Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Benim tanıdıklarımdan hiç kimse covid yüzünden ölmedi şu ana kadar.(belki bana denk gelmedi) Ha şimdi burada gelip sen az kişi tanıyorsun-yaşadığın yerin nüfusu az demeyin çevrem gayet geniş.Tanıdıklarımın çoğu covid i geçirip atlattı.Ağır geçirenlerde var ama hiç ölen olmadı.
@Mert E. Hocam yurt dışında bir sürü kişi aşı yüzünden hayatını kaybetti biraz Türkiye dışına çıkarsanız görürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
O Korona'ya yakalanan çift hastaneyi işgal ederken, siz de Covid virüsü alırsanız hastanelik olmayın, daha hafif geçirebilin, vücudunuz kendi mücadele edebilsin diye. Çünkü siz de hastanelik olursanız, o hastanede yer olmayacak.
Okumadan direk niye takayımki ye cevap vermişsiniz..Aşı olduklarından 1 hafta sonra yakalandılar...Yani aşının etkisi olmadı onlara..Zaten buradaki asıl sorun "aşıya güvenelim mi" iken siz zaten aşının çok güvenli olduğu kabulü, ama biz "vatan hainlerinin" gıcıklık olsun diye yaptırmadığı düşüncesine sahipsiniz sanırım 😁..Yanlış..Yazdıklarımın TAMAMINI mümkünse okuyun...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Benim tanıdıklarımdan hiç kimse covid yüzünden ölmedi şu ana kadar.(belki bana denk gelmedi) Ha şimdi burada gelip sen az kişi tanıyorsun-yaşadığın yerin nüfusu az demeyin çevrem gayet geniş.Tanıdıklarımın çoğu covid i geçirip atlattı.Ağır geçirenlerde var ama hiç ölen olmadı.
@Mert E. Hocam yurt dışında bir sürü kişi aşı yüzünden hayatını kaybetti biraz Türkiye dışına çıkarsanız görürsünüz.

Kimler öldü acaba? Gerçekten aşı yüzünden öldüğüyle ilgili bilimsel veriler var mı?

Aşı yüzünden öldüğünü kabul edelim. Toplam oranı nedir, kaçtır?

Ben yurtdışına çıkarım da siz de biraz bilimsel verilerle yaklaşın şu olaya. İdüğü belirsiz sosyal medya, whatsapp kaynaklarından duyduklarınızla değil.

(link)

Yani ben bu kadar kısa sürede ortaya çıkan bir aşının insanlara %100 zararsız diye yutturulmasına anlam veremiyorum.Ki tarihteki salgınların aşılarının bulunma sürelerine bakın hepsi en az 4 yıldan başlıyor ki corona için en az 2 yılda aşı çıkardı diyorlardı onun da etkili olacağından şüpheliydiler.Bir anda ne oldu da şak diye aşı çıktı?

Aşı şak diye çıkmadı. Corona bilinmeyen bir virüs ailesi değil. Sars vb hastalıklarla aynı aileden. Zaten bu virüsler üzerinde süregelen çalışmalar vardı. O çalışmalar covid19 virüsü özelinde odaklandı ve acil kullanım onayıyla kısa sürede kullanılır hale getirildi.

Bir diğer konu da teknoloji. Aşı teknolojisi, daha doğrusu biyoteknoloji çok ileri seviyelere geldi. 1930’larda geliştirilen aşıları baz alıp “bakın kaç yılda aşı gelişmiş, bu niye kısa sürdü” denmesi çok isabetsiz değil mi? Kaldı ki aşıların geliştirilmesi hızında etki alanı (yani talep doğurması, yani ekonomik ölçeği) da önem arz ediyor. Bu kadar kapsamlı bir pandemide elbette ekonomik pasta iştah açıcı ve ilaç şirketleri aşıyı geliştirmek için tüm kaynaklarını buraya aktardılar.

Peki aşılar %100 güvenli mi? Tabii ki değil. Hiç bir ilacın öyle olmadığı gibi.

Lütfen en yakınınızdaki ilacın prospektüsüne bakın. Yan Etkiler kısmını okuyun. Bazı ilaçlarda örneğin ibuprofenlerde ciddi yan etkilerle karşılaşaksınız. Ama doktorunuz bu ilacı size reçetelediğinde “yan etkisi var, ölenler ne olacak” demiyorsunuz. Aklınıza bile gelmiyor. Potansiyel faydasını, vücudunza verebileceği zararın riskinden fazla görüyorsunuz.

İlaç kullanırken olmayan bu hassasiyetin iş aşılanmaya gelince ortaya çıkmasının tek sebebi var: Bilgisizlik ve internet ortamında zırnık bilgisi olmayan konularda korku pompalamaya bayılan komplo teoristleri.

