Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Beni bir firmada 31 derece ölçtüler, dedim aga bu nedir? Ortam sıcaklığına göre ayarlama yapılmış sanırım 6 derece ekliyoruz dedi. Haa dedim iyi henüz ölmemişim.

Beni de ölçüyorlar 34 çıkıyor.Bu nedir ,olamaz müdürüm diyorum.Herşeyi biliyon bi bunu mu bilmiyon, ''40 yapar'' diyor :krktm::ssrtcbya:

Scudo
Şu bilim kurulu da bende ilkokul günlerindeki temizlik kolu, yardımlaşma kolu, çiçekleri koruyalım grubu gibi şeyleri anımsatıyor.
Açıklama yapıp yapıp bomboş konuşuyorlar. Çok sevimli ya şapşikler

‘Üç gündür vaka sayısındaki artış, bu süreci bizden evvel yaşayan ülkelerden, çok daha hızlı’

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin, koronavirüsün (Covid-19), Türkiye’de yayılma hızının, Çin, İran, İtalya gibi virüse bağlı vaka sayısının yüksek olduğu ülkelere oranla daha hızlı olduğunu açıkladı.
Prof. Şirin, Türkiye’de görülen Koronavirüs vaka sayısının düşmesine yönelik önerilerini de paylaştı. Buna göre “Bu korkunç trendin makul bir seviyeye düşmesi için, 1) yeni önlemlere 2) alınan önlemlerin daha sıkı bir şekilde uygulanmasına ihtiyaç var.” ifadelerine yer verdi.
Not: Prof. Dr. Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) Profesör olarak çocuk gelişim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır .
Kaynak: (link)

Virüs bahane, yeni Dünya düzeni şahane. İngiltere eski başbakanı Gordon Brown geçici Dünya hükümeti kuralım demiş: (link)

İlginç bir fikir. Acaba hayalperestlik mi yoksa gerçek olma ihtimali var mı böyle bir şeyin bir gün? Her ülkenin bir diğerine düşman olduğu bir çağda zor. Kaynak ve hammadde sıkıntısı çekilmedikçe zor. Hala kültürler ve dinler arası farklar çok fazla. Böyle "United Federation of countries" tarzı bir idarenin olabilmesi için ülkelerin kültürel olarak birbirine çok yaklaşması lazım. Uzaklar yakın olacak, bir yerden bir yere gitmek çok hızlı ve kolay olacak vs. Dini etkilerin de azalması şart. 500 sene sonra tekrar konuşalım :)

Ha dünya hükümeti yerine tamamen bir anarşi de olur derseniz, bu pandeminin ölüm oranı %2 değil de %50 olsaydı, işte o zaman da onu konuşuyor olurduk. Daha doğrusu konuşamazdık. İnternet filan kalmazdı çünkü. Düşünsenize, her iki kişiden biri ölüyor. Herkes canının ve ekmeğinin derdine düşmüş. Ne polis kalır ne asker ne de devletler. Bütün sistemler resetlenir. Hani şu post-apokaliptik filmler var ya, Mad Max tarzı, işte o filmleri gerçek hayatta yaşamaya başlarız.

İlginç bir fikir. Acaba hayalperestlik mi yoksa gerçek olma ihtimali var mı böyle bir şeyin bir gün? Her ülkenin bir diğerine düşman olduğu bir çağda zor. Kaynak ve hammadde sıkıntısı çekilmedikçe zor. Hala kültürler ve dinler arası farklar çok fazla. Böyle "United Federation of countries" tarzı bir idarenin olabilmesi için ülkelerin kültürel olarak birbirine çok yaklaşması lazım. Uzaklar yakın olacak, bir yerden bir yere gitmek çok hızlı ve kolay olacak vs. Dini etkilerin de azalması şart. 500 sene sonra tekrar konuşalım :)

Ha dünya hükümeti yerine tamamen bir anarşi de olur derseniz, bu pandeminin ölüm oranı %2 değil de %50 olsaydı, işte o zaman da onu konuşuyor olurduk. Daha doğrusu konuşamazdık. İnternet filan kalmazdı çünkü. Düşünsenize, her iki kişiden biri ölüyor. Herkes canının ve ekmeğinin derdine düşmüş. Ne polis kalır ne asker ne de devletler. Bütün sistemler resetlenir. Hani şu post-apokaliptik filmler var ya, Mad Max tarzı, işte o filmleri gerçek hayatta yaşamaya başlarız.

Her şey mümkün bence, bu virüs boşu boşuna çıkmadı herhalde :) Dile getirilmesi bile ciddi bir gelişme.

