Scudo Sports

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bisiklet

türkiye'deki profesyonel takımlarda olduğu gibi, çanakkale turu gibi turların da neredeyse hepsinde olduğu gibi bu turun da sponsoru salcano, adamlar cumhurbaşkanlığı bisiklet turu'nun tek resmi sponsoru bisiklet markası olarak.
(link)

diğer markalar(kron, sedona vs.) salcano gibi yurt dışından parça getirip topluyor, dövizle satış yapıp daha fazla fiyat çekiyor, alt seviye modellerde lastiklerinden vs. kısabileceği kadar kısıp görünen parçalara odaklanıyor, sonra da daha fazla seviliyor...
salcano bu ülkede en uygun fiyata satış yaparken, diğer türk markalarında olmayan üst seviyeli(kron ya da sedona'da olmayan xtr, dura-ace ya da sram red gibi parçalarla) modeller sunarken, aktif olarak etkinliklerde yer alırken bisiklete verdiği destek yüzünden bisikletçiler tarafından eleştiriliyor...

o bisiklet neden dağ bisikleti? yıllardır muhtemelen bisiklet sürmeyen, deneyimi olmayan ve pratiğini kaybetmiş bir insan sürecek. o adama yol ya da şehir bisikleti verdiklerinde düşseydi ne olacaktı, ne yapılacaktı? niye 1-2 km sürüş için yorulmaya sebep olmayacak, kaliteli amortisör ile daha rahat sürüş sağlayacak, kontrolü kolay olan dağ bisikleti yerine şehir bisikleti versinler?
parça seviyesi de muhtemelen yanındaki beyaz bisikletlerle beraber hazırlanıp sonradan bisikletin gerçekten kullanılacağı öğrenildiği için o an bulabildikleri üst seviye parçaları acilen takarak toplandığından öyle olmuştur.

sadece şunu merak ettim ben, salcano'nun yıllardır tek sponsor bisiklet markası olduğu bir turun tanıtımında hangi marka bisiklet kullanılması gerekiyordu?

Scudo
Dağ bisikleti markamı oldu? Salcano yerine hangi marka kullanılacaktı deniliyor hala? Salcano için herkes fiyat performans olarak iyi olduğunu satış noktası ve teknik servis olarak rezalet olduğunu söylüyor. Bugün mithatpaşa caddesinde gördüm. Yeni bir bisiklet satış noktası açılmış. Salcano'nun bayrakları car. Salcano'dan bayilik almış. 7x3 m2 bir yer. Bir odalı dükkan. Koymuş içeri dışarı bisikleti. Satan kişiye baktım. Amcanın biri. Bisikletin B sinden anlamıyor. Tamamen yabancı bu adam bu bisikletleri nasıl satacak. Bilen var bilmeyen var. Bilen kişi zaten oradan almaz. Bilmeyen kişiyi nasıl yönlendirecek bu SALCANO BAYİİSİ bana söylermisin? Yeride direk söyeyeyim. İsteyen gidip bakar. Mithatpaşa mesleğin orada Eğe ordu komutanın evini geçince ileride solda mithatpaşa caddesinde. Bakkala yakın. Köy bakkalı gibi bir şey. Salcano bu kişiye nasıl bayilik verdi. Saçmalığın daniskası işte bu. Yerli malı olayına gelirsek üreterek yerli malı olursun montaj ile değil. Montajla yapan bir firmayı yerli ürün yapıyor diye montajlamaya kalkışmayın hiç. Salcano'nun MTB oraya niye çıkartığını biliyoruz zaten 70 kuşur MTB ürüünü var. Bunları satmak için sponsor oluyor. Yaptıkları hep reklam amaçlı. Adam da haklı parasını kazanacak. Yerli malı birşeyler yapayım gayesi de yok. Olsaydı kadro tezi yapmak isteyenlere yardımcı olur birşeyler yapmak isterdi. Onlarla kadro dizaynına bir şeylere girerdi. Adam parasına bakıyor getiriyor montajlıyor yolluyor. Bak Avrupa ülkelerine satıyoruz diyor. Nedeni belli montaj işinde çalışan işçi fiyatı burada ucuz. Avrupada pahalı. Getir taiwandan motajla avurpa ya yolla. Avrupa için ucuz maliyet ucuz işçilik. Avrupanın çini.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Mert c ye katılıyorum sramsız veya shimano suz bir bisiklet varmı.her firmanın bir taktiği var kimisi bütçesine göre arge yapar kimisi hazıra konar.örnek neden giant merida fren vites sistemi yapmyor da hazıra konuyor

