Az sabret 25 sürümünü ol. Şakası hoş değil ama bu aşı ile çözülecek konu değil. Bağışıklığı güçlendirmekle alakalı bir iş.@Mehmet Metin Levent Ben paramı biriktirip 1 sene sonra bi üst model( covid 22-23) aşıyı olmak istiyorum![]()
Az sabret 25 sürümünü ol. Şakası hoş değil ama bu aşı ile çözülecek konu değil. Bağışıklığı güçlendirmekle alakalı bir iş.@Mehmet Metin Levent Ben paramı biriktirip 1 sene sonra bi üst model( covid 22-23) aşıyı olmak istiyorum![]()
Fareli köyün kavalcısini biliyorsunuz. Kavalcinin parasını ödemeyen halkin başina gelenleri de biliyorsunuz.
Şu aşıyı olmayip kavalcıyı kızdirirsaniz. Bu seferde çocuklara etki eden bir virusü üzerimize salabilirler.
Vırus mutasyana uğradı haberlerı tesadüf mü?
(link)
Virüse enfekte olmuş kişinin vücudundaki bağışıklık sistemi , bazı kişilerde virüsü etkisizleştirmek maksadı ile çok fazla çalışıp, kişinin ölmesine sebebiyet verebiliyor. Vücudun kendi bağışıklığının bazı bünyelerde hiç bir önemi yok. Önemli olan virüse karşı bağışıklık geliştirebilmekte.Az sabret 25 sürümünü ol. Şakası hoş değil ama bu aşı ile çözülecek konu değil. Bağışıklığı güçlendirmekle alakalı bir iş.
olacağınız aşının ne malı olduğunu nereden bileceksiniz?Çin aşısı kesinlikle olmayacağım
Ben de sinovac faz 3 gönüllüsü olarak aşı oldum. Hem 1. hem de 2. aşıda 1 gün boyunca inanılmaz halsizlik oldu. (ya da psikolojik) Nisan ayında korona geçirmiş biri olarak tekrar gönüllü olmaktan çekinmem.Bir doktor olarak dün itibarı ile Sinovac aşısının 2. dozunu oldum. Gönüllü olarak Faz-3 çalışmasına katıldım. Her iki dozda da ne ben ne eşim herhangi bir yan etki hissetmedik. Aynı günlerde yapılan 6 arkadaşım da yan etki hissetmediler. Tabii yapılanın aşı mı, plasebo mu olduğunu bilmiyoruz henüz. Ama en azından birkaçımıza aşı düşmüştür diye düşünüyoruz. Çin aşısı geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı. Her yıl yapılan grip aşısı ile benzer. O nedenle yan etkileri öngörülebilir. Kalitesiz bir aşı ise en fazla etkisizlik olur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar Covid gerçekten çok ciddi bir hastalık. Çok genç yaşta kaybettiklerimiz var. Burada seçenek aşı yan etkisi mi covid mi durumuna geliyor. Eğer aşı gelirse ben herkesin olmasını öneririm. Zaten etki süresi 1 yıldan az gibi duruyor. Biontech aşısı gelirse isteyen gelecek yıl onu yaptırır. Tabii inşallah gelecek yıl bu virüs dünyadan silinir de ihtiyaç kalmaz.
Evet şu çiçeği çocuk felci gibi aşılar elbette olunmalı. Ama daha hastalığın tam ne olduğunu anlamamış insanların aşısından şüphe duymakta normal bence. O yapilmamali bu yapılmamalının sonu birey için iyi olmaz monarşiye gider.Tek böbrekli ve bir CA geçmişi olan birisi olarak,ben de aşı olacağım. Bana kalırsa, kızamık/su çiçeği gibi aşıları yapılmayan çocuklar da sosyal hayattan soyutlanmalı. Okullara kaydı yapılmamalı,devlet hizmetlerinden faydalanamamalı ve de aşı karşıtı ailelerine kol gibi cezalar kesilmeli.