Scudo Sports

Çukurdan geçince gelen kırılma sesi

Değiştiyse pedal göbeği dağılmıştır yeni pedal gerekir, bendeki sebep buydu mecburen yeni pedal aldım. Daha hatta 1 yıl olmadı bu sorunu yaşayalı.
Hocam kusura bakmayın dediğinizi tam anlayamadım.
Ben göbekteki bilyeleri değiştirmiştim sadece.
Yarın erkenden yaptırdığım yere gidip,tekrardan söktürdükten sonra bu bilyelerin olduğu yeri wd40 ile temizletip sonra tekrardan taktırayım mı sizce?

Pedal göbeğinin dağılmış olduğu nasıl anlaşılır peki?

Son düzenleme:
Scudo
Merhaba,Beldeyama Exodus bisikletimde ufak tefek sorunlarım var.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Pedal çevirirken gıcırtı sesi geliyor.Bu ses yokuş vitesleri olan 1 ve 2.viteste daha fazla duyuluyor.Devamlı olan bir ses değil,gırç gırç gırç şeklinde.Kesik kesik gelmekte.
Daha geçen orta göbek bilyelerini bisikletçide yenilettim,gres ile yağlanmışlardıda.Bu ses tam olarak nereden geliyor olabilir acaba.

Bunlar dışında,vites 1'e genelde zor geçiyor.Bazen geçiyor,bazen zorla geçiyor. 2. vitesteyken pedalı ne kadar hızlı çevirirsem anca o zaman 1.vitese geçebiliyor.
Ayarını yaptırmıştım ama daha ne yapılabilir buna?
Merhabalar, şikayetlerinizin forum üzerinden çözülmesi maalesef imkansızdır. Bisiklet incelenmeden ve test edilmeden problemlerin kaynağını belirleyemeyiz dolayısıyla doğru çözümü de bulamayız. Mümkünse en kısa sürede bir teknik servise uğramanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar, şikayetlerinizin forum üzerinden çözülmesi maalesef imkansızdır. Bisiklet incelenmeden ve test edilmeden problemlerin kaynağını belirleyemeyiz dolayısıyla doğru çözümü de bulamayız. Mümkünse en kısa sürede bir teknik servise uğramanızı öneririm.
Peki hocam,bu gıcırtı sesi için pedalın döndüğü kısma wd40 sıkmam çözüm oluşturur mu acaba?
Deneme yanılma yoluyla bulacağım,bu kısımda bir şey buna sebep oluyor.

Düzelmezse eğer,aynı wd40 sıkma işlemini bilyelerin bulunduğu orta göbeğede yaptıracağım.
Bunun dışında aktarıcıda pekte bir problem yaşamıyorum.

Shimano tx55 olması lazım,bu 1.vites olayı fazla kullanımı etkileyen bir husus değil.Biraz geç atması fazla sorun oluşturmuyor.
Zaten sadece 1.vites bu aksaklığı yapabiliyor.Diğer vitesleri yağ gibi geçirtiyor.

Peki hocam,bu gıcırtı sesi için pedalın döndüğü kısma wd40 sıkmam çözüm oluşturur mu acaba?
Deneme yanılma yoluyla bulacağım,bu kısımda bir şey buna sebep oluyor.

Düzelmezse eğer,aynı wd40 sıkma işlemini bilyelerin bulunduğu orta göbeğede yaptıracağım.
Bunun dışında aktarıcıda pekte bir problem yaşamıyorum.

Shimano tx55 olması lazım,bu 1.vites olayı fazla kullanımı etkileyen bir husus değil.Biraz geç atması fazla sorun oluşturmuyor.
Zaten sadece 1.vites bu aksaklığı yapabiliyor.Diğer vitesleri yağ gibi geçirtiyor.
VD40 bir temizleyicidir. Sıktığınız yüzde yağları çözer. Dolayısıyla VD40 sıkmanız sesi azaltmayacak aksine var olan yağı götüreceği için sesi arttıracaktır. Ancak problemin kesinlikle göbekte olduğunu incelemeden bilemeyiz.

Vites konusuna gelirsek arka aktarıcı ayarsız olabilir veya kadro kulağı yamulmuş olabilir ancak yine görmeden incelemeden problem kaynağı belirlenemeyeceğinden şu şekilde çözülür demek de maalesef imkansız oluyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve OmegA
VD40 bir temizleyicidir. Sıktığınız yüzde yağları çözer. Dolayısıyla VD40 sıkmanız sesi azaltmayacak aksine var olan yağı götüreceği için sesi arttıracaktır. Ancak problemin kesinlikle göbekte olduğunu incelemeden bilemeyiz.

Vites konusuna gelirsek arka aktarıcı ayarsız olabilir veya kadro kulağı yamulmuş olabilir ancak yine görmeden incelemeden problem kaynağı belirlenemeyeceğinden şu şekilde çözülür demek de maalesef imkansız oluyor.
Pedalın olduğu kısıma normal yağ sürersek çözülür mü peki ses sorunu?Göbekteki bilye zaten gress ile yağlanıp değiştirilmişti.
Daha ne gibi bir sorun olabilir ki göbek ile alakalı?

Pedalın olduğu kısıma normal yağ sürersek çözülür mü peki ses sorunu?Göbekteki bilye zaten gress ile yağlanıp değiştirilmişti.
Daha ne gibi bir sorun olabilir ki göbek ile alakalı?
Pedal göbeğini tekrar toplayanı daha ben duymadım ben yeni bir pedalla çözdüm ama @CeRKeZ 'in de dediği gibi görmeden bulunması zor bir konu, şuan sadece tüm sebepleri gözden geçiriyoruz, tekrardan @CeRKeZ 'in dediği gibi, bence de teknik servise götürüp gösterin, hatta mümkünse bakım yapacak kişiye bir sürdürtün, anlaması kolaylaşır.