bisiklet modern toplumun bla bla bla... ülkeyi yöneten kişiler türkiye'yi modern hale getirmek isteseydi başkent ankara'da bir metro inşaatı 20 yılda bitmezdi (tam olarak da bitmedi, hala yarım yamalak çalışıyor)
ötv+kdv gibi bir gerçek var bu ülkede, sizce bisiklet gibi sadece kas gücüne ihtiyaç duyan bir ulaşım aracı ne kadar yaygınlaşır?

kasko yok, sigorta yok, muayene yok, yıllık vergisi yok, tüketimi yok, bakımı yok. yurt dışından yaptığımız çoğu alışverişte bile vergi ödemiyoruz kötü vatandaşız biz :D

büyük şehirlerde veya şehir merkezlerinde herkesin arabası olmalı, çok araba demek çok trafik demek, çok trafik yeni yollar yaptırır, yeni yollar boş arsalara değer katar rant ortaya çıkar... böyle böyle gidiyor bu dümen
Ankara'dan örnek vereyim, bisikletin tarihi türkiye cumhuriyetinden bile eskiye gider bu sebeple şehir planlamacılarının bisikleti bilmemesi gibi bir durum yok. son 20 yılda ankara içinde yapılan, genişletilen veya elden geçen bütün yollar arabalar için yapıldı ve hala yapılıyor. son seçimler doğrultusunda bir 5 yıl daha köprülü kavşak devri yaşayacağız gibi görünüyor. yoğun saatlerde ana yollarda bisiklete binmek için afedersiniz ama deli olmak gerekiyor. çocukluğum batıkent de geçti, 6-7 yaşımda batkent içindeki caddelerde yolun sağına çizilmiş mavi bisiklet şeridini ve tabelalarını çok iyi hatırlıyorum tabi bu dediklerim 20 yıl öncesinin hikayesi. modern olmak için arabaya binmeli ve köprülü kavşaklardan geçmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Turan Babacan

haklısın tabi, dünyadaki tüm sponsorluk yapan şirketler hayrına yapıyor, hiç birinin reklam amacı yok, o yüzden hepsi de isimlerini gizleyerek anonim bağış yapıyor. sponsorluk reklam için yapılır mıymış, çok ayıp...

70 küsür mtb ürünü varsa bu satışları bu ağırlıkta olduğu içindir. yıllardır bu işi yapıyorlar. eğer satışlarının %70'i mtb ise neden mtb modelleri kısıp diğerlerini arttırsın? apple iphone çok satılıyor, yeter artık satmayalım diyerek piyasadan mı çekiyor modellerini? biraz da masaüstü bilgisayar satayım mı diyor? arz-talep dengesine göre mtb modellere yönelmesi gayet normal.

markaların kaç tanesi kadrosunu kendi üretip sadece montaj yapmayan firmalar? kaç tanesi tüm parçaları kendi üreten şirketler? specialized yavaş yavaş yapıyor bu işi. kendi aynakollarını üretiyor en basitinden s-works olarak. ama o bile tüm parçaları kendi üretmiyor. üretmek uzmanlık alanı değil çünkü...

ar-ge için harcayacağı para sonucu aynı kalite kadroyu iki kat pahalıya maledip her bisiklete fazladan yüzlerce lira fiyat ekleyecekse neden hazır alabileceği kaliteli kadrolardan vazgeçsin? gidip cannondale neden aynakol üretmiyor diye onu da kötüleyin bir zahmet o zaman.

