Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Aşı haberleri , aşı tartışmaları , olurmusun olmazmısın. Ortada aşı yok😀 diyelim geldi. Daha öncede yazdığım gibi hayat eve sığar uygulamasından yapacakları tehditle herkesi seve seve yaptıracaklar. Hes kodunu hayatımıza ne güzel soktular. Virüs bitse bile bu ve benzeri uygulamalar ile ruble seçiminize bile karışırlar.
Vatandaş olarak herkes iyi niyetli o yüzden tartışıp birbirimizi kırmayalım. Zaten birileri sürekli bizim için karar veriyor.

Fareli köyün kavalcısini biliyorsunuz. Kavalcinin parasını ödemeyen halkin başina gelenleri de biliyorsunuz.
Şu aşıyı olmayip kavalcıyı kızdirirsaniz. Bu seferde çocuklara etki eden bir virusü üzerimize salabilirler.
Vırus mutasyana uğradı haberlerı tesadüf mü?
(link)

Beklenen haber gecikmeden geldi.
Havalarin soğuduğu haberi gibi 🙂
(link)

Radyasyonlu Çay İçenleri Unutmamak Lazım.jpg

Az sabret 25 sürümünü ol. Şakası hoş değil ama bu aşı ile çözülecek konu değil. Bağışıklığı güçlendirmekle alakalı bir iş.
Virüse enfekte olmuş kişinin vücudundaki bağışıklık sistemi , bazı kişilerde virüsü etkisizleştirmek maksadı ile çok fazla çalışıp, kişinin ölmesine sebebiyet verebiliyor. Vücudun kendi bağışıklığının bazı bünyelerde hiç bir önemi yok. Önemli olan virüse karşı bağışıklık geliştirebilmekte.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Bir doktor olarak dün itibarı ile Sinovac aşısının 2. dozunu oldum. Gönüllü olarak Faz-3 çalışmasına katıldım. Her iki dozda da ne ben ne eşim herhangi bir yan etki hissetmedik. Aynı günlerde yapılan 6 arkadaşım da yan etki hissetmediler. Tabii yapılanın aşı mı, plasebo mu olduğunu bilmiyoruz henüz. Ama en azından birkaçımıza aşı düşmüştür diye düşünüyoruz. Çin aşısı geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı. Her yıl yapılan grip aşısı ile benzer. O nedenle yan etkileri öngörülebilir. Kalitesiz bir aşı ise en fazla etkisizlik olur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar Covid gerçekten çok ciddi bir hastalık. Çok genç yaşta kaybettiklerimiz var. Burada seçenek aşı yan etkisi mi covid mi durumuna geliyor. Eğer aşı gelirse ben herkesin olmasını öneririm. Zaten etki süresi 1 yıldan az gibi duruyor. Biontech aşısı gelirse isteyen gelecek yıl onu yaptırır. Tabii inşallah gelecek yıl bu virüs dünyadan silinir de ihtiyaç kalmaz.

alah kitapla korkutamadıklarını virüsle korkutuyolar
Prof. Dr. Bingür Sönmez'den Aşı Yaptırmak İstemeyenlere: 'Aşı Yaptırmam Diyenler Vatan Hainidir, Onlara Kız Bile Vermeyeceğiz'

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Risk gruplarının kesin olması gerekir diye düşünüyorum. Ör. Sağlık personelleri. Doktorlardan çok ölen oldu çünkü çok fazla virüse maruz kalyorlar diş hekimleri de öyle. Kronik hastalığı olanlar vs. Ama bu noktada aşı olarak aldığın risk ile olmazsan alacağın riski karşılaştırmak lazım. Risk grubundaysan olmayarak aldığın risk daha büyük. Benim aklımı kurcalayan aşının tüm deneme işlemlerini çok hızlı geçmesi ve biontech tarafından üretilen aşının da daha önce denenmemiş bir aşı teknolojisi olması. Adamlar senin genlerine komut vererek ortada olmayan virüs parçacıklarını senin vücuduna ürettirecekler ve sonra bağışıklık oluşmasını bekleyecekler peki bu teknolojiye ne kadar güveneceğiz ya sürekli virüs üretmeye devam ederse. Ya da bazı genlerde saçma sapan çalışırsa. Onun için herhalde aşı olsam da son olanlardan biri olurum. Aşıya da karşı değilim birçok hastalık dünyadan bu şejilde temizlenmiştir. Ama risk grubunda değilim bekliyebilirim biraz zamana ihtiyaç var

