Scudo Sports

Cst ve Rubena arasındayım?

RahmiEmir

Üye
Tepki
12
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar. 2011 XC 500 sahibiyim. Bisikletin üzerinde gelen Rubena Scylla Sport'lar 26x2.10 yani biraz geniş ve biraz yoruyor aynı zamanda bisikletin bütün yükü lastiğin yanaklarına biniyor gibi gözüküyor-ki bence öyle de-. Eski bisikletim bi tanıdığımda ve bisikleti satmayı düşünüyor. Ben de o bisikleti satmadan altındaki lastikleri alsam mı diye düşünüyorum. O lastikler CST C 1391. Lastiklerden çok memnundum. 26x.1.95 olduğu için pek hız kesip yorma yapmıyordu. Bisiklet rahatça akıyordu. CST'leri Rubena'larla üstüne bişey alıp vermeden değiştirmek sizce mantıklı mı? Ya da en ucuzundan 2 lastik alıp CST'ler karşılığında vermek mantıklı mı? Yeni lastik almak değil ama Rubena'ları vermek doğru gibi bence. Rubena'lar karşısında daha sağlam ve daha hızlı geliyor gibi bana?

Scudo
@emre tatlıcıoğlu

Öncelikle Teşekkürler
Yol tutuşu olarak gerçekten çok güzeller; Ama 2.10 genişlik biraz fazla gibi değil mi performans olarak?

eğer lastik havalarını 50PSI olarak şişirirseniz yük yanaklara binmez, performans ise görecelidir kullandığınız yere göre değişir...

• Beğen
Tepkiler: gok ve RahmiEmir
@dalyan öner

Öncelikle Teşekkürler
Havalarını bilmiyorum ama kullandığım yer genelde düz yol ya da aşırı bozuk asfalt oluyo...?

50 psi ve üzeri lastik yanaklarını yerden kesip size hız kazandırır ama hem ani frenleme mesafesini uzatır, hem bozuk zemini size daha fazla hissettirir.Hepsi bir kenara en önemlisi bozuk zeminde jant ve tellerinizin daha kısa sürede geçşemesine de sebep olur. ( lastik daha az esner, zeminden gelen darbeyi direkt çembere ve tellere yansıtır eger ki atlama zıplama gibi zevklerini varsa göbeklere kadar etki eder.)

• Beğen
Tepkiler: gok ve RahmiEmir
Rubena tercih et asfaltda binerken 60PSI hava basabilirsin.
Araziye cıktıgınıda ise 50 tercih edip kalın tekerin değerini anlarsın :)
CST'den memnun değilim.

• Beğen
Tepkiler: RahmiEmir
Bugün Rubena'ların havalarını 50 PSI olarak yükselttim. Hız olarak fark etti ve yoruculuğu azaldı ama ama bi o kadarda odunlaştı :D Tahtanın üzerinde mi gidiyorum belli değil :D

• Beğen
Tepkiler: gok
xc 250 almıştım bikaç ay önce aldıktan iki gün sonra rubenaları çıkartıp cst 2.0 asfalt lastiği taktırdım performans olarak baya baya fark etti tavsiye ederim tamam çok kaliteli bir lastik değil ama çoğunlukla asfaltta kullandıgım için ben memnunum ( ıslak yollarda oldukça dikkatli kullanıyorum )

• Beğen
@esmer

Evet bendeki Cst'lerle ıslak zeminde bisikletin altımdan çıkıp gittiğini hatırlıyorum :D

cst veya rubena farketmez.Bende lastikleri değiştirdim.1.40-1.50 lastikler performansları iyi. 1.25lik bile takanlar var.1.25 ligin performansı çok daha iyidir fakat ıslak zemine karşı tutucu özelliği varsa daha iyi olur.Islak zeminde kayabilir.Cst veya rubena 1.40 lastiği tavsiye ederim.50 tl civarıydı.

1.75 Rubena flash Kullanıyorum Yağmurda çıkardığı ses hosuma gittiği için Allah ne verdiyse yardırıyorum:) Hiç sıkıntı çekmedim ama suni olarak ıslatılmış asfaltta o kadar iyi değil.Cstler sert olmaları sebebiyle sağlamlığıyla övünürken virajlarda ve yol ıslandığında sıkıntı oluşturabiliyor.

• Beğen
Bir sorum olacaktı.Rubena Scylla Sport 26x2.10 nasıl lastiktir ?

@AydLife
Ben 1,5 senedir kullanıyorum memnunum. Karda da sürmüştüm tutuşu fena değildi.

Rubena tutuş konusunda iyi
@AydLife
Antrenman için veya ucuz kaliteli lastikte önde gelen bir marka, fazla performans bekleme derim . Ama kışın yağmur ve karda fazla sorun yaşamazsın.

Geri