tamam, kötü bayilikleri de var. kötü servisleri de var... ancak sizin her şeyi servise yaptırma zorunluluğunuz yok. bakımını, teknik işlerini zaten ücretsiz yaptırmıyorsunuz. gidin istediğiniz bisikletçiye, garantiye işiniz düşerse o zaman serviste o sorunları çözün sadece.
bayinin kötü olması ne sorun yaratacak peki? online siparişle hiç yüz yüze görüşmeden bisiklet alanlar varken, satılacak modelin parçaları belliyken bayi kötü olsa ne olacak? satış ağında yaygınlık sağlıyor. siz parasını verip şu modeli getirin dediğinizde en kötü bayisi de getirir en iyi bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Turan Babacan

italya başbakanı gibi olmasa da Gül'ün söyledikleri çok güzeldi

Şehir bisikleti varken, yol bisikleti varken neden mtb sürdürmüşler sorusunun cevabı dün akşam haberlerde; "Sürülen parkur parke taşlı olduğu için bu zemine uygun olan dağ bisikleti ile sürüş yapıldı" şeklinde anlatılıyordu. Sonuçta aktif olarak bisiklet kullanamayan 63 yaşında bir insan, o zeminde ince tekerle denge sağlaması zor olurdu gerçekten. Mtb seçimi isabetli olmuş.

@Mert C.

Sponsorluğun tek amacı reklam veya tanıtım değildir. Sponsorluk sayesinde firmalar, yarışçılardan geri bildirim alırlar, ona göre bisikletlerini geliştirirler. Ayrıca sporun gelişmesine katkıda bulunmuş olurlar. Ancak Salcano için bunlar söz konusu değil; amaçları sadece reklam. Alıntı yaptığınız mesajda bir de "hep" diyor, yazılanı anlamamışsınız.

@Mert C.

Tüm parçalarını kendisi üreten bir tane bile firma yok (en azından vites sistemi için 3 şirkete mahkum hepsi; Campagnolo, Shimano, Sram). Kayda değer markalar arasında başkasının tasarlayıp ürettiği kadronun üstüne parçaları takıp satan da yok. Kadro bisikletin en önemli parçasıdır, rakiplerinden daha iyi bisiklet üretme iddası olan firmalar kadroyu kendileri üretmek (ya da en azından tasarlamak) durumundadırlar; bunu yapmayanların uzmanlığı bisiklet üretmek değil "montaj"dır.

@Mert C.

Cannondale aynakol üretiyor, çok da iyi üretiyor :)
Ar-Ge'ye para harcamak gereksizse hiç bir firma para harcamasın o zaman; innovasyon falan para tuzağı hep, kandırıyorlar insanları. Çelik yol bisikletleri ve süspansiyonsuz dağ bisikletleri 25 sene önce herkese yetiyordu, gereksiz bir sürü icat çıkardılar...

Abdullah Gül'ün böyle bir tanıtımda bulunması elbet ülkemiz adına bisiklet kullanımın gelişmesi adına güzel bir görüntü oluşturmuş.Ancak SALCANO gibi bir firmanında böyle büyük bir YOL YARIŞ BİSİKLETİ organizasyonunda kendi MTB bisikletlerini tanıtması komik olmuş sanki :)

Selam abiler, aplalar, kardeşler, Salcano-severler,

Konu ölmeden, düşüncelerimi aktarayım dedim, iyi demiş miyim?

Neyse efem, dün F.Ü. Araştırma Hastanesi'nde yatan bir arkadaşımı ziyarete gittik. Sevmem hastane ortamlarını, kokusundan döşemelerinin rengine kadar her şey rahatsız eder. Vakit geçmek bilmez orada, ziyaretçi olsanız bile bu böyle.

Vakit nasıl geçecek diye düşünürken, köşede duran Akşam gazetesini kaptığım gibi bir köşeye sotalandım. Şak diye açtım sayfayı, bir de ne göreyim? Cbabdullahgul bisiklet sürüyor! En ön sayfada hem de!