Valla geçireli 40 gün kadar oldu ama geçirmeden önceki gibi hissetmiyorum. Günlük vitamin almama rağmen el tırnaklarımın yanındaki etler soyulup kallkıyor. Kendimi tanıyorum, bu zayıf bağışıklık belirtisi. Geçen 1 bardağ soğuk su içtim bademciğim ertesi sabah elma kadar oldu kendimi aile hekimine zor attım. Vücudum çok hassaslaştı koronadan sonra

Bir doktor olarak dün itibarı ile Sinovac aşısının 2. dozunu oldum. Gönüllü olarak Faz-3 çalışmasına katıldım. Her iki dozda da ne ben ne eşim herhangi bir yan etki hissetmedik. Aynı günlerde yapılan 6 arkadaşım da yan etki hissetmediler. Tabii yapılanın aşı mı, plasebo mu olduğunu bilmiyoruz henüz. Ama en azından birkaçımıza aşı düşmüştür diye düşünüyoruz. Çin aşısı geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı. Her yıl yapılan grip aşısı ile benzer. O nedenle yan etkileri öngörülebilir. Kalitesiz bir aşı ise en fazla etkisizlik olur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar Covid gerçekten çok ciddi bir hastalık. Çok genç yaşta kaybettiklerimiz var. Burada seçenek aşı yan etkisi mi covid mi durumuna geliyor. Eğer aşı gelirse ben herkesin olmasını öneririm. Zaten etki süresi 1 yıldan az gibi duruyor. Biontech aşısı gelirse isteyen gelecek yıl onu yaptırır. Tabii inşallah gelecek yıl bu virüs dünyadan silinir de ihtiyaç kalmaz.
Ben de sinovac faz 3 gönüllüsü olarak aşı oldum. Hem 1. hem de 2. aşıda 1 gün boyunca inanılmaz halsizlik oldu. (ya da psikolojik) Nisan ayında korona geçirmiş biri olarak tekrar gönüllü olmaktan çekinmem.

elime geçen ilk fırsatta olmayı düşünüyorum. covid veya başka bir hastalık için aşı karşıtlığı kimse kusura bakmasın cehaletin en dip noktası. insanlar saçma sapan komplo teorisi yayan facebook gruplarından yarım yamalak bir şeyler öğrenip aşıyı reddediyor, kendi reddettiği yetmemiş gibi çoluk çocuğuna da yaptırmıyor, bu yüzden de yıllar önce silinen hastalıklar tekrar gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

Virüsler bu dünyanın yeni tanrısı olacak. Çünkü baktılar ki ahiret, cennet, cehennem vs gibi kavramlara inanan sayısı giderek azalıyor, biraz daha somut birşeyler getirdiler önümüze.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Tek böbrekli ve bir CA geçmişi olan birisi olarak,ben de aşı olacağım. Bana kalırsa, kızamık/su çiçeği gibi aşıları yapılmayan çocuklar da sosyal hayattan soyutlanmalı. Okullara kaydı yapılmamalı,devlet hizmetlerinden faydalanamamalı ve de aşı karşıtı ailelerine kol gibi cezalar kesilmeli.

Son düzenleme:
Bağışıklılığım izin verdiği sürece olmayacağım, hastalık bu kadar yeniyken insanların aşılara güvenmemesini kimse yadırgayamaz. Yan etkilerinin bu yıl içerisinde olmasa dahi ilerde bünyeden bünyeye nasıl tepki vereceğinin bir garantisi yok o yüzden şimdilik beklemedeyiz.

Tek böbrekli ve bir CA geçmişi olan birisi olarak,ben de aşı olacağım. Bana kalırsa, kızamık/su çiçeği gibi aşıları yapılmayan çocuklar da sosyal hayattan soyutlanmalı. Okullara kaydı yapılmamalı,devlet hizmetlerinden faydalanamamalı ve de aşı karşıtı ailelerine kol gibi cezalar kesilmeli.
Evet şu çiçeği çocuk felci gibi aşılar elbette olunmalı. Ama daha hastalığın tam ne olduğunu anlamamış insanların aşısından şüphe duymakta normal bence. O yapilmamali bu yapılmamalının sonu birey için iyi olmaz monarşiye gider.

Geri