Anarşi diyorsakta her şeyin başladığı noktada gerilim tırmanıyor:

Şu bilim kurulu da bende ilkokul günlerindeki temizlik kolu, yardımlaşma kolu, çiçekleri koruyalım grubu gibi şeyleri anımsatıyor.
Açıklama yapıp yapıp bomboş konuşuyorlar. Çok sevimli ya şapşikler
Bugün dışarıya çıkmak zorunda kaldım. Birisi banka kuyruğundayken bana "teşekkür etti".Anlayamadım, arkadaş bu kadar güzel teşekkür ettiğine göre herhalde bilim kurulu üyesidir dedim.
---------------------------------------------
Bildiğiniz gibi bu kurul sayın reyizimize, sayın damada, sayın Soyluya sadece teşekkür edebiliyor.

Komplo teorilerine meraklı bir milletiz ve ben de bu milletin bir ferdiyim. Meraklıyım. Theodor herzl 1847 mı 1850 mı ne o zamanlarsa 2050 de veya daha evvel büyük israilin kurulacağını müjdelemiş. Tam da yüz yıl sonra 1950 civarında küçük israil kuruldu. Ben de gidişata bakıp 2050 de büyük israilin kurulması zor, nasıl becerecek la bunu bu israilliler diye bıyık altından gülerken bundan 5 ila 10 sene evvel, şimdi adamlar ciddi, bunu 2050 ye vardırmazlar demeğe başladım. Bir 10 gün evvel tek dünya devletinden bahsedilmezken şimdi tek dünya devleti bahsediliyor ince ince. Bugün, vaşingtonda kurulur, 2047 ye başkenti kudüs yapıverirler. Aşağıda ise koronanın, zihin cimnastiği gibi önceden yapılan planına dair video var.

Bizim komşu köyün muhtarı köylüye seslenmiş bugün. Devleti yormayalım kendi kendimize yardım etmek için kendi kendimize bağış yapalım demiş.

Bizim komşu köyün muhtarı köylüye seslenmiş bugün. Devleti yormayalım kendi kendimize yardım etmek için kendi kendimize bağış yapalım demiş.
Bizim mahalledeki uzun adam da öyle konuşuyor. Yandaştan vergi alma, milletin cebindeki üç kuruşa göz dik, sorsan sosyal mahalle. Koskoca mahalle, halktan para ister hale gelmiş, daha ne denir ki.
Durum budur, (link)

Halk devletinden yardım beklerken,devletimiz halkından yardım istiyor! vay be güzel vatanımın düştüğü duruma bak.MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI adıda pek afilliymiş.zaten şu milli lafını duyunca artık içi bomboş bir balon geliyor aklıma.özet şudur KASA TAMTAKIR KURUBAKIR! haydi zenginler pamuk eller cebe kampanyaya katılmayanlar hayındır födöcüdür bilginize! dipnot; abd 2trilyon dolar,alman 750milyar dolar,ingiltere 400milyar dolar Türkiye olan olmayana versin

Pandemi 1 yıl daha sürerse???
Tüm dünya insanlarına tek tek test yapıp hastalık taşıyan herkesi içindeki virüs ya da hasta ölene kadar tamamen izole edebilirlerse 2-3 haftaya yok edebilirler. Ama 4 belirtinin 3 unu gosteriyorsun sana test yapamayız evine git kendini izole et derseniz. Bu adam da karnını doyurmak için fırına ekmek almaya giderek bile hastalığı yayarsa ki aç mı kalacak mecbur alışveriş yapacak. Bu hastalık yıllarca bitmez umudunuz olmasın. Aşı bulunana kadar kurtuluş yok. Ekonomi kotulesecek ve sonunda ölen ölsün bari yaşayan yaşayabilsin diye kapanan işyerleri bile açılmaya başlanacak.

ya memleket cuma namazı çıkışına döndü iyice, bizden ekmek çıkmaz şahsına, ha, haluk levent ister, mansur başkan ister, onlara güveniriz bak. ama şahsına, asla..

Pandemi 1 yıl daha sürerse???

İspanyol gribi üç dalga halinde vurmuş. En çok can alan dalgası ikinci dalga.
2019 kasımdaki salgını bunun birinci evresi olarak kabul edersek biz şu anda ikinci, yani en büyük dalgadayız. Bundan sonra bir dalga daha gelecek. Çinli yetkililer 2020 Kasım gibi bekliyor son dalgayı. Ona göre hazırlık yapıyorlarmış.
Hayırlısı...

Benden habersiz geminin lordlar kamarasında parti düzenlemişler, ejder meyveli smoothie içmişler; vallah ben içmedim, şimdi gemi batıyor(Allah korusun) benden para istiyorlar.Aynı gemide miyiz?

Geri