Scudo Sports

Criterium du dauphine 2015

Scudo
Bir Kıttel değil ama nerede ne yapması gerektiğini iyi biliyor son metrelerdeki doğru hamlelerdir belirleyici olan birde arkasına gireceğiniz adamı iyi seçeceksiniz tebrikler Bouhanni !

Son tırmanış ve sonrasındaki kategori dışı tırmanışlarla birlikte çok zordu son kısım ama orada pelatondan düşmeyip bu kadar güçlü kalması etkileyici gerçekten. Bouhani böyle ufak tırmanışları düzenli bir şekilde kotarmaya başlarsa çok daha etkili olur ve kendini büyük bir yıldız yapma yolunda büyük bir adam atar.

Bugün TdF'ın 17 etabının provası var.Etap profili aşağıdaki gibi.

http://www.letour.fr/PHOTOS/CDD/2015/500/PROFIL.jpg

• Km 40.0 – Col des Lèques, 6 kilometre ortalama eğim 5.3% – Kategori 3
  • Km 67.0 – Col de Toutes Aures, 6.1 kilometre ortalama eğim 3.1% – Kategori 3
  • Km 96.0 – Col de la Colle-Saint-Michel, 11 kilometre ortalama eğim 5.2% – Kategori 2
  • Km 139.0 – Col d’Allos, 14 kilometre ortalama eğim 5.5% – Kategori 1
  • Km 161.0 – Pra Loup, 6.2 kilometre ortalama eğim 6.5% – Kategori 2

http://www.letour.fr/PHOTOS/CDD/2015/500/PROFILCOLSCOTES_1.jpg

Çok sert tırmanışlar yok, büyük ihtimal güçlü takımlar en önde yüksek tempo uygulayacak ve bu tempoyla pelatonu olabildiğince azaltmaya çalışacaklar. Saniye farklarının da çok az olduğunu göz önüne alırsak son anlarda atak yaparak bu saniyeleri almaya çalışacaklardır. Tabi büyük isimlerden biri zorlanırsa daha farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Sky'ın kadrosunu hiç güçlü görmedim, eğer güçlülerse bugün pelatonu patlatacaklardır ama hiç sanmıyorum. Astana'nın performansını da bekliyorum, Giro'dan sonra yine en önde mi gidecekler bakalım...

Dauphine 5. etabı süper bir solo kaçışla Romain Bardet kazandı.Tebrikler Bardet:harika:

Genel klasman liderliğine BMC'den Tejay Van Garderen yükseldi. Tejay etabı da 2. bitirirken çok iyi göründü..:harika:

Sky, takım zamana karşıdaki görüntüsünden daha iyi durumda göründü, sert tempo yaptılar arkayı yıprattılar ama önümüzde daha 3 dağlık etap var karar vermek için erken kanımca. Froome atağını yaptı bazı rakiplerinden zaman kazandı ama onunda asıl formunu kalan dağlık etaplar gösterecek bize. Tejay'ı silkeleyememesi dikkatlerden kaçmadı..

Nibali geçen sene yaptığı gibi kaçak güreşti bence. Geçen sene Dauphine'de dökülüyor görüntüsü veren Nibali sadece 20 gün sonra TDF'de ortalığı birbirine kattı..Asla kötü durumda olduğuna inanmıyorum.:):ssrtcbya:

MTN'den genç yetenek Louis Meintjes etabı 6.bitirdi. Tebrikler Meintjes:harika:

https://pbs.twimg.com/media/CHOJ2o-XIAAmLuB.jpg:large

nibali bugünkü etapta neden anagurbu bırakıp kendini arkaya attı bi sakatlığı falan mı var?

Öncelikle Pra Loup tırmanışı öncesindeki iniş gerçekten beklenildiği kadar etki etti, bu inişi çok iyi bilen Bardet zirveye gelmeden atak yaptı ve indiğinde 1:20 gibi bir avantajla tırmanışa başladı ve kesinlikle temposunu düşürmedi. Sky beklediğimden çok daha güçlüydü iyi tempo verdiler ve Valverde ile Nibali grupla bitiremedi, Nibali bilerek yapıyor olabilir ama klasiklerde çok iyi görünün Valverde'nin düşmesi ilginç geldi bana. Froome sert bir atak yaptı ama Tejay hiç heyecan yapmadan, sakin sakin peşine geldi ve Froome'u da geçerek 2. sırada bitirdi etabı ve sarıyı aldı. Armstrong ile olan çalışmaları meyvelerini verecek gibi duruyor. Herkes çok tepki gösteriyor ama bence tepki gösterecek bir şey yok Armstrong'dan ben de herkes kadar nefret ediyorum belki daha fazla ama adam bütün dünyaya kadansı tanıştırdı resmen, yeni bir tırmanış stili geliştirdi ve eminim bilmediğimiz daha bir çok püf noktası vardır bu işin, bu tecrübelerden faydalanmak lazım. 2 genç yetenek Simon Yates ve Luis Meintjes çok güçlü çıktılar, Mentes'i klasiklerde ve İspanya'daki sezon başı yarışlarda izlemiştim çok iyi bir yetenek ve heyecan verici bir tarzı var, umarım kendini daha çok geliştirir. Bugünkü görüntüye baktığımız zaman Contador şuanda en güçlü ve formda genel klasmancı gibi gözüküyor.

