. Herkes haddini bilsin.

@Birhan K.
başkasını ve senin gibi düşünmeyenleri de kovmak kimsenin haddine değil diye ekleme yapmak istiyorum. benim savunduğum insanlara laf edilmesin çünkü benim doğrum iktidarda ama ben savunmadığım kişilere görüşlere saydırabilirim çünkü benim iktidarım saydırıyor o yüzden benim buna iznim var ama sizin yok anlayışını çözemedim. herhangi bir girişim üzerinden birilerine övgüler yazılabilir ama peşinden eleştiriler gelirse sen sus demek, usturuplu yapılmış eleştirilere hakaretle ve saldırgan bir tavırla karşılık vermek neyin nesi bilmiyorum. zat-ı muhterem hapşırırken ağzını kapamadığı için bir insanı eleştiriyor (hakkıdır) ama ortalığa necaset yapmaktan gocunmuyorsa ve tutup buna koşulsuz saygı bekliyorsa daha çok bekler. bir başlık açılıp çok da konu dışına kaymadan belli siyasi yorumlar yapıldığında hemen başlığı sildirmek için davranan zatlar kendi eleştiri yapacakları bir konu açıldığında siyasi yorumun dibine vuruyorlar. onlar muhtemelen benzer bir tepki bekliyorlar ama kimse de tutup silin başlığı burası yeri değil diye yaygara yapmıyor ya da hakaret içeren sözlerle başlığı sabote etmeye çalışmıyor. her ne kadar baskın ve baskıcı anlayış bunu dayatmaya çalışsa da özgürlük belirli bir zümrenin keyfine göre kullanıp keyfine göre yasaklayacağı bir şey değildir. öyle olduğunu düşünenler için bunun adının özgürlük değil zorbalık olduğunu hatırlatmak isterim. insanların sıkıntılarını ifade etmeye neden bu kadar ihtiyaç duyduklarını bal gibi anlıyorlar, sıkıntının gerçek olduğunu ve kişisel hakların baskı altında olduğunun da farkındalar ama sopa bende, güç bende diye düşündükleri için anlayışlı olmaktan uzak bir tavır sergiliyorlar. yorumlarda hakaret, suç unsuru tespit ederseniz yazarını münasip bir dille uyarabilirsiniz. olmazsa da durumu yönetime bildirirsiniz. bir keresinde yazarının bir hışımla yazdığı bariz nefret suçu içeren bir ifadeyi bildirmek zorunda kaldım. yönetim de gerekli düzeltmeyi yaptı. kimse kırılmadı ya da üzülmedi. belirli bir seviyede giden akışa hayt huyt diye müdahale edip gölge düşürme kaygısı nereden geliyor? kimse kimseyi tutup bu başlığı oku diye zorlamıyor. forumda sınırlı sayıda başlık açılabiliyor o yüzden bana yer kalmıyor gibi bir durum da yok. veri sınırlaması olmayan bir mecradayız. ilgilenmezsiniz olur biter. bir süre konuşulup zaten sonu gelecek bir başlık hakaret eden birinin ortalığa dalmasıyla yangın yerine dönüyor. başka yazmayacağım dedim ama tutup kompozisyon yazdım. seviyeli, anlayışlı, eleştirel forumlar dilerim herkese.

Geri