Hey allahımya...İlle haklıyız, başkası da aynen bizim gibi düşünmeli dimi...Çünkü biz bilimseliz onlar üfürükçü...Devlet zorla ol demedikçe olmayacağım, maskemi takacak, toplu alanlardan uzak duracak ve kişisel hijyenime dikkat edeceğim.
Rotam bu yönde. Ha devlet süt misali bunuda dayatırsa, çoşkun kurbanı kadın rolü yaparız herzaman olduğu gibi..Niye; e başka gidecek yerimiz yok...

covid 19.jpg

Satılık, az kullanılmış antikorlu A rh+ kan. Takas teklifleri değerlendirilir. Yol bisikleti malzemesi önceliğimdir :koptum::koptum::):) Aşı yaptırmana gerek kalmadı artık :):)

Size bir anımı anlatayım :). Yıl 1999-2000 lerdi sanıyorum. Askeri Lise sınavlarını kazanmışım. Hava Lisesi hemde(Hava kuvvetlerinde Pilotluk). Fiziksel yeterlilik testlerine girdim ,tam puan. Mülakata girdim, tam puan. Önümde tek engel sağlık kontrolleri kaldı ki çok sıkı bir kontrol,pilot olarak yetiştirecekler. 2 gün sürdü dolu dolu.
Bu sınavlardan birkaç ay önce, o sıra moda idi, Hepatit B aşısı ( Sarılık). Bana da yaptırdılar aşıyı.
Sağlıkta her aşamayı geçtim. Kulak,göz, bilmem ne bilmem ne. 30 değişik test yaptılar.

Son gün kazananları açıklıyorlar, benim ismim açıklanmadı.

Neden mi ??

Kanımda bilüribin (sarılık mikrobu) oranı normalden fazla çıkmış ...

Pandemi başından bu yana değil aşı, test bile yaptırmadım.

Gelecekte ne olur bilemem.

Kimseye benim hakkımda karar vermesine izin vermem !!!

@hrnkral geleceğe mi gidip geldiniz galiba?
ne alaka? bu duruma gelmek için binlerce deneyden geçiyor ayrıca on binlerce kişi gönüllü olup denendi onların can değil tabi. neyse ne kardeşim silah zoruyla yaptırılmıyor yapmak istemeyen yapmasın beklesin...

Hey allahımya...İlle haklıyız, başkası da aynen bizim gibi düşünmeli dimi...Çünkü biz bilimseliz onlar üfürükçü...Devlet zorla ol demedikçe olmayacağım, maskemi takacak, toplu alanlardan uzak duracak ve kişisel hijyenime dikkat edeceğim.
Rotam bu yönde. Ha devlet süt misali bunuda dayatırsa, çoşkun kurbanı kadın rolü yaparız herzaman olduğu gibi..Niye; e başka gidecek yerimiz yok...

Mesele haklı, haksız meselesi değil. Zira "yahu adam haklı, bizim aşılanmamak için kendimize uydurduğumuz bu sebeplerin hiç bir geçerliliği yok, gidem de aşımı bekleyem" diye düşünmenizi beklemiyorum.

Devlet bunu zorla ol demez. Kaçırdığınız nokta ben de demiyorum. Benim söylediğim, aşılanmama hakkına sahipsiniz, ancak bunun toplum sorumluluğunda bir karşılığı olmalı. Sosyal güvenlik hakkınızdan feragat olur, dışarı çıkamamanız olur, işyerini açamamanız olur, Almanya'nın düşündüğü gibi para cezası olur.

Bunları söylediğimde "ne münasebet, aşılanmıyorum çünkü..." deyip bir sürü geçersiz sebep öne sürüyorsunuz. Hiç biri doğru değil ve aşılanmamanızı makul kılabilecek "keyfinizin kahyalığı" hariç hiç bir geçerli sebebi yok, ki aslında bu da yeterli.

Ama sadece keyfiniz öyle istiyor diye aşılanmama hakkınızla toplumun sağlığını tehdit etme hakkına da sahip değilsiniz.

images.jpeg

Uzmanı olmadıği konularda söyledigi seylerden dogacak zarardan kendine pay çikarmayacak insanlar. Bisikletle alakasi olmayan biri forumda ahkâm kesse nasil dalga geçeriz küçümseriz değil mi?

Son düzenleme:
@Mert E.
Bak sana şöyle söyleyim son cevap;
OLMUYORUM, GEL OLDURT..
Tekrar yazayım dur;
OL...MU....YO....RUUUM....
😁👋

Kanımda bilüribin (sarılık mikrobu) oranı normalden fazla çıkmış ...
(....)
Kimseye benim hakkımda karar vermesine izin vermem !!!

Bu konudaki isyanınızı da tam anlamadım. Bir kaç ay önce aşı oldum, o yüzden değerlerim yüksek çıktı diyorsanız, hayır, Hepatit B virüsü bilüribin artışına sebep olmaz. Bilirubinin yüksek çıkması sizin zaten Hepatit hastası olduğunuzun göstergesidir.

Yok, aşı oldum ama hiç bir şeye yaramadı diyorsanız, o da yanlış. Zira, aşının koruyuculuğu ile bilirubin seviyesinin direkt alakası yok. Ya, zaten Hepatit virüsü sizde vardı, ya da sonradan hastalığa yakalandınız.