• Beğen
Pedal göbeğini tekrar toplayanı daha ben duymadım ben yeni bir pedalla çözdüm ama @CeRKeZ 'in de dediği gibi görmeden bulunması zor bir konu, şuan sadece tüm sebepleri gözden geçiriyoruz, tekrardan @CeRKeZ 'in dediği gibi, bence de teknik servise götürüp gösterin, hatta mümkünse bakım yapacak kişiye bir sürdürtün, anlaması kolaylaşır.
Pedalda da açılıp bakım yapılıp tekrar toplanıyor ama yalnızca üst seviye pedallar için bu uğraş veriliyor. Ultegra spd örnek verilebilir mesela. Pedal içindeki rulman boşluk yapıyor mili çıkarıp göbeği yağlıyor ve boşluğu alıyorsunuz sonra tekrar topluyorsunuz ultegra pedalınız sıfır gibi oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve OmegA
Pedal da açılıp bakım yapılıp tekrar toplanıyor ama yalnızca üst seviye pedallar için bu uğraş veriliyor. Ultegra spd örnek verilebilir mesela. Pedal içindeki rulman boşluk yapıyor mili çıkarıp göbeği yağlıyor ve boşluğu alıyorsunuz sonra tekrar topluyorsunuz ultegra pedalınız sıfır gibi oluyor :D
Allah'a şükür bende plastik ilk verilen pedalda oldu sorun sonra da paraya kıyıp XLC PD-M25 aldım. :D Yol bisikletinde de bu sorun umarım hiç yaşanmaz.

Pedalın takıldığı kısma yağ sürdüm pedalları çıkartmadan.
Sesde bir farklılık göremedim.Yine gelmeye devam ediyordu ses.
Aynakoldan veya zincirden dolayı yapıyor olabilir mi?

Pedalın takıldığı kısma yağ sürdüm pedalları çıkartmadan.
Sesde bir farklılık göremedim.Yine gelmeye devam ediyordu ses.
Aynakoldan veya zincirden dolayı yapıyor olabilir mi?
Varsa bir arkadaşından ödünç alıp yeni bir pedalla dene bence, ben pedaldan diye düşünüyorum. Zincirin yağsız ise de yapar ona bak istersen.

• Beğen
Varsa bir arkadaşından ödünç alıp yeni bir pedalla dene bence, ben pedaldan diye düşünüyorum. Zincirin yağsız ise de yapar ona bak istersen.
Hocam zicir yağını mazotla temizlemiştim.Daha sonra yağladım tekrardan ama,pek zannetmiyorum zincir sesine benzemiyor.Dün sordum,bisikletçiyide bindirdim gelmiyor falan dedi.Ama ben bizzat her akşam çıkıyorum bisikletle ve bu ses ilk 30 saniye yoksa sonra gelmeye başlıyor.
Daha öncede vardı bu ses olayı.
Aynakoldan yapıyor olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: OmegA
Hocam zicir yağını mazotla temizlemiştim.Daha sonra yağladım tekrardan ama,pek zannetmiyorum zincir sesine benzemiyor.Dün sordum,bisikletçiyide bindirdim gelmiyor falan dedi.Ama ben bizzat her akşam çıkıyorum bisikletle ve bu ses ilk 30 saniye yoksa sonra gelmeye başlıyor.
Daha öncede vardı bu ses olayı.
Aynakoldan yapıyor olabilir mi?
Olabilir, emin olamıyorum.

• Beğen
Olabilir, emin olamıyorum.
Ağırlıktan kaynaklı olabilir mi peki hocam.
Çünkü garip bir şekilde bisiklete binmeden pedalı el ile çevirince bu ses gelmiyor hiç bir türlü.
Göbekten olsa,o zamanda gelir diye düşünüyorum.
Gerçekten kafam karıştı,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

Ağırlıktan kaynaklı olabilir mi peki hocam.
Çünkü garip bir şekilde bisiklete binmeden pedalı el ile çevirince bu ses gelmiyor hiç bir türlü.
Göbekten olsa,o zamanda gelir diye düşünüyorum.
Gerçekten kafam karıştı,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
Ağırlıktan değildir ancak üstüne baskı uygulanınca çıkıyordur.

Yokuşlarda gelen ses genellikle orta göbekten kaynaklanır. Bisiklet boştayken veya düz yolda genelde gelmez, yokuşta zorladığınızda gelir. Orta göbeğe bakım yapılması gerekir. Bakıma rağmen ses gelmeye devam ediyorsa göbek değişimi gerekebilir. Akla gelen ilk şey budur.

Bende size başıma gelen iki farklı olayı söyleyeyim, yokuşta ses gelmeye başladığında orta göbek sanıp buralarda güvendiğim bir bisikletçiye gittim. Adam baktı zincir her turda bir noktadan aktarıcıya değiyor, yağ az olduğu için ses yapıyor demişti. Bakımı yapalı 1 hafta olmamıştı ama yağmura yakalanınca yağ gitmiş fark etmemişim, zinciri yağlayınca düzenli gelen çıt çıt sesi kesildi eve dönünce bakım yaptım.
Bir diğer olay da "gıcırtı" problemiydi. Eski kötü bir bisikletti, bisikleti aradım taradım bulamadım sorunu. Bir gün yokuş çıkarken ayakta sürünce ses gelmedi ve seleye oturunca geldi. Sorun çok saçmaydı ama şöyle bir şeydi, selenin altındaki demirler ve seleye girdiği yerden geliyordu ses. WD40 sıktım kesildi, ses çıkmaya başladıkça sıkıyordum düzeliyordu.

Geri