Scudo Sports

Cube bisiklet Schwalbe rapid rob kalite problemi

Scudo
@mossogtx
Hocam ben bu bisikleti almadan önce bu lastiğin benzeri schwalbe "black jack" modelini 3 yıl kullandım.
Bisiklet değiştirince lastiği bir tanıdığının çocuğunun bisikleti şamrel olmuştu.
Ona taktık. Bir iki yıl da o kullanır ..
Black jack asfalt toprak ıslak zemin
Hatta hatta sulu kar veya taze karda bile kullandım. Schwalbe smart sam ve black jack modellerin profili birbirine çok benziyor.
Bu nedenle smart dam den de ıslak zeminde iyi performans bekliyorum.:):)

@Fakir Kemancı

Bisiklet olayı "kişisel birşey"..
Nerede ve nasıl kullandığımıza bağlı.
Ben yılda 365 gün bisikler kullanıyorum.
Çamurluksuz olmuyor.
Heybeyi ise tüm günlük market alışverişlerini yapmak için kullanıyorum.
Bugün 2 kez market yağtım mesela(süt ..yoğurt..peynir..:D:D)..
Seleye gelince "selle royal free time " modelidir.
Üzerinde 3..4 saat oturabilirsin.
Cube un selesine iki hafta dayanabildim.kusura bakmayın..önce konfor ve sağlık..:):)

Lastik dediğim gibi 3..4 yıl gider.tecrübe ettim daha önce.
Bunun yerine schwalbe marathon plus da düşündüm ama ağırlık nedeniyle vazgeçtim. Çünkü takımı +1 kg fazlalık getiriyor.:)
Ama tur ve uzun seyahatler için şart tabii.

Seleyle ilgili bir ilave daha:
Bisiklet ve motor kullanan bir doktor tanıdık ile konuyu konuşmuştuk.
Mevcut ince yapılı seleler..apış arasından ve "uyluk" kemiğine oturacak şekilde üretiliyor.
Yani oturırsanız vücut ağırlığı uyluk kemiğine biniyor bu da ağrı
.acı yapıyor.
Vücut ağırlığı popomuz üzerinden taşınacak şekilde oturmalıyız.
Anatomik yapımıza uygun olan budur.
Küçük sele ayakta bisiklet kullanıp yorulunca "sadece dinlenöek için"..
Haa büyük sele görüntüsü hoşumuza gitmeyebilir.
Ben şu ana kadar hem görüntüsü çok şık hem de konforlu olanını bulamadım..:)
:):)

@anti panik Minik bir not olarak düşmek istiyorum, uyluk kemiğinizin üzerine oturmanız söz konusu değildir. Oturmak için ne genişlikte bir yer kullanırsanız kullanın, ischium isimli kemiklerinizin üzerine oturursunuz ki bunlar da coxae'larınızın yani kalça kemiklerinizin bir parçasıdır.

@furkantrojka

Hocam ben doktor değilim.

Doktor arkadaşımın söylediğini burda yazdım.Burda birçok başlıkta bu konuda "yakınmaları ve krem sür yorumlarını okuyabilirsiniz"..:)
Ben Cube sele üzerine kalın yumuşak sele kılıfı aldım genede fayda etmedi ve acıtıyor meret..prostata da baskı yapıyor.
Benim selenin popo kısmı 21 cm genişlikte..
Cube orijinal sele 14 cm ..
Bunu markayı suçlamak için yazmıyorum.
Çünkü tüm markalar bu tarz sele takıyor.
Ama ben rahatıma düşkünüm.
İstediğim kadar bisiklet kullanırım ve kıçım acımaz..:)

Ben de çeşitli kremler, jelli taytlar kullanıyorum ancak bunun bahse konu meseleyle alakası yok. Sele genişliği bulmak için bir yöntem vardır, bir alüminyum folyonun üzerine oturur ve iki derin izin arasını ölçersiniz. Bu iki derin iz bahsettiğim kemiğin tuber ischium isimli çıkıntılarıdır. Ben de geniş sele kullanmak isterim ancak bu sefer de oturma pozisyonumdan ötürü bacaklarım rahatsız olacaktır.

@furkantrojka

Aynen hocam..
Hatta ben tanıdık bisikletçide bu "mesafeyi" ölçen alet vardı..Gel ölçelim ona göre sele sipariş edelim dedi.
Ancak ben 18-20 cm genişlikte bana daha uygun sele araştırdım.
Piyasada bulamayınca da konuyu bıraktım.
Dediğim gibi ölçüm yapsak da piyasada rahat ve kişiye göre genişlikte sele seçeneği az.
Ben ciddi araştırma yaptım zaman harcadım.
Burda Sele önerisi gelirse ciddi şekilde düşünürüm.:)

@anti panik
Valla ömürlük sele bulmak zordur, ne mutlu size. Ben hala bulamadım kendime göre sele. Bu arada asfaltta lastiklerini kilitleyerek fren yapmış dahi olsanız fotoğraflardaki dişler erimemiş, kopmuştu resmen. Bence de eski lastikti onlar ve değiştirilmesi gerekirdi ki firma da değiştirmiş.

@mossogtx
Yapacak birşey yok hocam.
Garantiden en mantıklı model bunu alabildim.
2.2 kalınlıkta "üzeri tırnaklı(her çıkıntının üzerinde de tırnaklar var) lastik kaymaması lazım.
Tabi yağmur ilk çiseledğinde yerler "sabun" gibi olur. Bunu kaale almıyorum.
Düz gidişte black jack modeli kaymıyordu.
Sert viraj ve aynı anda fren yapınca bile iyiydi.
Benim lastikler 27.5x2.2 ..

Artık bu da kayarsa daha ince lastik kullananlar ne yapsın??:D
Siz hangi ebad kullanıyorsunuz?

Bu arada 3 yıl kullandığım ve tecrübelerimi yazdığım black jack 26x2.0 idi...
Artık 27.5x2.25 kaymasın di mi???

@mossogtx

Lastiklerin profili ne durumda hocam?
Profile detaylı bakalım..:)

uploadfromtaptalk1471206497574.jpguploadfromtaptalk1471206502757.jpg
(link)
uploadfromtaptalk1471206540134.jpg
En son bu durumdalar

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mossogtx

En üstteki ince tırnaklar kaybolmuş.
Bence profil vasat durumda.
Ancak 2-3 yıl kullanılmış görünümü var??
Profil %50-60 aşınmış görünüyor.
Değiştirme zamanı yaklaşmış gibi..
Islak zeminde kayması lastik havasıyla da ilgili olabilir.
45 psi dan fazla basmayın bence..
38-40 psi yeter..:)

Lastikte üretim hatası olması zor ama varsa da size denk gelmiş baya ilginç bir durum :/ Benim bisikletimde de aynı lastik var asfaltta bir kaç kez sert fren yapıp kaymasına rağmen hiçbir sıkıntı gözükmüyor şu anlık çok çabuk mu eriyor bu lastikler anlamadım :( ?

@John Coffey

Hocam benim garantiden değişen lastik "Rapid rob" modeli idi. Yani "smart sam" sözkonusu değil.
Geçen Cumadan bu yana 3 gün Smart sam i kullandım. Hem daha sessiz hemde daha az yoruyor.

Gayet memnunum yani.

Dediğim gibi lastik havasını 35-40 psi de deneyin derim. Hala da kayıyorsa yenilemek en mantıklısı.
Ben evde "manometreli" pompa kullanıyorum. Çünkü lastik havası önemli.

Ayrıca Smart sam pahalı bir lastik değil zaten.. Fiyatına karşı çok başarılı bir lastik diyebilirim. :):)
Farklı sitelerde 75-85 TL/adet bandında..:)

• Beğen
Tepkiler: John Coffey
@anti panik Anladım smart sam daha mantıklı fiyatına göre o zaman :) Bende rapid rob kullanıyorum şu an. Zaten her frende kaydırmıyor o kadar kötü değil ancak siz öyle diyince kuşkulandım biraz kalitesinden. Ama genel olarak memnunum değiştirirsem smart sam denerim :)

Geri