Scudo Sports

Corratec Bisikletimde Jant Sorunu

samet_özdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
1.113
biras önce işten çıktım spora gidiyordum bisikletle kartal meydanda atatürk heykelinin önünde kızın biri yavaş yavaş yürüyodu onu bekleye bekleye gidiyodum çok yavaş çünkü ineceğim rampanın önündeydi yavaşdım baya frene hafif dokundum yerlerde ıslak olduğundan kaydım ve düştüm hemen kalktım baktım bişey varmı die bişey gözükmüyodu kalktım tam pedala bastım teker kitledi bi baktım jant yamulmuş kadroda veya başka biyerde bir çizik bile yok çok yavaş düştüm zaten direk kalktım ayağa bisikletimi geçen hafta almıştım deltadan corratec x-vert motion 2010 taksiyle eve geldim direk yarın götürcem deltaya arka jant 8 olmuş durumda normalmidir? kaldırıma taşa çarpmadım düz biyerde kaydım ve kaldım öylece dağda binsem demekki kadroyu elime alıcam olduğu gibi.

yarın götürcem deltaya inş. hallederler.

Scudo
Sanırım manırım demeye bile gerek yok. Bir haftalık bisikletle de alakası yok aslında, dediğiniz gibi basit bir şekilde düşmüşseniz ve jant 8 olmuşsa bisikletle ilgili bir hata olduğu kesin.

• Beğen
Tepkiler: samet_özdemir
corratecten çok jantla alakalı..evet götürün garantiye girmeli o jant zaten fotodan göründüğü üzere ağırda değilsiniz fabrika hatası olabilir jantta.. :S

• Beğen
Tepkiler: samet_özdemir
180 boy 73 kiloyum öyle jantı yamultacak bi kiloda değilim görenler geldi yanıma bisikletle uğraşırken bu nasıl oldu ya dediler onlarda inanamadı sasırdı hatta biri banada araba çarptı bisikleti kaldırıma fırlattı altımdan dedi aldım bisikleti devam ettim hiçbişey olmadı dedi :) bende hiçbişey yok kadroda vites takımında arka aktarıcıda hiçbiyerde sorun yok çizik dahi yok jantın keleğine geldim.

Dostlar, yazarken objektif olalım.

1. Corratec le hiç bir alakası yok, sonuçta jantı yada jant telini onlar üretmez.
2. Delta buna kolayca çözüm bulur.
3. Ben 60kg yum ama çok jant 8 ettim. Hatta kadro da kırdım. Bu işler biraz şans(sızlık) meselesi.

Bir jant, telleri sebebi ile dengededir. Bir telinin ayarı bozulsa teker hemen frene sürtmeye başlar. Hele ki yeni bisiklette gayet normal. Tel kırılabilir, tel başı diş sıyırabilir... Bunlar farkedilmez ve jant 8 olur.

inş. halleder delta halledeceğinide umut ediyorum çünkü o kadar hafif düşmeye hiçbişey olmaması lazım dağda bayırda nasıl bincem ben buna yoksa zıplamaya korkarım artık bisikletle jantı yamultcam die.

Jantın yeni olduğu için akord ayarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum,belkide jant setinde fabrikasyon bir hata vardır. Corratecle alakası yok olayın yani :) Ama kayıp düşmeklede yamulmaması lazım.

bişey farkettim jantın birleştiği yer yani dairenin içindeki birleştiği yer hafif açıktı tam orda sorun var sanki.

Gürol Abi oldukça iyi açıklamış aslında durumu.
Yeni her bisiklet, bir süre sonra genelde 3 şeye ihtiyaç duyar;
-Vites ayarı
-Fren ayarı
-Jant akordu

Bu üçünün de ortak noktası, "telli" olmalarıdır. Bu teller ilk kullanımla beraber bir miktar gevşeyebilir, genleşip uzayabilir. O yüzden de genelde ilk 50-100 km'den sonra bisikletler ilk bakıma çağırılır.

