Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Bizim hükümet diyor ki evde kalın ama işe de gidin.
Batı toplumu da diyor ki evde kalın işe de gitmeyin.Maaşını ben öderim,borçlarını da ödettirmem hatta cebinize harçlık bile koyarım,yeter ki evde kalın diyor.Bizim Avrupadaki Türk kardeşimiz ne yapıyor yerinde duramıyor bisiklete biniyor ,onu yapıyor bunu yapıyor yerinde duramıyor.:tskler:
Buradan şunu mu çıkaralım ''Türkler ve tedbir almak'' bir oksimoron örneği midir?
Tam olarak öyle değil sayın @hamlet2006. Tamam çoğu çalışan mecburi olarak durdu ancak koşu, yürüyüş, köpek gezdirme gibi sebeplerle evinden çıkan binlerce insan var. Emin olun bildiğim Türkler resmen kendini eve kapattı. Ben hariç 😅.

Scudo
Tam olarak öyle değil sayın @hamlet2006. Tamam çoğu çalışan mecburi olarak durdu ancak koşu, yürüyüş, köpek gezdirme gibi sebeplerle evinden çıkan binlerce insan var. Emin olun bildiğim Türkler resmen kendini eve kapattı. Ben hariç 😅.

Nası da biliyon kendini yerdeki kurt gökteki akdoğan.Türkün Fransa'da gezeni
Bizim Avrupadaki Türk kardeşimiz ne yapıyor yerinde duramıyor bisiklete biniyor ,onu yapıyor bunu yapıyor yerinde duramıyor.

Doktorlar "sokağa çıkma yasağı şart" diyor.
Virolog "sokağa çıkmayın" diyor.
Biyolog "sokağa çıktıkça yayılıyor" diyor.
HerBokolog "sabır ve duayla aşacağız" diyor..!

Dosyalar

• IMG_20200328_215221.jpg
    IMG_20200328_215221.jpg
    202,4 KB · Okunma: 33
Kusura bakmazsanız bu "bir ay" dediğiniz süreye nasıl karar verdiğinizi sorabilir miyim? Bir ay sonra ne olacak mesela, virüs bitecek mi? Hastalığı yenmiş mi olacağız?
Ek olarak, virüsün yaz aylarında yayılım hızının azalacağını farz edersek eğer (bunun olmama ihtimali de var), sonbahar aylarında başlayacak olan ikinci dalgayı nasıl karşılayacağız?
Kendiniz cevap vermişsiniz iki cümlede. Yazın hızı azalacak, sağlık sektörü çökmeyecek böylelikle, şuanki yayılma hızı çok yüksek farkındaysanız. Bu yayılma hızıyla oluşacak ölümleri engelleyemezsiniz, ölüleri de geri getiremeyeceğimize göre en mantıklı yöntem en az 1 ay karantinadır. Sonbaharda ikinci dalga olup olmayacağı belli değil, eğer o zamanlarda da hız kesmeden devam ederse zaten bu virüsün çaresi bulunana kadar yaşlıların çoğunluğu, kronik hastalıklıların çoğu ölecek ve bu hastalık grip gibi kalıcı olacak demektir. O şekilde olduğunda zaten bağışıklık kazananlar ve tedaviye yanıt verenler dışında izole olamayan çoğunluğu yaşlı herkes ölür. Ancak şuan tahmin yürütmekten başka çaresi yok, şuanki durumda yayılmayı engelleyemeyecekler, hala sokaklar insan kaynıyor.

Neyse benim düşüncem elbette bu, uygulanacağı da yok zaten, o zaman dewamke son hız ölümler gelsin. Ekonomi sağlık sektörünün çöküşünü nasıl karşılayacak o zaman göreceğiz, umarım italya gibi olmayız.

Siyasi polemik yaratmamak adına düzenledim. Durumlar hiç iç açıcı gözükmüyor. Kendinize çok dikkat edin.

Çok doğru bir karar. Zira bu forumda polemik bitmez. Biterse de yaratırlar. Bu ülkedeki linç kültürü ortadan kalkmadan bir şeyleri medeni insanlar gibi konuşabilmek mümkün değil.
Durumlar hiç iç açıcı olmasa da dayanışma kültürü ile üstesinden geleceğiz. Sen de kendine çok dikkat et Mustafa Hocam. Bu süreç bir şekilde atlatıldıktan sonra ülkenin senin gibi yetişmiş insanlara çok ihtiyacı olacak.

Doktorlar "sokağa çıkma yasağı şart" diyor.
Virolog "sokağa çıkmayın" diyor.
Biyolog "sokağa çıktıkça yayılıyor" diyor.
HerBokolog "sabır ve duayla aşacağız" diyor..!
Liderliği kimseye kaptırmamışız.Grafiği doğrumu anlamışım.

Liderliği kimseye kaptırmamışız.Grafiği doğrumu anlamışım.
En yakın rakibimiz italyayi bugün yaptığımız sokaga çıkma savaşında sollayarak italyayi geçerek liderliği ele almış durumdayız

Ben bu hızla gittiğinde Haziran ayına kadar hastalığın ülke genelinde bulaşabileceği herkese bulaşmış olacağını düşünüyorum ondan sonra artık buluşacağı kimse kalmayacağından hız kesecektir. Bu arada ekonomi nolur tahmini zor değil

Doktor bey açıklama yapmış.

(link)
Bu söylemi ne zaman yaptı acaba, çünkü dikkat edilmezse ölümler binli rakamlarla anılacak diyor. Vaka sayısında ve ölüm sayısında İtalya'dan ileride olduğumuz söylemi çoktan binli sayıları aştığımızı gösterir. Oysa İtalya bu gün itibariyle 10.000 ölü sayısını az da olsa geçti. Yani biz ölü sayısında İtalya'yı geçmiş olamayız diye düşünüyor ve umut ediyorum...:eek:

(link) (2007)

The presence of a large reservoir of SARS-CoV-like viruses in horseshoe bats, together with the culture of eating exotic mammals in southern China, is a time bomb. The possibility of the reemergence of SARS and other novel viruses from animals or laboratories and therefore the need for preparedness should not be ignored.

@luckxor Geçmişolsun.. Sağlık bakanlıgın belirlediği pandemi hastanelere gitmen gerekiyor.. Kendini ona göre hazırla, karantinaya alabilirler seni, panik yapma yatırıp serum bağlarlar.

3 gündür kuru öksürüğüm vardı. Bugün öksürük artı ve daha verimsiz nefes alıyorum. Sağlık ocakları test yapıyor muydu?
Dün izlediğim bir doktor bu konu için 184 aramamız gerektiğimi söyledi kazara söylemediyse eğer sizi sanırım gelip ambulans alır akciğer filminizi çeker

3 gündür kuru öksürüğüm vardı. Bugün öksürük artı ve daha verimsiz nefes alıyorum. Sağlık ocakları test yapıyor muydu?

Geçmiş olsun. İnşallah bir şey çıkmaz.
😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Anam dun Dinar'dan Izmir'e (memleketten, nenemin yanindan) geldi. Yolda surekli otobusu cevirip ates falan olcuyorlarmis. Türkiye'de olmadigim icin bilmiyorum ama durum daha SIKI denetleniyor sanirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri