@MuratAKSOY
tartmak gibi bir şansım olmadı. nette de bu modelin ağırlığı yazmıyor. ancak disk fren modeli 14.36 kg. disklerin ağırlığını düşersek sanırım 12,5-13 kg civarıdır diye tahmin ediyorum.
haftasonu sürüş zevki yaşadığımdan kısaca değerlendireyim. bazı kıyaslamaları ancak eski bisikletim kron xc250 ile yapabileceğim.
bir kere sürüş inanılmaz akıcı. 26 janttan sonra 700c janta geçişte ufak bir sendeleme yaşıyorsunuz. gerek jantın büyük olması nedeniyle turun daha fazla olması gerekse dişlilerin 44/38/28 olmasından ötürü kron'da 3-7 vitesin verdiği hızı Crosstrail'da 2-5 viteste alıyorsunuz.
üzerinde gelen orjinal lastikler borough 700x45c . lastiğin yola basan kısmı slick lastik gibi dümdüz ancak yanları dağ bisikleti lastiği gibi dişli. bu da yolda akıcılığı engellemediği gibi toprak veya stabilize yolda tutuculuğu arttırıyor. lastiğin resmini buradan görebilirsiniz (link)
vites geçişlerinde bir sıkıntı yok. şıkır şıkır çalışan bir yapıda. arka arttırıcı Altus. fazlaca oynadım. herhangi bir takılma veya atlama söz konusu değil. şehir içi için gayet tatminkar geldi. bisikleti alırken acaba hiçbirşeyine dokunmadan komple alivio set'e mi çevirsem diye düşündüm. Aktif pedaldaki arkadaşlar hiç dokunma dedi. ömrü bitene kadar kullan hiç rahatsız olmayacaksın dediler. sanırım haklılar.
gidon elcikleri ergonomik yapıda. avuç içinizin bastığı kısım yükseltilmiş. ayrı bir konfor versede elde uyuşma gene de oluyor. bar-end şart
üzerinde suntour nvx maşa mevcut ancak kilitli değil. düz asfaltta gereksiz ağırlık olduğu düşünülsede sahil yolunda kullandığımdan ne kadar faydalı olduğunu sürüş sonrası maşanın ayaklarındaki yaylanma izlerinden görebiliyorsunuz. en az 6 cm salınım yapmış. sahil yolundaki çakır çukur yollarının vibrasyonunu komple kollarınızda hissetmekten iyidir. keşke kilitlenebilir maşa olsaymış diyorum.
böyle bir markanın bisikletinde beni birkaç nokta rahatsız etti.
fren bacaklarının dandirikten alaşım olması,
fren pabuçlarının sıradan olması (direk baradine pabuçlar ile değiştirdim) ,
sele mandalının quick release olmaması,
pedallarının dandik plastik ve kocaman olması,
park ayağının olmaması
bunların dışında bir kusur göremedim. bilakis park ayağı takmak için bisikletçiye gittiğimde gözler bisikletin üzerinde. herkesin dikkatini çekiyor.