Çok büyük ihtimalle bisikletiniz çok yeni olduğundan bu şekilde bir sorun yaşamışsınızdır. Çünkü jant telleriniz ancak yerine oturmuş ve bunun bir sonucu olarak da bir miktar sıkılıklarından kaybetmişlerdir.

Bir de kişisel tecrübe, genelde biz düşerken kendi vücudumuzda hissettiğimiz düşüş şiddetini bisikletle de özdeşleştiririz. Yani biz sert düşersek zannederiz ki bisikletimiz de çok sert düştü/vurdu. Haliyle bu durumun tam tersi de mümkün, biz yumuşak düştüğümüzde zannederiz ki bisikletimiz de yumuşacık kondu yere ancak bu her zaman doğru olmayabilir.

Son olarak, geçmişl olsun. Delta Bisiklet ile mutlaka irtibata geçin, böyle küçük bir mevzuyu mesele edecek kişiler değillerdir, ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum.

halili bey çok güzel açıklamış.söylenecek birşey kalmadı sanırım.

arkadaşım bende x vert motion kullanıyorum ve bazen okadar sert araziye girdim ki kazalar yaptım ki ne jant ta nede kadroda hiçbir hasar olmadı seninki tamammen talihsizlik ben x vert motiondan çok memnunum seninkinin sorunu büyük ihtimalle jantlarda

benim sanssızlığım demekki götürdüm deltaya halledecekler eğer olmazsa jantı değiştircekler pazartesi öğleden sonra arayacaklar gidip alıcam inş. olurda kavuşurum bisikletime. :)

bende çok memnunum bisikletimden ama bu olay canımı sıktı hevesim kursağımda kaldı.

:) Mesajınızdan sonra baktım ki mağazada akortu bozuk bir bisiklet var..

Korkacak bir şey yok. Basit bir çözümü var. Hafta sonu yoğun olduğumuz için arkadaşlar size pazartesi demişler. En kısa zamanda çözeceklerinden emin olabilirsiniz.

Hatta ben arkadaşlara yenisini takmalarını söyledim. Aslında ufak bir ayarla düzelecek bir şey ama sanırım siz bayağı bir hassassınız bu konuda o yüzden yenisini takmak daha iyi olacak :)

Bitince arkadaşlar sizi arar..

Görüşmek üzere

@ulas

benim hassasiyetim değilde aslında yapıldıktan sonra tekrar etmesi beni korkutan durum ALLAHTAN kartalda oldu bu olay evime 5 6 km ya bostancıda kadıköyde falan olsaydı die düşündüm o an.

deltanın müşteri memnuniyeti müşterilerini kendilerine bağlayan durum zaten bu, yoksa jantı kartalda bi bisikletciye düzelttirirdim ama bu durumu sizinde görmenizi istedim pendikten kızıltoprağa gelip gitmek bi bisikletcide yaptırmakdan daha pahalıya geldi zaten davut bey saolsun yardımcı oldu yoğunluktan dolayı yapamadığıda kesin benimkisi sadece bu güzel haftasonunu bisikletsiz geçirmenin verdiği üzüntü diyelim.

teşekkür ederim ilginiz için inş. en kısa zamanda olurda bol bol pedallarım çünkü haftayada şehir dışında olacağım binemicem.

• Beğen
Tepkiler: ulas
bisikletimi bu akşam aldım saolsunlar yapmışlar içlerine sinmeyince yenisiyle değiştirmişler jantı kızıltopraktan pendiğe kadar pedalladım bu akşam çok güzel oldu yanlız sağ pedaldan tık tık die bi ses geliyo 150 km falan kullandıktan sonra bakıma götürcem o zman bakarlar artık zaten söylediler seslerin geleceğini yeni olduğu için tekrardan teşekkür ederim delta bisiklet e ve davut a :) uğraştırdım biras ama saolsun oda yardımcı oldu sonuna kadar :)

teşekkür ederim bundan sonra bol bol pedallicam zaten cuma günü turlara başlıyorum :)

salcano astro m var bisikletin jantı frene sürtüyor dağa aldığımız anda fark ettim bugün bi baktıracam sizce sorun nedir büyük bir sorun mu?

Geri