Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Ben yurtdışında yaşıyorum, sağlık görevlisi değilim ama bir hastanede teknik eleman olarak çalışıyorum. Dolayısıyla gün içerisinde onlarca doktor, hemşire vs ile muhattap oluyorum ve hiç kimseden aşı olduktan sonra alkol alınmaz diye birşey duymadım kaldiki yabancılar su niyetine içiyor alkolü 🤣 Acaba aşıdan aşıya fark mı gösteriyor ki.

Bu arada bugün ilk doz aşımı oldum ve kimse alkol yada başka bir şey kullanma diye uyarıda yapmadı 😀

Aşıyı vuran benim tipimi beğenmedi herhalde. İşyerinde hemen herkes oldu sadece bir kişiye 1 gün içme demişler o da dinlememiş zaten. Benim de tavsiyeyi dinlemeye niyetim yok zaten.

Scudo
Biontech oldum üstünden 4 gün geçti hersey çok iyi hiç bir problem yok. Ertesi gün bisiklete bindim hiç bir halsizlik ağrı vs olmadı. Sırası gelen herkesin olması dileğiyle.

Ne kadar alakalı bilmiyorum ama 5 doz kuduz aşısı olmuşluğum var.. yanlış hatırlamıyorsam 1 ay sürmüştü tüm dozları yemem. O ay alkol yasaktı :(

Biontech oldum. 2 gün kol ağrısı yaptı. Onun haricinde herhangi bir halsizlik ateş falan yapmadı. Bisikletle gidip aşımı oldum bisikletle eve döndüm. Aşıyı 17 de oldum ertesi sabah saat 7 de çıkıp 10 km koştum. Hiçbir halsizlik yorgunluk belirtisi yoktu.

ben diyaliz hastasıyım aşı olmadım olmayacağım da ne sağlık sektörüne güvenim var ne de insanlara

Pazartesiye bizim yaşa aşı başlıyor. Randevu prosedür v.s. ilk fırsatta olacağım.

Aşı karşıtı değilim sadece acil kullanım onayı almış faz3 aşamasındaki bir aşıyı olmayı doğru bulmuyorum. Olana olma, olmayana ol demem. Babam kronik rahatsızlıkları olduğu ve çalıştığı için virüsü geçirmiş olmamıza rağmen tekrar risk almak istemedi ve Biontech oldu. Bu alanda bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum, isteyen olsun isteyen olmasın. Yeterli aşılama oranına ulaşılamazsa zaten hepimize zorunlu yapacaklar.

testleri tamamlanmamış aşı adaylarını olmayacağım şahsen. bir de sağlık ve ilaç sektörününün insanı pölene kadar sömürülecek para yığını olarak gördüklerini düşününce mrna falan zaten hiç yanaşmam. herkes kendisi tartar karar verir. vücut ve hayat kendinin.
bağışıklığı artırmak, ileriki yıllarda başımıza ne açacağı belli olmayan aşı adaylarını olmaktan daha iyidir.

adamlar samimi gelmiyor bir kere. insanların sağlığını düşünsen gıdaların genetiğini değiştirmezsin. gıdadan iyi aşı mı olur. falan filan. fikrimi yazdım. yatırım tavsiyesi değildir.

Öğretmenim ptesi günü ilk dozumu oldum. Ilk bes dakika içimde yanma hissi ağzımda metalik tat hissettim. Kolum 2 gün ağrıdı. Onun dışında şükür bir sorun olmadı. Alerjik bunyem olduğu için sadece hastane ortamında olmam gerekiyordu. 2. Doz randevusunu da aldim =)

Merhaba,

Aşı olmayı düşünmüyorum. Aşı karşıtı değilim. Tam tersi bugün hayatta olma sebebimin çocukluğumda vurulduğum bilimum aşılar olduğunu biliyorum, ama o aşıların uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalar, testler ve güncellemeler sonucu bugünkü hallerine geldiklerini de biliyorum. Düşünmememin sebebi konuya bilimsel bakıyor olmam ve çok fazla okuyup araştırmam. Dolayısıyla bana asıl "Aşı iyidir vurdurun, bu kadar adam söylüyor, bu kadar adam vuruldu bir şey olmadı" gibi elinde hiç bir done ve bilimsel veri olmadan yapılan argümanlar bilim karşıtı geliyor. Bunu diyenler mesela, eminim Volkswagen i dizel motor skandalında mahkum ettiren avukat Dr. Fuellmich'in insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle CDC, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve Davos grubu aleyhine, yüzlerce avukat ve tıbbi uzman ile birlikte dava açtığını bilmiyordur. Sebeplerini buradan okuyabilirsiniz;

