Scudo Sports

Cube Kullanıcıları Kulübü

@Murat Cömez

Aynen Murat hocam..
Benim de Cube tercih etme nedenim..kullanılan komponentlerin en iyilerini seçmeleri.
Ki alırken yanyana duran focus..sedona..giant ve birçok marka vardı.
Kullanılan jant..vites sistemi..özelliklede amortisör üst versiyondu.
Haa diğer markalar kötü mü..hayır tabi ki..benimki tercih meselesidir.
Şu an 4 aydır kullanıyorum.
Lastik kaynaklı burda da yazdığım ve hallolan sorun harici.. herhangi sorunum yok.:)
Cube tavsiye ederim.:)

Scudo
bende ramazandan önce cube tur bisikleti aldım önceki bisikletimden
(bisan apennin) sonra mercedes gibi geldi dağ taş dere tepe kullanıyorum mis mis..

Bisikletimi yeni almış olmasaydım bütçeyi zorlar ve kesinlikle Cube Editor alırdım. (2016 veya 2017 model hangisini daha uygun fiyata bulabilirsem)
(link)
(link)

TR'de satışı yok mu ya 2015 modeli bile bulamadım internette :D
Yukarıda bütçeyi zorlarım derken yurt dışı fiyatından TR fiyatını tahmin etmiştim, tam olarak ne kadar diye bakayım dedim ama TR'de satan yok maşallah...

@hsngrms

Hocam doğru yere el atmışsınız.:)
Bu alette alfine belt drive ..yani kayış mekanizmalı göbekten vştes sistemi var.
Bunlar çok sessiz ve bakım gerektirmiyormuş.
Aynı mekanizmayı kullanan bir de Rohloff markası var.
Nedense TR de bunları kullanan bisiklet bulmak zor..;)

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag ve hsngrms
@anti panik
Göbekten vites ve kayış olayını bisikletimi aldıktan sonra keşfettim, daha erken keşfetseydim acele edip attırıcılı ve zincirli bisiklet almazdım.
Göbekten vitesli ve kayışlı olunca ses yok bakım derdi yok, şuan haftada bir kaç gün sürüyorsam o zaman 7 gün sürerdim :)
Alt seviye donanımda rubledeki dişlilerin her bir dişinin farklı olduğu bile bariz belli, soğutuyor adamı düşündükçe :D

Bisikleti alırken fikirlerin zamanla oturacağını ve ne istediğimi daha iyi anlayacağımı biliyordum ama bu kadar farklı şeyler isteyeceğimi tahmin edemiyordum çünkü bu teknolojilerden haberim yoktu...

Bazen acaba üşengeçlik yaptığım için mi göbekten vites + kayış çekici geliyor diye düşünüyorum :D

@hsngrms

Değil hocam..
Belt drive teknolojisi henüz yaygın değil.
Aslında açıkta duran zincir mekanizması yağıyla toza ve pisliğe maruz kalıyor.
Bisikleti arabanın bagajına koysanız yağ olayı ayrı bir dert.
Hele de katlayıp sırtta taşımak daha ayrı bir dert.
Zaten 3 ayda yağ iyice siyahlaşıyor.
Özetle bu mekanizma kullanılıyor ama..yağsız belt drive (kayış kasnak tahriki) çok daha kullanışlı ürün.
Şahsen ileride başka bisiklet alırsam tercihim bu yönde olacak.:)
Cube bu teknolojiyi farketmiş..:harika:

(link)

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
@anti panik

Aynen katılıyorum.

Üreticilerde maddi kaygılardan dolayı biraz çekimserlik var, geçmişi olsa da yaygınlaşmadığı için nispeten yeni bir teknoloji sayıldığından, büyük üreticiler bile genelde bir tane kayışlı ve göbekten vitesli model çıkarıyor o kadar. Strada gibi özel bisikletler hariç birden fazla belt drive modeli olan marka pek yok gibi.

Cube Editor'e şimdiden rakip buldum bile. Malum apartmanda oturunca katlanır bisiklet avantaj sağlıyor.
(link)

Şuan Giant Seek 3'ü kullanabilmek için ön tekeri söküp indiriyorum asansörden.
Montague Allston hem tam boy hem de katlanır.

@hsngrms

Var hocam varr..:D
Ghost andasol trekking (elektrikli şehir/tur) serisine kayışlı sistem alfine 8 koymuş..bunlar son teknoloji ürünler..:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
@mehmetsunu

Almanyanın volkswagen i Türkiye nin Tofaş i o zaman öylemi. :) Ne Cube kullanicisiyim nede salcano ama Salcano nun nedensiz ve bilgisiz bir şekilde sürekli boş elestirilmesine karsiyim. Pro takımlarda da parası olan konuşur kimse kaliteli diye bisiklet markası seçimi yapmıyor. Ben bu forumda specialized kadro su catlayan birinin başlığını da okumuştum daha önce.

@emreyasar4
Hayırlı olsun güzelliğine şiir yazılır güle güle kullanın :)

• Beğen
Tepkiler: emreyasar4
hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inş.bisikletiniz 24 ayar altın değerinde kıymetini bilin..

• Beğen
Tepkiler: emreyasar4
Selamlar. İlk yol bisikleti olarak bir Cube kısmet oldu. (link)
Marka seçimi ani olduğu için bu başlığı öncesinde okuma fırsatım olmadı.
Umarım hatalı bir seçim olmamıştır :)

amacim ise gidip gelmek amacli kullanmak , spor salonuna gidis gelis amacli kullanmak ,haftasonu sehiricinde bisiklet keyfi ortama gunde 10 km yol yapacagim.hiz merakim yok.
benim icin onemli olan dik durus rahat surus ve yokuslarda yormamasi.
arastirmalarim sonucu buldugum bisiklet bu max. butcem 1.500 TL di.Bu bisiklet icin 300 TL daha koyacagim uzerine.Degerli yorumlarinizi rica ederim.
(link)

Foruma hoşgeldiniz. Baktığınız bisiklet gayet güzel ve yeterli. Bende CUBE tonopah pro aldım 8 aydır kullanıyorum çok memnunum. Zaten bu marka alman üretimi evladiyelik bisiklet kesinlikle pişman olmazsın emin ol.

@mertgulkokan
Hayirli ugurlu olsun . Resmen bayildim bu nadide makinenize. Sormasi ayip degilse fiyati ne kadar bu siyah gül un acaba?

Geri