Hepatit aşısı ülkemizde ancak 1998 yılında yapılmaya başlandı. Şu an tüm çocuklara doğduğu andan itibaren yapılıyor. O karşı olduğunuz aşı, size de doğdunuz an veya daha erken evrelerde yapılsaydı, bugün hava kuvvetlerinde sivilde hangi havayolunda uçsam diye hayaller kuruyordunuz.
@Mert E.
Bak sana şöyle söyleyim son cevap;
OLMUYORUM, GEL OLDURT..
Tekrar yazayım dur;
OL...MU....YO....RUUUM....
😁👋

O-LA-CAK-SI-NIZ diyen yok..

Tekrar yazayım. O-LA-CAK-SI-NIZ diyen yok.

Aa olmuyorsanız, toplum sağlığı için bir tehditsiniz ve yaptırımı olmalı. :)

@Mert E.
Gel yaptırım yap bana mert...Korkut beni öyleki koşa koşa gideyim aşıya..👍🤗
Ya neyse...uzadı...Senin zamanın belliki benimkinden de çok böyle herkese paragraf paragraf...Emekliyim bu arada...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@Mert E.
Gel yaptırım yap bana mert...Korkut beni öyleki koşa koşa gideyim aşıya..👍🤗
Ya neyse...uzadı...Senin zamanın belliki benimkinden de çok böyle herkese paragraf paragraf...Emekliyim bu arada...

Yaptırım benim elimde olsa, önce emeklileri bu beladan sakınmak için uygulardım emin olun :) Ama benim değil, devletin yapması gereken bir şey ne yazık ki.

Bir tek kişiyi şu aşı karşıtlığı zırvalığından uzaklaştırabilirsem, değer zamana..

İkinci kez Covid Pozitif oldum, önceden de demiştim yine söylüyorum sıram gelince koşa koşa olacağım. Boş beleş insanların bir zamanlar teknoloji marketlerin önünde iphone için sabahladığı gibi sağlık ocağının önünde sabahlarım, yeter ki sıram gelsin. Çünkü ne çektiğimi ben biliyorum, üçüncü kez bunu yaşamak istemiyorum.
Son zamanlarda yazılan mesajları pek okuma fırsatı bulamadım ama genelde aşı olmayacağım diyenler covid olmamışlardan çıkıyor.
Covid olduktan sonra hem kendi sağlığınız için hem de bilmeden de olsa bulaştırmış olabileceğiniz ana babanızı düşününce aşı olacağım diye aydınlanma yaşarsınız hiç merak etmeyin

O Korona'ya yakalanan çift hastaneyi işgal ederken, siz de Covid virüsü alırsanız hastanelik olmayın, daha hafif geçirebilin, vücudunuz kendi mücadele edebilsin diye. Çünkü siz de hastanelik olursanız, o hastanede yer olmayacak.

Aşı yüzünden öldüğü resmen kesinleşen kaç kişi var acaba, bu kadar net konuşuyorsanız biliyorsunuzdur eminim. Toplam aşılanma oranında aşı kaynaklı ölüm yüzdelerinin yazdığı makaleyi gösterin de biz de bilelim.

Sağlık sorunu dediğiniz şey ne mesela?

Yahu akıl alır gibi değil. Halep orda, arşın burda. Etrafınızda covid olan, covid kaynaklı ölen kişiler var. Her gün çoğalıyor.

Peki, etrafınızda aşı yüzünden ağır rahatsızlık geçiren, aşı yüzünden ölen kaç kişi oldu?

Bu kadar kabak gibi bir gerçek karşısında allah aşkına hiç bir bilimsel, mantıklı temeli olmayan afaki görüşlerle aşı karşıtlığını normalize etmeye çalışmayın.
Aşı karşıtı falan değilim. Ama normalize etmiyorum. Güvenliği tartışılan aşılar var. Anneme yaptırdık çünkü risk gurubunda . Sıkıntı senin yaptırım uygulanmalı tarzı cümlelerinde . Kusura bakmada kimse karışamaz.

Din istismarı bitti aşı istismarı başladı anlaşılan...Aşı trolleri...

Olmak isteyene de olmamak isteyene de saygılar. Gereksiz tartışmalara girmemek gerekiyor.

Aşı karşıtı falan değilim. Ama normalize etmiyorum. Güvenliği tartışılan aşılar var. Anneme yaptırdık çünkü risk gurubunda . Sıkıntı senin yaptırım uygulanmalı tarzı cümlelerinde . Kusura bakmada kimse karışamaz.

Ha diyorsunuz ki, ben aşımı olmayayım, öyle serseri mayın gibi dolanayım ortalıkta. Salgın devam etsin. Bu kadar bencilim.

Ama annem olsun, çünkü risk grubunda ve benim gibi başka bir bencil yüzünden ölsün istemiyorum.

Tebrikler.

(edit: İşte tam da bu yüzden aşı kişisel bir tercih değil. Anneniz, aşılanınca tamamen korunmaz. Anneniz, asıl toplumdaki büyük kısım aşılanınca korunacak. Ondan sonra "aşı oldular ama öldüler" diye yazıyorsunuz. E, sırf 3-5 kişinin aşı olmasıyla çözülmüyor işte. Ne kadar zor olabilir şunu anlamak?)

Geri