Linkhttps://www.aeginagreece.com/aegina-island/wp-content/uploads/2020/12/Transcript-testimony-Reiner-Fuellmich-.pdf

Ya da izleyebilirsiniz.

Linkhttps://www.youtube.com/watch?v=ZpOzHHJmy7g

Takip ettiğim başka bir yabancı doktor, özellikle yaşlılar olmak üzere, risk altında olduğunuzu düşünüyorsanız bu aşılardan olun, ama bu deneysel aşamadaki aşıların herkese vurulmaya zorlanması bana normal gelmiyor diyor. Özetle benim düşüncem de bu.

• Beğen
Tepkiler: recepB ve mericgur
Teknik personel olarak hastanede çalışıyorum. İkinci doz sinovac aşımı 16 Şubatta oldum. O günden bu güne her hangi bir yan etki görmedim. Şuan gel bir de biontech ol deseler gider olurum. Vakti zamanında domuz gribi aşısı çıktı o dönem ailemin zoru ile oldum. Ondan kaynaklı bir yan etki de olmadı gerek o dönemde gerekse bu dönem için. Daha geç aşı olan sağlık çalışanları arkadaşlarım var biontech aşısı kolda küçük bir ağrı ve kişinin alerjik reaksiyonlarına göre biraz ateş yapabiliyor dediler ama şimdiye kadar aşı olduğu için ölen yada ciddi bir sağlık problemi yaşayan kişiye rastlamadım.

Açıkçası 2 haftalık yasak sonrası yine saldım çayıra mevlam kayıra mantığı ile sokaklara çıkan halkımız ile sayılarda tavan yaptırır diye düşünüyordum. Yasak dönemindeki aşılama ile ve biraz olsun kazanılan bilinç ile bu beklediğimden düşük çıktı. Ben açıklanan rakamlara hiç inanmadım takipte etmiyorum fakat, hastaneye covid kaynaklı gelen ve yatan sayısı ciddi şekilde düştü. Tavan yaptığı dönemde 550 yataklı hastanenin rahat 400'e yakını covidli hastaydı.

Hayat sizin hayatınız ne yapmak istediğiniz konusunda özgürsünüz, tabi ki başkalarının hayatlarına müdahale etmedikçe. Hastalığı geçirenlere gelmiş geçmiş olsun, ben gibi hiç yakalanmamış kişiler umarım bundan sonrasında da buna maruz kalmaz. Görünen o ki kripto paralardaki bunda da yazmak gerekiyor. Aşı yaptırmak Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2 doz aşı oldum. 2,5 ay oluyor. Hiç bir yan etki olmadı. Bu virüsü yenmenin bence en önemli yolu aşı olmak. Evet aşının belki bilinmeyen bazı yan etkileri çıkabilir. Ama bu virüsü aşısız ortadan kaldıramayacağız belli ki. Aşının verebileceği zararlar, virüsün vereceği zararların yanına bile yanaşamaz. Çok düşünmeye gerek yok bence 😊

Sıramız gelirse olurum tabi.

Aşı oldum doğal aşı sonrası olan ağrısı oldu ancak ikinci dozu nasıl olacağım bilmiyorum zira sözleşmem bitecek okulla bakalım

Dün annemi bugün de Kayınpeder ve kaynanamı yaptırdım bakalım ne olacak. Allah hayırlısını versin.

Biraz önce aşı randevusu 40 yaş için açıldı. Ve hemen 14ü için randevu aldım.
Bilime güvenmekgerekir diye düşünenlerdenim.

Aşımızı olduk. Sıra 2.dozda...

Screenshot_20210613-122001.jpg

Geri