Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Bir zamanlar fındık üreticisini desteklemek için reklam filmleri çektiler. Hatta MFÖ grubunun oynadığı reklamda "aganigi naganigi" repliği efsane oldu. Fındığın cinsel güce olan etkisi dolaylı anlatıldı.

Şimdi bu covid aşısı içinde gayri-resmi haberler çıksa, deseler ki covid aşısı olanlarlar şöyle erekte oluyor yok böyle geç boşalıyor falan...

Sosyal medyada falan bu dedikodu dönse, ekşi sözlükte covid aşısı olup cinsel mutluluğu yakalayanlar yorum yapsa..

İnanıyorum ki 1 hafta içinde ülkem insanı hastane önlerinde uzun aşı kuyruklari oluşturur.

Bence güzel taktik olurdu. Hiçbir bilimsel kanıta falan gerek yok, para harcamaya gerek yok..
Yay dedikoduyu gitsin.

Scudo
Bir zamanlar fındık üreticisini desteklemek için reklam filmleri çektiler. Hatta MFÖ grubunun oynadığı reklamda "aganigi naganigi" repliği efsane oldu. Fındığın cinsel güce olan etkisi dolaylı anlatıldı.

Şimdi bu covid aşısı içinde gayri-resmi haberler çıksa, deseler ki covid aşısı olanlarlar şöyle erekte oluyor yok böyle geç boşalıyor falan...

Sosyal medyada falan bu dedikodu dönse, ekşi sözlükte covid aşısı olup cinsel mutluluğu yakalayanlar yorum yapsa..

İnanıyorum ki 1 hafta içinde ülkem insanı hastane önlerinde uzun aşı kuyruklari oluşturur.

Bence güzel taktik olurdu. Hiçbir bilimsel kanıta falan gerek yok, para harcamaya gerek yok..
Yay dedikoduyu gitsin.
ya da aşı kısırlaştırıyor, sorun çıkarıyor deseler, aşılar elde kalır.

bu "aşı"sızların ürettiği değişik varyantlar niye kendilerine zarar vermiyor

Geçen sene Aralık ayında covid virüsü kapmış biri olarak bu yaz 2 doz Sinovac aşımı olmuştum.
Covid-19 virüsünün artık endemik yapıya geçtiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yani bu virüs popülasyondan hiç bir zaman silinmeden varlığını belli bir orantıda devam ettirecek.
Bu yüzden saçma sapan PCR testlerini, maske kullanımını ve absürt aşı kimliklerini bırakmalıyız. Normal grip virüsüne nasıl bakıyorsak öyle bakmalıyız.
Anlatamazsın Okan. Burada seni linç ederler. 🤣

bu "aşı"sızların ürettiği değişik varyantlar niye kendilerine zarar vermiyor
Kalübeladan beri var olan bir grip virüsü var. Aşısı sanırım 15 sene popüler oldu. Grip denmez şifa derler Anadoluda. Şifayı kaparsın. Doktora gidersen 7 günde, gitmez isen 1 haftada geçer. Gripten ölenler vardır. Ama bu kadar tantanası olmaz. Vadesi geldi denir.
Bu bir nevi 3.dünya savaşı. Tüm dünyaya kapanın dendi. Bir sürü insan işsiz kaldı. Tıpkı savaştaki gibi üretim zincirleri sekteye uğradı. Enflasyon türedi. Para pul oldu. Aşı var deniyor şimdi. Aşı olmadığı zamandakinden daha çok ölen var. Her yer açık, maskeler fora vs.
Gripten hiç mi ölen olmuyordu? Oluyordu ama bu kadar günlük rakam yayınlanmıyordu. Hepsi bu. Gerçekten gripten ölenlerin sayılarını açıklasalar, Covid mı grip mi daha ölümcül görmüş oluruz.

Covid19, aşı, pandemi vb temalı bütün konuların kaderi her sosyal platformda aynı; bir süre sonra aşı karşıtlarının birbirlerini eğledikleri başlıklara dönüşüyor.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Anlatamazsın Okan. Burada seni linç ederler. 🤣
Virusu kapana kadar bende bircok kisi gibi maskeyi agzimdan dusurmez hatta toplu tasimalarda falan cift maske takardim.
Alerjik astim hastasi bir bireyim. Pandemi ilk ciktiginda risk grubunda ust siralardaydim. Hicbir sekilde virus kapmamam lazim diyordum. Ama bir sekilde ofis icindeki birinden kapiverdim. Sadece bir miktar ates ile virusu evde ayakta atlattim.

Yine o siralarda alerjik astim hastalarinin aslinda bagisiklik sistemlerinin daha kuvvetli oldugu haberlerini okudum. Birkac yabanci makale, farkli gorusler falan derken birden asil onemli seyin bagisiklik sistemini kuvvetli tutmak gerektigini gordum.
D vitamini, c vitamini tuketimi onemliydi.

Ve o gunden sonra maskeyi hayatimdan tamamen cikardim. Su an sadece zorunlu hallerde motosiklet buff'imi takiyorum. Devlet hastanesinde covid bolumune maskesiz girdim, evde covid olmus annemle maskesiz bir sekilde ilgilendim. Hicbirinde de enfekte olmadim.

