Scudo Sports

Cube Kullanıcıları Kulübü

merhaba arkadaşlar cube şehir bisikleti almayı planlıyorum belirlediğim bir model var fakat sadece 58 cm kadro bulabildim.Boyum 1.80 acaba uygunmudur benim için ?

Scudo
@sertkaya
Şehir bisikletinde 58cm kadro çoğunlukla 1,87 m. ve üzerinde boyu olanlar içindir. Sanırım 51cm ya da en fazla 54cm kadro uygun olur sizin için. Denemeden almayın derim.

@sertkaya

Bence adam akıllı doğru bacak iç boyu, stack & reach ölçümü yapmadan sırf ''bulduğum bisiklet bu, kaçırmayayım'' diyerek bisiklet almayın

(link)
buradan ayrıntılı ölçüm yapabilirsiniz

İyi akşamlar. Cube Aim 27,5 2016 model kullanan var mı aranızda?

Sırasıyla Cube Peloton, Cube Peloton Pro ve son olarak Peloton Pro'nun hafif değişikliğe uğramış hali;

20140313_112616.jpg

20150627_154830.jpg

Lastikler Continental GP4000SII, km saati Sigma Rox 6.0, mataralar, gidon boynu 3T ARX II Pro 90mm, pedallar Shimano R540 SPD-SL, sele Selle Italia SL ve gidon bandı Lizard Skins DSP ile değiştirildi.

cube.jpg

Selamlar arkadaşlar. Cube Attain SL almayı düşünüyorum fakat kadro boyu ile ilgili tereddütlerim var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle boyum 1.79 - 1.78 (kendim ölçtüm bazen bu iki sonuç bazen 180 de buldum), iç bacak boyum ise 80 cm. Şu an Carraro sportive kullanıyorum onun kadro 46cm. Şu siteden baktığımda da (link) bu kadro uygun çıkıyor. Aynı siteden yol bisikletine baktığımda ise 54cm kadro uygun görünüyor. Cube'de ise 53 ve 56 kadrolar var. Yukarıda bir arkadaş Cube'in diğer markalara göre daha küçük olduğunu yazmış. Bulunduğum yerde cube satan yer bulamadım, deneme şansım yok. Benim boylarda olup almak istediğim bisikleti kullanan arkadaş var mı? Kaç kadro kullanıyor? ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım edebilirler mi acaba? Şimdiden teşekkürler.

@hasanhoznur Benim boy 1.79 56 kadro 2015 model Cube yol bisikleti kullanıyorum. Cube 2015 model yol bisiklet modellerinde kadro ölçülendirmesi farklı yapıyordu normalde 56 kadrolu modelin üst boru uzunluğu 54 oluyordu şimdi Cube internet sitesinde baktığımda bu durumun değiştiğini fark ettim.

Cube Attain SL'in kadro geometrisi.

53 Kadro

http://www.cube.eu/fileadmin/_processed_/csm_53_2ff658cf98.png

56 Kadro

http://www.cube.eu/fileadmin/_processed_/csm_56_eef29d8e91.png

Sizin için 53 daha uygun gözüküyor.

@Melih Demir Maşallah güle güle binin. Bisikletiniz Endurance mıdır? 3T alınca daha mı yarış moduna geldi?

@Kerem Groims Selamlar, teşekkür ederim öncelikle. Endurance olarak geçiyor bir çok sitede. Görüntü ve sürüş olarak da gayet belli ediyor bu konuda. Gidon boynunu değiştirince bir miktar sürüş pozisyonu değişti tabii, sürüş keyfi biraz daha arttı açıkçası ama tam olarak yarış moduna geldi diyemem. Gidon boğazını bir ya da iki tık aşağı indirirsem o zaman bariz bir fark olur ama rahat sürüşten de çok fazla taviz vermek istemiyorum.

@hasanhoznur sadece boy ve bacak uzunluguna bakip senin kadro boyun budur diyen sitelere inanmayin. bisiklet kadro boyu tek bir sayi ile ifade edilebilecek bir sey degil.

2015 model cube peleton kullaniyorum, kadro boyum 53. cube, 2016'da peleton serisini bitirip attain serisini cikartti. kadro olculeri birbisine cok yakin. size uyan kadro boyu 56 veya 58. 53 kesinlikle kucuk olur. bacak boyunuza bakarak yuksek ihtimal 56 diyorum.

@celikkadro öncelikle teşekkürler. compettive cyclist sitesinde bütün parametreleri girip şu sonuçlara ulaşmıştım:upload_2016-8-5_13-37-27.png
upload_2016-8-5_13-39-3.png

sonuçlara göre standart 54 kadro uygun çıkıyor hemen hemen heryerde. Yani sizce bu model için bana 56 mı uygun?

@hasanhoznur Benim boyum 1.72m. Cube Peloton 53 kadro ancak oluyor. Biraz daha uzun boylu olsaydim kucuk gelirdi.

Bu sayfanin alt tarafinda Peloton 53 kadronun olculeri var:

(link)

Peloton 53 kadroda gidon bogazi 90mm. Senin almayi dusundugun modelin gidon bogazi uzunlugunu bulamadim.

Bu da Attain 53 kadro olculeri

(link)

Iki kadronun olculeri birbirlerine cok yakin. Bana Attain 53 kadro olur. Senin kullanacagin bisiklet benimkinden bir boy buyuk olacak.

merhaba arkadaşlar istanbulda kube satan yer varmı ben bulamadımda yardımcı olursak

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri