Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Adamlar bizim GSYH'nin üçte birini sadaka gibi dağıtmış!

• Hahaha
Tepkiler: Kadir İLBAY
Scudo
Bugün 56000 yeni vaka, 250 ölüm var. Ülke böyle bir gerçek yokmuş gibi yaşıyor. İstifa eden imam, emekli askerler ve kanal projeleri konuşuluyor. Bu insanlar yıllardır bu ülkeye vergi ödüyor, vatandaş ölüme terk edildi. Eğer böyle giderse 1 ay içinde her gün binlerce insanı toprağa vereceğiz. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum.

Her gün minimum 250 kişi covid yüzünden hayatını kaybediyor ve bunlar resmi rakamlar. Kendi başarasızlıklarını gizleyerek "bu kadarını açıklayalım bari" diye hemfikir oldukları, düşe düşe üstünde mutabık kaldıkları rakam günde hayatını kaybeden 250 kişi. Ve burada hala yok bunun gripten ne farkı var, vay efendim kandırmaca, yok muz yedim vitamin aldım iyi geldi falan diye sayıklanıyor. Günde 250 kişi diyorlar, öldü diyorlar, günde diyorlar.. Almanya bizi kıskanıyor, dünya lideriyiz, uçaklarımız havada diyen adamların açıkladığı rakam 250 kişi. Sen ona yuvarlak hesap 1.000 de. o da ennn iyi ihtimal ya. arkadaş savaş olsa günde bu kadar insan ölür. Hala aşı gerekli mi gereksiz mi tartışmasını bırak, ülkede bundan başka bir konunun konuşulması bile abesle iştigaldir. Nasıl bir karabasanın içinde yaşıyoruz, bu ne derin bir uykudur, nasıl bir uyurgezerlik halidir anlamadım.

Son düzenleme:
Covid liginde Dünya'da 4. lüğe yükselmişiz.
Avrupa'da ise şampiyonuz!
(link)

Covid 19 aleyhisselam yatsı ezanı ile çıkıyor sokağa, fink atıyor sabah ezanına kadar ortamlarda. O nedenle 21 ila 5 arası dikkatli olmak lazım. Tam kapanma olmamasının sebebi bu. Virüs zaten 05-21 arası dinleniyor ki evinde. Haybeye kapanmanın anlamı yok. Virüs antichrist gibi. Mesai mefhumu normal insan mesaisinin tam tersi. İnsanlar ne zaman tatilde, işte o zaman virüs kol geziyor. Ctesi pazar da kapanmanın sebebi bu. Uzlaşmacı bir virüs değil kerata.

Aşı karşıtı olmak nedir abi. Yemin ediyorum öyle insanlar gördükçe iyi ki kendimim diyorum şunun gibi olmadığım için şükrediyorum kendime olan güvenim artıyor öylelelerini görünce

Aşı karşıtı olmak nedir abi. Yemin ediyorum öyle insanlar gördükçe iyi ki kendimim diyorum şunun gibi olmadığım için şükrediyorum kendime olan güvenim artıyor öylelelerini görünce
Bir zaman ülkenin birinde çocukları anneleri babaları aşılatmadı. Şıhları çocuklarınızı kısırlaştıracaklar soyunuzu kurutacaklar dedi. Çocuklar aşılanmadı. O ülkede en kalabalık nüfus bu nüfus şimdi. Nasıl ki kediler bir seferde 4 ila 7 yavru yapar en güçlü 1veya 2si yaşar, o mantıkla ürediler. O ülke baktı nüfus artıyor doğum kontrolü uygulamaya kalktı. Şıhları doğum kontolü caiz değildir günaha girer cehennemlik olursunuz dedi, doğum kontrol ekipmanları çocuklara balon oldu. Cehalet ile ilgili aşı karşıtlığı yada çok bilmekle alakalı. Eğer bu tür bir salgın komplo teorisi ise, eğer dünya da sadece 4 bilemedin 5 ülke aşı üretiyorsa, sayılar abartılarak insanlar korkutulup aşı olmaları isteniyorsa, aşının içeriği ve aslında ne yapacağı net değilse insanlar karşı gelir. Size desem bu aşı Covid 19 a iyi delir ama -demesem-1 iki seneye kanser eder. Haberiniz olmaz başınıza geleceklerden. Ancak desem ki, bu aşı şimdilik iyi geliyor, ama yarın işe yaramayabilir, yan etkileri de ne tam belirli değil, yaptıranların yüzde 5 kadarı ölüyor, yüzde 50sinde antikor oluşmuyor, kanser olma ihtimaliniz yüksek ama karşı gelirseniz bağnaz birer aptalsınız deseler, la noliii dersiniz haklı olarak. Durum özetle bu, bilgi denizinde cahil bırakmaya çalışıyorlar. Yaşasın sosyal medya diye seviniyor devletler.

ingiltere nüfüsün yüzde 60ını aşıladı hastalık rakamları anında düştü(yersen) türkiyede sadece 65 üstününün yüzde 60ının aşılandığı iddia ediliyor hesaplar haziranaydı tutturacaklar bu arada yasakların 2 hafta süreceği söylentisi var ama 3 haftaya uzayabilir gibi

hiçkimsenin sormadığı soru cezalar iptal oluyor mu nun yanıtı
(link)

Son düzenleme:
Babam ve Annem pozitif çıktı Haliyle hepimiz karantinaya alındık. İş güç Hepsi yalan oldu. Aile hekimi aradı. Aynı belirtilerin bizdede olduğunu söylüyorum 112 ara diyor. 112 arıyorum covid hattina aktarıyor, sadece müzik dinliyorum Böyle pandemi tabi bitmez eve filasyon ekibi geldi bir tek babama test yaptı ondada pozitif çıktıktan sonra ne gelen vae ne giden Allahtan ilacı 1 adet fazla bıraktılar Peki biz ne olacaz yada bize neden test yapılmadı. saçma sapan işler..

Babam ve Annem pozitif çıktı Haliyle hepimiz karantinaya alındık. İş güç Hepsi yalan oldu. Aile hekimi aradı. Aynı belirtilerin bizdede olduğunu söylüyorum 112 ara diyor. 112 arıyorum covid hattina aktarıyor, sadece müzik dinliyorum Böyle pandemi tabi bitmez eve filasyon ekibi geldi bir tek babama test yaptı ondada pozitif çıktıktan sonra ne gelen vae ne giden Allahtan ilacı 1 adet fazla bıraktılar Peki biz ne olacaz yada bize neden test yapılmadı. saçma sapan işler..

Geçmiş olsun Halil. Ailecek en kısa zamanda iyileşmeniz dileği ile.

Geçmiş olsun..

Merhaba, üzülerek söylüyorum tek çözüm twitter'dan herkesi tag'leyip twit atmak. Eşimle temaslı olduğumuz için karantinaya alındık ne arayan var ne soran... İlçe Sağlık Müd. Telefonlarını iptal etmişler zaten kimse açmıyor. Herkesi ekleyip twit attım. Ankara'dan aradılar... Biz İstanbul'dayız... kayıta aldık ekibimiz gelecek diye.

Geldiler. Test yaptılar, raporumuzu yazıp gittiler. Zorlamasak, bizi arayan soran yok...

Maalesef devlet mekanizmamız işlemez hale geldi. Devletin birçok mekanizması sosyal medya tepkisi ile işliyor...

Gecmis olsun... Umarim cok sıkıntı cekmeden atlatir herkes.

Nişanlısı yabancı olan bir müşterimiz var. Kadın hastaneye gidiyor rahatsızlanınca. Teshis Covid 19. Kadına karantina yazıp yolluyorlar. Nisanlisi butun surecte refakatci ve aynı evde yasiyorlar. Adama testte yok, karantinada!
O da islerine devam ediyor disarida zaten...
Guler misin, aglar misin, saat/gün/yaş kısıtlaması ile eve mi kapanırsın, önlemleri mi savunursun, aşıya mı inanırsın, boynuna taş baglayip denize mi atlarsin?

Tek söyleyebileceğim Yakalanmayın Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ne arayan var ne soran dikkat edin Gerçi biz sokağa cok az çıkan insanlardık günde belkide bir kere oda ihtiyaçlar annemin bir anlık hatası bir yerden kaptı ya markette yada yolda bizler ise gidip geliyoruz sadece yani demek istediğim çok dikkatlide olsanız yakalanma olayı farkına varamadığınız bir anlık hata Herkese tekrar geçmiş olsun. Umarım tez zamanda kurtuluruz bu beladan

Hain dıjj güjler rakamları şişirip ortalığı velveleye veriyorlar! (Rakamsal vakalar olarak yakın olduğumuz ülkelerdeki ölüm sayısıyla bizimkinin alakası yok!)8F00D1C4-722C-4D15-922B-2A8D659260EC.jpeg

@seko35.50 hocam 65+ nüfusun toplam nüfusuna oranına da bakmak lazım. Gelişmişlik düzeyleri yüksek ülkeler yüksek yaş ortalamalarına sahipler. Covid19 sebepli ölümlerin geneli de belli bir yaş üstü olduğu için ölüm sayılarının benzer olmaması ihtimal dahilinde. Ama yine de arada epey fark var. Olum sebebi olarak covid19 yazmadığımız Ex vatandaş sayısı da epeyce vardır diye tahmin ediyorum.

Geri