Scudo Sports

Çorum'daki bisiklet yolu sorunu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Çorum’un Bayat ilçesinde zemini maviyle boyanarak oluşturulan bisiklet yolunun ortasındaki elektrik direkleri hem bisikletlilere hem de yayaların geçişine engel oluyor. Bayat Belediyesi tarafından Yatukçu Mahallesi’nde yapılan bisiklet yolunun ortasında kalan beton elektrik direkleri nedeniyle, yayalar yürümekte, çocuklar ise bisikletlerini sürmekte güçlük yaşıyor.

177129 dosyayı görüntüle

Dar olan ve ortasına direk bulunan yaklaşık 200 metre uzunluğundaki yolda, vatandaşlar güçlükle ilerleyebiliyor. İlçe sakinleri, görenleri şaşkına çeviren ve zemini maviyle boyalı yola ilişkin fotoğrafları sosyal medyada da paylaştı, durumunun düzeltilmesini istedi. Takipçiler, paylaşımlarında ’Bu yoldan ne bisiklet geçer ne de yaya’ yorumlarında bulunarak tepkilerini dile getirdi.

Kendileri için yapılan yolda bisiklet süremediklerinden yakınan çocuklar ise, "Burasını bizler için bisiklet yolu olarak yaptırıldı. Direkler yüzünden bisiklet kullanamıyoruz. Bizim için tehlikeli oluyor. Direkler yüzünden ana yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Bize araba çarpma ihtimali var. Ayrıca, alt kısım dere yatağı aşağıya düşme tehlikemiz dahi var diyerek direklerin kaldırılmasını istedi."

177130 dosyayı görüntüle

Kaynak: (link)

Benim güzel memleketimin bisiklet yollarına "güzel" bir örnek, birkaç istisna hariç diğer şehirlerde pek farklı değil bu konuda maalesef!

Scudo
çocuklar ise bisikletlerini sürmekte güçlük yaşıyor.

haber yapan siteye göre, sanırım bisiklet sadece çocukları için...
yolu yapanı suçlarken, kendilerinin bisiklete yaptıkları yaklaşım da düşündürücü olmuş...

Ne var bunda? Çorum normalleri böyle. Haber değeri yok bunun.

Haa bir de konuyu açan arkadaşın birtakım Çorumlu bisikletçiler tarafından linç edilme ihtimali de var. Önceden uyarayım.

Meselâ "Çorum'u kötülemeye utanmıyor musun?" en hafif ithamlardan biri olacak.

Çorum, İç Anadolu'nun Paris'i değildir. Paris, Fransa'nın Çorum'udur. :) :) :) :)

Acaba bu maviye boyanmış yol (?) projesini AB'nin bisikletli ulaşım fonlamasında gösterince ne kadar para kazandı belediye ??? Kaç para harcadı ? Kaç para hibe aldı ?
(Aynı şekilde üstün körü bisiklet etkinlikleri ve yarışları yapıp bu fonlardan faydalanabiliyorlar)
Keşke bunları sorgulayabilen bağımsız bir kurum olsa da öğrensek :snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn:

@BerkEvren

Alınan hibe paraları ile kimler fonlandı?
Hangi yandaş müteahhitler zengin edildi?

Diye sorulara devam edilebilir...