Froome çok ilginç bir adam, atağına yaptı ama Tejay'i görünce hevesi kaçtı sanki geri gelmesini beklemiyordu ve kafa olarak baya sıkıntı oldu sanırsam, kendi fiziki durumundan ziyade böyle takıntı haline getirirse ona çok daha fazla zarar verecektir.

@amatör ruhlu Nibali genelde büyük turlar öncesi hep böyle bilerek mi yapıyor, yoksa gerçekten formsuz mu kimse bilemiyor ama büyük turlara hiç zayıf geldiğini görmedim, yine TDF'de çok güçlü bir Nibali izleyeceğimize eminim :)

özetlerini dahi pek izleyemesemde, ne kadar çok bilindik isim katılmış bu döfineye yaw :) Nibali'den tut, Froome'a, Valverde'den, Rolland'a, Van Garderen'e kadar pek çok üst düzey bisikletçi... zamanlama uymadı bana off :( neyseki haftasonu havalarda zaten yağmurlu olacak Ankara'da, 2 gün evden çıkmam artık :) hepinize paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...

TJ'in çok formda olduğunu biliyorduk üstüne takım zamana karşısı avantajınıda kullanarak zaman kazanıp bir şekilde sarı mayoyu sırtına geçirecekti ancak dün Froome'un atağına cevap verebilmesi önemliydi.Froome istediği yüksek kadansa çıktı ama bunu yüksek tempoda devam ettiremedi.Bunda elbet antrenmanların etkisi vardır tıpkı Majka'nın yaşadığı sıkıntılar gibi ancak rakiplerine verdiği mesaj açısından kendi adına pek iyi olmadı bu.Yine de asıl önemli olanın tur'da formunun zirvesinde olmak olduğunu belirtmek lazım.Geçen yıl Nibali için de aynı şeyler konuşuldu ama Paris'e bence çok rahat bir şekilde sarı mayoyla gelmeyi başardı.Tabii Bardet'nin müthiş atağının da hakkınıda vermek lazım.Giro'da takım arkadaşı Pozzovivo o şekilde düşmüşken üstelik iyi bir inişçi olmamasına rağmen yaptığı atak ve kazandığı zaman etabı almasına yetti.Bardet,Pinot bu isimlere şimdi Alaphilippe katılıyor Fransızların umutlanması için yeterli sebepleri var sanırım.Takvim içerisinde benim en sevdiğim yarışlardan Dauphine ve öyle olmaya da devam edecekmiş gibi görünüyor.

Giro gibi popüler bir tur olmamasının cezasını çekiyor Dauphine. Muazzam bir kadro var ama pazarlama işte Giro'ya hiç bir genel klasmancı katılmasa bile daha çok bilinecektir.

Şu etabın başını izleyememek çok üzücü ya, neler olmuş neler :(

@Tolga Çelebi Giro büyük tur o sebeple daha çok izleyici çekiyor, normalde bisiklet yarışı izlemeyenler de takip ediyor. Yoksa normal bisiklet yarışı sevenler Dauphine'yi kaçırmaz :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
rui costa aldı
nibali ikinci
valverde 3.
gallopin 4.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Hahahahah Gallopin aldı dedik, Nibali geldi atak yaptı herkesi geride bıraktı, Nibali aldı dedik, Rui Costa çıktı geldi etabı o aldı :) Sarı mayo Nibali'de. Yalnız bu Sky ve Froome her yağmur yağdığında elinden topu alınmış çocuk gibi mi olacak?

NOT: İşin komik yanı Sky bir de yaz/kış yağmurlu bir iklime sahip olan Britanya'nın takımı :D

Rui Costa'da zor şartları çok seven bir adam 2013'te Fransa Bisiklet Turu'nda da aşırı yağmurlu bir etap almıştı,tebrikler :)

Not; Bu arada Nibali en yakın rakibine ( Rui Costa )30 saniye fark atarak liderliği almış.

Geri