Seversiniz, sevmezsiniz, bilmem. Bisiklete binmiş, pozunu vermiş. Gerçi facebook profil fotosu yapmamış amma, ossun. 100.000 tirajlı bir gazetenin ilk sayfasında yer almış.

Her ne kadar poz kesmiş olsa da, bir adım, bir adımdır.

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/aksam_120414.jpeg

Abdullah GÜL'ün kasklı poz vermesi bile yeter. Millet kask'ı çok komik buluyor:confused:

Haberin ilk sayfada yer bulduğu gazeteler:

Alınganlığa gerek yok şekerler, şekerlemeler ;) Üretim bantları filan... Peh... Fotoğrafa bakıp geçen insanları da düşünün. Ben hepsini okudum, aklımda kalan, cumhurbaşkanının bisiklet sürmesi oldu. İçeriğe takılmayın.

"Salcano-düşmanları" kısmını "Salcano-severler" olarak değiştirir, saygılarımı sunarım. Oh.

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/zaman_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/yenisafak_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/posta_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/radikal_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/yenisafak_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/star_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/aksam_120414.jpeg

http://resim.ihlassondakika.com/Gazete/12.04.2014/haberturk_120414.jpeg

Cumhurbaşkanı bile bu kadar durmadı bisilet ve bisiklet konusu üzerinde bindi sürdü indi unuttu gitti belkide birdaha seneye ancak aynı konu üzerine binecek bisiklete unutun gitsin

Gazetelerin başlıklarını okumaktan çok. İçeriğini okusaydınız gelip geçtiğini ve insanlara bisiklete teşvik etmediğini görürdünüz. İnsanları teşvik etmek yerine yazılanlar Cumhurbaşkanlığı çekişmesi üzerine olmuş. Siyasi göndermeler ve siyasi cevaplar. Ciddi ciddi teşvik etmek istese facebook, twitter (artık açık) dan bisiklet ile ilgili CB turuna davet değil. Teşvik edici yazılar yazılırdı. Böyle bir etkinliğin daha toplumsal bir bakış açısıyla yapılması ve insanları bisikleti tanıtılmasını beklerdim. Gram bu şekilde bir şey yok.

Salcano düşmanı?

Harbiden komik olmuş. Demek ki yazıların hiç birini okuma gereği duymamışsınız.

Salcano sadece montaj yapıyor. Hiçbir üretimi yok. Türkiye deki ön büyük tehlikelerden biridir bu. Üstünde Türk etiketi olması bir şey ifade etmez. Önemli olan üretimdir. Üretim yapmayan bir toplumuz. Bu yüzden deli gibi cari açığımız var. Bunun bedelini çok kötü ödeyeceğiz. İnsanlara türk etiketini görünce üretim yapıyormuş algısı kaldırılması lazım. Üretim yapan var ise Ümit bisiklettir. Eğer yerli malını bu kadar benimsiyor ve yerli malına destek verilmesi gerekir diyor iseniz o zaman Ümit bisikelti desteklemeniz lazım.

Salcano Montaj videosu

Ümit Bisiklet üretim videosu

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Mühim olan Abdullah Gül'ün 1.7 km bisiklet sürmesi değil.
Mühim olan Cumhurbaşkanının kaskıyla, eşofmanıyla, sporcularla bisiklet kullanıp; bu konuda olumlu sözler söylemesi.
Bisikleti çocuk oyuncağı olarak kitlelerin zihninde bisiklet adına olumlu bir imaj bırakması.
Bu 10 dakikalık köşk sürüşü unutulup gidecek. Bir ay sonra hatırlanmayacak bile. Ama insanların zihinlerinde ve bilinçaltlarında bisiklet figürü olumlu bir imge olarak kalacak.
Emekleme safhasındaki bisiklet kültürü de belki bir gün yürüyüp gidecek
http://i.imgur.com/AEN0Eod.jpg

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Geri