Scudo Sports

Cube, S-Works, Focus derken Sonunda GIANT TCR SL1!

Hüseyin Kara

Aktif Üye
Tepki
129
Bisiklet
KTM
Cube Peleton, Cube Acid MTB'den sonra az önce Gürsel Akay Bisiklet'ten Giant TCR SL1 marka bir bisiklet aldım. Başlarda Specialized, KTM, Focus, Cube bakarken sonunda Giant'ta karar kıldım. 58 kadro büyük geldi ve Gürsel Bey'in de önerisiyle Giant M/L kadro aldım.
Bisikleti tercih etme sebeplerinden birisi de orta mil sertlik testlerinde çok üst seviye notlar alması oldu. Tüm bisikletler içinde yapılan testlerde orta mil sertliği bakımından ilk 3 içerisinde yer alıyordu bisiklet.

En dikkat çekici nokta ise pedalsız haliyle bisikletin 7.5 KG olmasıydı. Alüminyum bir bisiklet için müthiş bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Bütçe olarak epey bir kendimi zorladım ve üst sınırı aştım. Yeni bisikletimin özellikleri ve fotoğrafları da şöyle:

Kadro: ALUXX SL-Grade Aluminium
Çatal: Advanced-Grade Composite, Alloy OverDrive 2 Steerer, 1 1/4"-1 1/2" Bearings

DONANIM:

Gidon: Giant Connect, 31.8
Boğaz: GIANT Contact, OverDrive 2
Sele borusu: Giant Vector Composite
Sele: Fi'zi:k Arione w/ Manganese Rails
Pedal: MSW RP-210 ( Hem spd ayakkabıya hem de normal ayakkabıya uygun olduğu için tercih ettim.)

SİSTEM:

Vites kolları: SRAM Force
Arka Vites: SRAM Force
Ön vites: SRAM Force
Frenler: SRAM Force
Fren Kolları: SRAM Force (Karbon)
Kaset: SRAM Force 11x28 ,10-Speed
Zincir : SRAM PC-1051
Aynakol : SRAM Force 50x34 (Karbon)
Orta mil: SRAM GXP, Press Fit

Bisiklette Jant Seti olarak MAVIC Aksium set bulunuyor.
Lastikler: Giant P-SL1, Front and Rear specific, 700x23

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
@harun tınas

Teşekkürler. Boyum 181 ve bacak boyu da 86 cm.

iyi günlerde kullanın bisiklet kaç model ,?

@Tunakan Önen

Teşekkür ederim Tunakan, en kısa zamanda bu havaları kaçırmadan çıkmak lazım bir deneme sürüşüne ;)

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Guzel bisiklet. Güle güle kazasiz sorunsuz kullanin...

@Engin Sarı

Ergin bey teşekkürler, çok daha iyileri sizin olsun :)

Hayiri olsun iyi gunlerde kullanin ne kadar'a maal oldu size ?

Hayırlı olsun Hüseyin bey, güle güle kullanın, iyi bir seçim olmuş.

@emrah sökmenberk
Emrah bey teşekkür ederim. Pedal ve alyan seti ile birlikte 4100 tl yi buldu. Sadece bisiklet 3900 tl.

@MuratHan
Murathan bey teşekkür ederim. Sabırsızlıkla binmeyi bekliyorum çünkü hala deneyemedim :)

• Beğen
Tepkiler: emrah sökmenberk
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Yol bisikletlerini gördükçe geçesim geliyor ama şu anda pek mümkün değil belki seneye :)

@Recep M.

Teşekkürler Recep bey, ancak unutmamanız gereken şey yol bisikleti kullandıktan sonra diğer bisikletleri kullanmak zor geliyor insana :)

@Hüseyin Kara

demissiniz. nekadar ,nemli ve neden bakiliyor bu teste_

Aliminyum bisiklet için ağırlığı süper... Güzel tercih... iyi günlerde kullanın...

@r.ezk

Bu testte pedal çevirerek güç uygulandığında bisikletin ne kadar esnediğini ve dolayısıyla sizin ne kadar güç kaybettiğinizi belirliyor. Belki profesyonel olmayan kullanıcılarda çok fark etmeyecektir ama yarışlarda dikkat edilen bir unsur diye biliyorum.

hayırlı olsun. kazasız ve keyifli pedallar dilerim :)

Geri