Scudo Sports

CUBE Nature Pro v.s. Merida CROSSWAY 500 arasında kalmak

isamorgil

Daimi Üye
Tepki
595
İsim
isa morgil
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhabalar
33 yaşından sonra bisiklet e merak sarmış biri olarak geçen yıldan beri forum u takip ediyorum. Sayenizde çok inceleme karşılaştırma yazılarını okudum bilgilendim hata etrafımdaki arkadaşlarımı bilgilendirmeye bile başladım.

bu işe ilk kez adım attığımda acaba severmiyim diye çok düşündüm! yani yaş gelmiş 33 e adam kalkıp ilk kez bisiklet alacak ve bendeki bisiklet kültürü mahalledeki arkadaşlardan istenen "bir tur versene ne olur :( " dan öteye geçememiş seviyede idi. tüm bunlar çerçevesinde sıkılıp iki gün sonra bir kenara atarım düşüncesi de kafamda gezinerek bir bütçe belirleyip ilk bisikletime sahip oldum o da "salcano city sport 50" oldu
aman allahım bendeki eksiklik bisikletmiş :) hep sahip olmayı beklediğim şeymiş :) attım kendimi yollara hep daha ileri hep daha uzun mesafelere pedalladım. tabiiki abartmamak lazım günde 30-45 km arası işte...

neyse efendim konuyu fazlada uzatıp hayat hikayeme derinlemesine bir bakış atmadan mevzuya geçeyim :)

geçen yaz toplam 750km kadar yol yaptığım salcano city sport 50 yi elden çıkarıp daha iyisine çok daha iyisine sahip olmak istiyorum. çok araştırdım donanım, kadro, estetik kaygıları , süspansiyonu, disk - v fireni , fiyat mevzuları derken bütçeyi de azıcık zorlayıp iki modele indirgedim seçenekleri.

(link) 990€
(link) 1270$

sizden istediğim donanım olarak iki modeli bir karşılaştırmanız ve ben şunu alırdım o da şu sebepten diye iki kelime ile bana özetlemeniz. yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Scudo
Her türlü Cube derim marka, donanım ve görüntü kalitesinden dolayı. Hatta beyaz olanı da var aynı modelin bana göre daha şık.
(link)

@Berke Kazankaya

değerli yorumunuz için teşekkür ederim . beyaz modeline dikkat etmemiştim oda pek bir şıkmış.

Hocam, bende bisiklet arıyorum, konumda var, siz 1 senedır araştırıyormussunuz affınıza sıgınarak sormak ıstedım, v fren mı iyidir hidrolik diskli fren mi? sanırım 2 tür fren sistemi var ben 1 haftadır merak sardım bısıklete bılgısızım acıkcası okuyorum soruyorum arastırıyorum sureklı. Hocam unutmadan onden suspansıyon mu arkadan suspansıyon amı karar verıdınız bana arka almayın dedıler.

arasında 500 tl fark var..
cube'te 500 tl'lik farkı bünyesinden barındırıyor..
2side fiyatını hak ediyor.

yani kısaca 3000 tl ödiyecekseniz cube yok ben 2500 vericem diyorsanız merida..

@orhan cabarov

Merhabalar

forumdaki üstatlarından hoşgörüsüne sığınarak dar zamanda edindiğim tecrübelerimi aktarayım siz karar verin.

fren mevzusu : şu anki bisikletimden v fren var ilk aldığımda tektro marka idi pek memnun kalmayıp çok kısa bir süre sonra Shimano frenler ile değiştirdim o günden sonra hiç bir sorun yaşamadım zaten uzun turlara çıkanlar büyük bir çoğunluk ile V fren tercih ediyorlar hem hafif hemde sorun çıktığında tamir edilmesi veyahut yenilenmesi çok kolay ve ucuz. Hidrolik disk frenlere gelir isek bir kere frenleme mesafesinde V lere göre bir miktar fark oluyor (tabii burada bunu belirleyen bir sürü faktör var lastik,zemin v.s.) hava koşullarından etkilenmiyorlar cant eğildi papuçlar ıslandı gibi sorunlar yok. ama ayar yapmak bir hayli zor görünüyor. biraz ağırlar.

sonuç olarak giriş seviyesi bir hidrolik disk fren alacağınıza bence V fren tercih edilmeli

süspansiyon! konusuna gelelim : arka kısımı tamamen unutun :) ön kısım da ben konfora önem verenlerin kesinlikle kitlemeli maşa kullanmasını tavsiye ederim. orada da bir ince nokta var acemilik zamanı aldığım bisiklet te kitlemeli maşa vardı ama yolda kitlemek istediğimde durmam gerekiyor çünkü gidonda kitleme mekanizması yok mandal yardımı ile üstünden yapıyorsun. gidondan kitleme sistemini gördüğümde vay dedim kesin benim buna ihtiyacım var:)
he yoldaki her çukuru kollarımda hissetmek beni çok etkilemez diyorsanız düz maşa olan bir model tercih edin böylece bisiklet de bir miktar daha hafiflemiş olur.

son olarak da şunu ilave edeyim armudun sapı üzümün çöpü deyip bütçenizde delik açmayın yada en azıdan deliği büyütmeyin :) ilk bisikletinizi gidin bir an önce mağazadan görerek dokunarak alın.

@kivilcimb

değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

bütçeyi tutturma maksatlı bir süredir fazla çalışıyorum 3000 tl ye kadar çıkabileceğim.

@orhan cabarov

rica ede kısa zamanda iyi pedellamalar dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: orhan cabarov
kararımı verdim ve dün akşam üstü siparişi verdim.
sabah saatlerinde de yeni oyuncağım CUBE Nature Pro elime ulaştı.
buradan ithalatçı yasmin spor a çok teşekkür ederim istanbul da istenilen ürün olmayınca ürün temininde ve diğer konularda içtenlikle çok ama çok yardımcı oldular. erdoğanlar bisiklet de ürünü çok ama çok hızlı gönderdi nerede ise 17 saatte elimde oldu.
yardımcı olan herkese teşekkürler.
(link)
montaj işlemleri bittikten sonra bolca resim eklerim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bravo sonunda en dogru karari vermissin ve cube'yi almissin. Kesinlikle pisman olmasin ve aksine aldigina seni bu bisiklet sevindirir. :in:
Hayirli ugurlu olsun, allah kazasiz belasiz kullanmak ve olmayanlarada nasip etsin.:)

NOT: Kurduktan sonra fotograflari burada degilde Bisikletlerimizin Fotograflari bölümünde Paylas daha iyi olur ve ayrica buradada paylasirsan seviniriz. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114884&highlight=

Geri