Arkadaşlar, Crossmax SL esnek olmasıyla tanınan bir cant ama lütfen yanlış bilgiler vermeyelim, insanları yanlış yönlendirmeyelim, özellikle bu cantla tecrübesi olmayanlar...
Öncelikle virajlarda biraz yatınca frene değecek kadar bir esneme sorunu yok. Ben ilk aldığımda o kadar esnekti ki pedala biraz basınca bile ön frenler değiyordu elbette müthiş bir hayal kırıklığı yaşamıştım dedim bu kadar esneme imkansız olamaz,çok üzülmüştüm , neden sonra sıfır aldığım bu cantların göbeklerin rulman boşluk ayarlarının oldukça gevşek bırakıldığını farkettim, göbeklerin boşluğunu alınca bomba gibi oldular. Bu cantlar zaman içinde sık sık boşluk yapıyor ve bu da esnemeye yolaçıyor ve sık sık boşluğu almanız gerekebiliyor oldukça kolay bir işlem bir kaç dakika bile sürmüyor.
Ben göbeklerimde ana milin sık sık gevşememesi ve boşluğa neden olmaması için vida dişi kısmının zor dönmesi için içine küçük bir lif koymuştum, ama yine de zaman zaman gevşedi ama dediğim gibi hemen anlaşılıyor fazla esnemeden ve kolayca alınıyor boşluğu. Ayrıca yine ön cantlarda rijitliği oldukça azalttığını düşündüğüm bir sorun keşfettim, bu fabrikasyon bir hata ve diğer cantlarda da vardı, küçük bir pul modifikasyonu ile bunu çözdüm eğer bana (yarışlarda vs) denk gelirseniz gösteririm nasıl yapıldığını...
Netice olarak Mavic Crossmax SL dünyanın en iyi hazır cantlarından biri, direk alarak dünya kupası koşabilirsiniz. Evet biraz esnek ama abartılacak kadar bir sorun yok, bu cantlar bu hafiflikte tubeless olma özelliği ile ve seramik yanak avantajı ile alınabilecek en iyi hazır cantlardan, bunun dışında XTR 07 de çok güzel cantlar ama bildiğim kadarıyla yanaklarda seramik özelliği yok bu açıdan dezavantaj, disk alacaklara ise yenilenen kavrama sistemi ile XTR 07 cantları öneririm ...