Scudo Sports

CRC'e geri gönderim?

reha genç

Forum Bağımlısı
Tepki
895
Merhaba;

Tecrübesi olan arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum.

Geçtiğimiz haftasonu crc'den sipariş ettiğim 44'luk dişli aynakoluma uymadı ve ben bu ürünü iade etmek istiyorum.Hiç kullanmadım monte ettim çıkardım...

Sitedeki iade formunu doldurdu belirttiği üzere çıktısını alıp gönderime iliştirdim.

Başka bir işlem gereklimi vs gibi soruların olduğu bir de e-posta yolladım.

E-postaya bekliyorum fakat 2 gün oldu cevap yok,diğer yandan,ingilterede ayın 25'i gibi başlayan yeni yılın ilk günlerine dek süren bir yılbaşı tatilinede günler kaldı.Dolayısıyla beklememek için kargomun 25'inden önce onlara ulaşmasını istiyorum...

Ne dersiniz cevabı beklemeden kargoyu göndereyim mi,yoksa cevabı bekliyeyim mi?

Bu tip iade tecrübesi olanlar varsa lütfen yardımcı olsun.Sorun yaşadınız mı?

Scudo
yanlış veya arızalı ürün olsa geri veriliyorda ,uymadı yada beğenmedim diye geri gönderim yapılabiliyor mu onu bilmiyorum.

oncelikle en kısa sürede işin netliğe kavusmasını dileyerek başlayayim.

yeniyıl sezonu trile yapılan ticari ilişkilerde en cok dikkat edilmesi gereken donemlerden biri. Bunu sizin icin kötü şans olarak değerlendirebiliriz.

Ancak dert etmeyin, geri iade konusunda sorun yaşanacağını sanmiyorum. Crc ile farklı zaman ve konuda iade yapmam gereken bir konu olmustu. üstelik gönderi gümrüğe de takılmıştı. Daha da kötüsü DHL'den geri iade icin malın ordinosunun alınması ve bir nevi ithalat yapılması gibi bir durum ortaya cikmisti. maliyette yüksek olduğu için cok üzülmüştüm ama çözmüştüm de! Cok detaya girmeyeyim. sizi ilgilendirmesi olası kısımlardan devam edeyim;

Oncelikle geri gönderiminizi cok dikkatlice yapın. kesinlikle taahhütlü yada carrier servislerden biriyle göndermeyi tercih edin. sonrasında kaybolma ya da gecikme riski rahatsızlık vermesin.

ikincisi CRC geri iadelerde kargo ödemesini kabul etmiyor. müsteri yapması icin diretiyor. eğer yanlis gönderi sizin hatanızdan kaynaklanmıyorsa bastırın.. Ben DHL ile geri gönderim ücreti olan neredeyse 100 dolara yakın bir navlun ücretini CRC'ye odettim.

malin ücretinin geri ödenmesi yerine farklı bir ürün secin.. Bunu kesinlikle oneriyorum, cünkü banka aracılığı ile işlem yapmanız ve alış satış kur farkında dolayı zarar edersiniz !

son olarak kisisel önerim, işi aceleye getirmeyin. mailinizi birkac kez hatırlatma
seklinde tekrar gönderin. Bekleyin, cevaplasınlar ve mutlaka teyit etsinler !

son bir öneri daha, bu zamanlarda hele hele birkac haftasonra cargo trafiği ciddi sekilde artacak, kayıp, çalıntı vs riski yükselecek tabii.. o nedenle biraz beklemekte fayda olacağını düsünüyorum..

umarım yazdıklarım az da olsa yardımcı olur ve sorununuz kısa sürede cözülür...

severk alışveriş yaptığım bir firma bana yanlış fren gönderdi bende tashhütlü olarak yolladım. 24,5 lira tuttu. şirket ödemeyi yaparız demesine karşın kargo ücretini ödemedi. bu konuda dikkat edin.

dişlideki uyum sorunu nedir ? bende de benzer bir problem olmuştu el işçiliğiyle hallettim :)

• Beğen
Tepkiler: reha genç
Dişli bu...
(link)

Slx aynakol'a montajını gerçekleştirdik,güzelde durdu fakat zincir orta dişlide iken üst dişlinin kenarına değiyor.Anlıyacağınız orta ve büyük dişli birbirine fazla yakınlaştı.bu dişlinin et kalınlığı ve form'undan kaynaklanıyor. Ya 0.6 mm'lik(orjinal dişliye nazaran yakınlaşma miktarını kumpas ile ölçtük) bir pul bulacaktım ve araya takacaktım(bu çözümün başka sorunlar çıkarmayacağı meçhul) yada iade edecektim.Parça birazda pahalı olduğu için (pişmanda oldum biraz) iadeyi seçtim.:)

Yarım saat önce e-postama cevap aldım geri gönderimi kabul ettiler,başka birşey gerekli değil öylece bize gönderin dediler...

Bende az önce gönderdim ptt ile takip numaramıda aldım 8 lira tuttu...
40€ mu iade etsinlerde kargo parasını istemiyorum :)

@Salih Manavoğlu

Aslında benim hatam değil denebilir;

Ürün açıklamalarında Shimano uyumlu değildir yada şu şu model uyumludur gibi bir ibare yok.(ne satış sayfasında ne ürün üzerinde)

Ne yalan söyliyeyim 4 vida uyumlu mtb dişlilerinin standart olduğunu düşünmüştüm.

evet öyle bir ibare yok....internetten alışveriş yapmanın cilveleri diyelim

bazen böyle şeyler oluyor.

Geri