Ulan kaldırım bile olmaz o yoldan, o yola ancak şu bisiklet sığar:
images

Ömer Murat bula bula benim memleketimi haber yaptın. :krktm: Bilmeyenlere bir daha söyleyim Çorum dünyanın merkezi tabelasını bile astık yaw "Dünyanın Merkezi Çoruma hoş geldiniz" diye.:D
Bayat ben kendimi bildik bileli(44 yaşındayım) Çorumun ilçelerindendir. Yaklaşık 80 km metre mesafededir Çoruma. En son 20 yıl önce gitmiştim. Özellikle gitmeniz lazım sapa bir yerdedir. Bayat genellikle Ankara genel olmak üzere dışarıya göç veren bil ilçedir.
Tarım , hayvancılık ve orman ürünleri ile geçimi sınırlıdır dersem yanlış olmaz. Bisiklet yoluna gelince şaka gibi olmuş. Aslında doğası o kadar çeşitlidirki bir çok Anadolu şehri gibi dağ bisikletçiliğinin yapılabileceği nadide ilçelerdendir. Şehir bisikleti biraz iş görür yol bisikleti çok bir işe yaramaz bu ilçede.
Hürriyet gazetesi bu haberi yapmış sizde yayımlamışsınız. Hoş bir paylaşım olmuş. Eğer biraz cık kendi hemşerilerimi tanıyorsam bu habere bozulmuşlardır. Sebebine gelince zaten gereksiz olan bir yolun yetmedi birde haberini yapmışlar diye serzenişlerini duyar gibiyim. Umudum o ki birgün Anadolunun tüm şehirleri mavi yollara kavuşur ,hem yavrucaklarımız, hem gençlerimiz ve hemde yaşlılarımız bu yollarda bisiklet sürerler. İnşallah bu ülke o ivmeyi bir gün yakalar.

Gelelim bir Çorumlu olarak diğer yorumlara, kesinlikle katılıyorum arkadaşlar bu şaklabanlıktan başka birşey değil. Günahdır el kadar sabi ve gençlere alın burası bisiklet yolu biz böyle uygun gördük demek.
@Ali Kılıç 35.5 hocam eğitimci olan sizsiniz . Sizce bu süreç değişirmi. Bizim yaptığımızı kimse yapamaz efendim. Çünkü biz Çorumluyuz. Dünyanın merkezinde yaşıyoruz. Dünya bizim etrafimizda dönüyor.:)
Eğer yolum düşerse bu yolla ilgili gelişmeler hakkında yeni paylaşımlar yaparım. İlginiz için teşekkürlerimi sunuyorum.:harika:

@necmeddin

Değişmez. Hiç sanmıyorum. Ülkemizin diğer şehirlerinde olduğu gibi Çorum'da da motorlu araç sahibi olmayan erkekleri adam yerine koymuyorlar. Kültür olmuş. Araban varsa erkeksin, Araban yoksa değilsin. Seviye burada. 100 yıl sonra değişir mi değişmez mi bilemem. Ülkenin en gelmiş şehirlerinde bile yol denen insan icadı nesne motorlu araçlar için yapılıyor. Yol denince akla araba geliyor. Bisiklet yolları yapılarak bisiklet kullanımının artırılacağına inanmıyorum.

İlhan Gürel Caddesinde Çorum Özel Hastane kavşağından başlıyor Hitit Park evlerine kadar git gel kaşılıklı 3-5 km falan bir yol var. Beton maviye boyamışlar.

İkincisi Büyük Otel'den başlıyor Toki'de bitiyor. Bu da taş çatlasa 5 km. Neredeyse tamamı esnafın işgali altında.

Üçüncüsü Çorum Millet Bahçesi içinde. Yapay golün etrafını dolaşıyor. O da 2 km falan. Emin değilim. Zira pek kullanmıyorum.

Bunların içinde ise yarar tek yol Çorum Millet Bahçesi'ndeki. Geriye kalanlar çöp.

Yapmış olmak için yapılmış ve bisiklet yolundan başka her şeye benzeyen 200 metre uzunluğunda bu çile yolunu Çorum'a layık görenleri kınıyorum...

@Ali Kılıç 35.5 hocam sağolasın, yolum düştüğünde dikkat edeceğim. :harika: Kayın peder buharada özel hastenin altında perşembe pazarının karşısında ikamet ediyor. Daha dikkatli olup buradaki yolu izlemliyeceğim.

Meselenin üzerinde önemle durulmalı. Anadolunun göbeğinde, çorum'dan neden bir amsterdam çıkarmayalım?
Büyük düşünmek gerekiyor, ufkumuzu açmalıyız arkadaşlar.

Geri