Virus denilen hede hodo sicak nemli ortamlari seviyor ve yuzumuze taktigimiz plastik maskeler sayesinde daha cabuk cogalip kolay enfekte ediyor. (Bunu ben degil makaleler soyluyor).
Gunluk onbinlerce vaka goruyoruz, gerci artik covid rakamlarini takip bile etmiyorum, benim icin hicbir anlam ifade etmiyor, bu vakalarin hemen hepsi maskesi yuzunde olan insanlar degil midir.

Neyse cok uzatmadan "covid pandemisi" benim kafamda aylar oncesinden bitti. Linc edeceklere simdiden duyurayim, cevap verecek enerjim yok. :D

Covit-19 pozitiften bu yana 7 ay geçti ve Biontech 1. doz aşımı oldum. 2.doz 22.kasım da hayırlısıyla. Sonra bir altı ay daha ve 3. doz ( hatırlatma)...

Covit-19 pozitiften bu yana 7 ay geçti ve Biontech 1. doz aşımı oldum. 2.doz 22.kasım da hayırlısıyla. Sonra bir altı ay daha ve 3. doz ( hatırlatma)...
Ahmet abi; Covid'i bırak da, ben bu profil fotondaki kediyi yerim ya. 🥰

• Muhteşem
Tepkiler: Ride Alone
O öldü güzel kardeşim, ama yeni bir tane sahiplendim, gözleri doğuştan yok, çok sevimli 2 aylık...
Çok üzüldüm. Benim de Dünya tatlısı bir oğlum var. Hatta bugün annemim ölüm yıl dönümü ve aynı zamanda kedimin doğum günü. Kısmet işte; Aynı güne denk gelmişler. Bugün tam 2 yaşına bastı. Hayatımda anne ve babamdan sonra en doğru seçimim kedim diye düşünüyorum. Sokaktaki kedilere mama vermeye hiç benzemiyor. Aynı evi paylaşmak çok çok başka bir şeymiş. İyi ki var...

Çok üzüldüm. Benim de Dünya tatlısı bir oğlum var. Hatta bugün annemim ölüm yıl dönümü ve aynı zamanda kedimin doğum günü. Kısmet işte; Aynı güne denk gelmişler. Bugün tam 2 yaşına bastı. Hayatımda anne ve babamdan sonra en doğru seçimim kedim diye düşünüyorum. Sokaktaki kedilere mama vermeye hiç benzemiyor. Aynı evi paylaşmak çok çok başka bir şeymiş. İyi ki var...
Yenisini profil fotosu yaptım...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kedi korkumu 22 yıl önce yenseydim, inan evlenmezdim. Çamaşır bulaşığı makinelere yıkıyor. 1980 sonrası doğanlardan Yemek yapabilen erkek sayısı karşı cinsi katlar açık ara eee eve ne lazım huzur, işte kedi özetle huzur.

Kedi korkumu 22 yıl önce yenseydim, inan evlenmezdim. Çamaşır bulaşığı makinelere yıkıyor. 1980 sonrası doğanlardan Yemek yapabilen erkek sayısı karşı cinsi katlar açık ara eee eve ne lazım huzur, işte kedi özetle huzur.
Mehmet ağabey; 81 doğumluyum. 21 yaşımda babamı kaybettim. 1 gün sonra amcamı. 15 gün sonrasında annemde meme kanseri çıktı. Bu arada evde yatalak anne annem vardı. Bu arada; 5 sene önce annemin sol tarafına felç geldi ve yatalak oldu. 1 ayı kendim diğer 1.5 yıl gibi zamanı özel hizmetli bakımı ile sağladım. Babam profesyonel futbolcuydu ve benimde bu yönde ilgilenmemi istedi (kurslara, spor okullarına gönderdi) ama olmadı. İlk okul 5- orta okul dönemimde basketbol - lise döneminde yüksek atlama - sonrasında 6 yıl boks yaptım. En son olarak 4 yıl gibi bir süredir bisiklet sporu ile uğraşıyorum. Bana sorarsanız keşke ilk başta bisiklet sporu ile ilgilenseydim derdim ama artık çok geç.

Son düzenleme:
Mehmet ağabey; 81 doğumluyum. 21 yaşımda babamı kaybettim. 1 gün sonra amcamı. 15 gün sonrasında annemde meme kanseri çıktı. Bu arada evde yatalak anne annem vardı. Bu arada; 3 sene önce annemin sol tarafına felç geldi ve yatalak oldu. 1 ayı kendim diğer 1.5 yıl gibi zamanı özel hizmetli bakımı ile sağladım. Babam profesyonel futbolcuydu ve benimde bu yönde ilgilenmemi istedi (kurslara, spor kullarına gönderdi) ama olmadı. İlk okul 5- orta okul dönemimde basketbol - lise döneminde yüksek atlama - sonrasında 6 yıl boks yaptım. En son olarak 4 yıl gibi bir süredir bisiklet sporu ile uğraşıyorum. Bana sorarsanız keşke ilk başta bisiklet sporu ile ilgilenseydim derdim ama artık çok geç.
Hayat kardeşim. Zor bir imtihan olmuş.

"aşı" olmadım, %99,9 maske takmıyorum, antiseptik kullanmıyorum, sosyal mesafeye riayet etmiyorum

Geri